autor:

Nicoleta Mariana Sandulache

» » Aperitive

Rulada de pui a la Nico

Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 martie 2011

Ingrediente
1 kg piept de pui, 5 oua, 2 linguri de vegeta, 200 g de sunca de pui/curcan, 300 g de ciuperci, 400 ml de smantana lichida Dorna, 100 g de gelatina sau 2-3 foi care se vor, hidrata in apa rece, 150 g de spanac congelat, 3 foi de alge, 1/2 ardei rosu, 1/2 ardei galben, 50 g Baby morcovi, Unt, Ulei, Sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 50 min

3 voturi

Mod de preparare

Pieptul de pui se toaca marunt si se va marunti cu robotul pana va rezulta o pasta fina, se vor adauga ouale rand pe rand se adauga vegeta si la final se va adauga smantana lichida, se amesteca toate ingredientele bine de tot cu ajutorul robotului de bucatarie. Se scoate pasta rezultata se va pune intr-o tava mai mare, se va adauga si gelatina care s-a inmuiat (aceasta se va strecura sa nu ramana aglomerari)

Se adauga si sunca care a fost taiata cubulete mici si se omogenizeaza compozitia rezultata. Separat se adauga ciupercile care au fost taiate in prealabil lamele si se vor sota in unt si ulei .Se sareaza si pipereaza, cand sunt gata se iau de pe foc si se lasa sa se raceasca putin, spanacul si el va fi tras la tigaie in putin unt. Ardeii si baby morcovii au fost in prealabil blansati in apa calda, nu fierti tare, sunt fierti al dente deoarece se vor mai fierbe cu rulada odata.

Trecem la asamblarea ruladelor, ies aproximativ doua rulade mai grasune sau trei mai subtirele dintr-un kilogram de carne.

Se pune folie de plastic, aproximativ trei folii suprapuse pentru a nu se rupe deoarece rulada se va inveli in aceasta folie si se va fierbe la cuptor, deci trebuie foarte bine rulata(stransa) pentru a nu lasa aerul sa patrunda.

Deci se intind cele trei folii de plastic se pune primul rand de pasta rezultata ,se adauga o foaie de alga se adauga al doilea strat de pasta iar deasupra se va pune spanac, iar peste acesta se vor adauga fasiile de ardei si baby morcovii.

Se va rula, se leaga bine la capete, se va pune in folie de aluminiu si se va aseza intr-o tava de chec in care am pus apa pana la jumatate si se va da la cuptor la foc potrivit 30-40 de minute.

Dupa expirarea timpului verificam daca este facuta si o lasam sa se raceasca, dupa ce s-a racit se portioneaza.

Reteta o am de la buna mea prietena Cristina.

Pofta Buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de pui a la Nico" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
piramida de chitelute

piramida de chitelute

se prepara chiftelele dupa reteta clasica, se prajesc noissette, dupa instructiuni. Se confectioneaza

5 voturi    6 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Tarta cu chorizo si ardei gras

Tarta cu chorizo si ardei gras

Intindeti coca pe o tava intinsa cu o hartie de copt. Daca aveti baking sheet din aluminiu o puteti

2 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 25 martie 2011

    Bravo Nico,din ce in ce mai profesionista.

Dificultate

Medie

Timp

50 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1 kg piept de pui
  • 5 oua
  • 2 linguri de vegeta
  • 200 g de sunca de pui/curcan
  • 300 g de ciuperci
  • 400 ml de smantana lichida Dorna
  • 100 g de gelatina sau 2-3 foi care se vor
  • hidrata in apa rece
  • 150 g de spanac congelat
  • 3 foi de alge
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei galben
  • 50 g Baby morcovi
  • Unt
  • Ulei
  • Sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Nicoleta Mariana Sandulache
Peste in aluat

Peste in aluat

Pestele se spala si se usuca cu servete absorbante, se da deoparte, se curata, spala si taie cartofi

29 voturi    11 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Smecherul Catel sau Pluto

Smecherul Catel sau Pluto

Pentru copii este o reteta care atrage foarte mult si vor fi incantati sa manance. Seaseaza cele

22 voturi    6 comentarii
5 min
Sandviciuri
Crocodilul buclucas

Crocodilul buclucas

Se taie unn castravete cu aparatul special(pentru ai apare corpul spiralat) se lasa decat capatul

18 voturi    12 comentarii
10 min
Sandviciuri
Varadi Silvia

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

Bravo Nico,din ce in ce mai profesionista.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Chec cu piept de pui