autor:

Lia Maria

» » Aperitive

Rulada de pui cu spanac

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 mai 2010

Ingrediente
2 bucati piept de pui, 500g spanac, 50 g unt, 5 catei de usturoi, 4 oua, 1 lingurita, baza pt mancaruri, 300g cascaval, Sare piper, Putin ulei(pt uns folia de aluminiu), Frunze de patrunjel pt decor

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

14 voturi

Mod de preparare

Batem pieptul de pui si-l asezam pe o folie de aluminiu, stropita cu ulei. Asezonam cu sare si piper. Spalam bine spanacul din mai multe ape si-l taiem, nu foarte marunt. Curatam si taiem feliute, usturoiul. Intr-o tigaie mai adanca, punem untul, adaugam usturoiul, il calim cam 5’ si adaugam spanacul. Amestecam si lasam la calit pana se evapora tot sucul, cam 15’. Intre timp, spargem oule, adaugam baza de mancaruri si le batem bine cu o furculita. Turnam ouale peste spanac, amestecam de cateva ori pana se leaga compozitia si o dam la o parte sa se raceasca putin.
Carnea o acoperim cu felii subtiri de cascaval. Eu folosesc cascaval la calup, asa ca l-am feliat cu dispozitivul special, dar puteti folosi din cel gata feliat . Peste cascaval, adaugam spanacul si cu ajutorul foliei rulam.
Punem hartie de copt in tava, asezam rulada si o dam la cuptor,la foc moderat pentru 1h40’. Scoatem tava, descoperim rulada, asezam felii de cascaval pe toata suprafata, mai dam la cuptor 10’ pana se topeste cascavalul, presaram frunze de patrunjel maruntite si lasam rulada sa se raceasca.
Se poate servi si calda alaturi de cartofi sau legume, dar este foarte gustoasa rece , ca aperitiv.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de pui cu spanac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Rulada de pui cu spanac

Rulada de pui cu spanac

Se aseaza pieptul de pui, fiind mare l-am taiat in doua, se pune peste o folie alimentara si se bate

5 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Rulada de pui cu spanac

Rulada de pui cu spanac

Spanacul il spalam sub jetul de apa. Intr-o cratita punem niste apa la fiert cu un praf de sare. Cand

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2013

    Foarte frumoasa. Eu am o rulada de spanac cu branza si sunca. Imi plac astfel de aperitive.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

    Foarte aspectuoasa, si eu am gatit rulada de piept de pui cu branza, a fost un deliciu.

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

    Minunata rulada ta!arata super!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      Aromata si aspectuoasa.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Gustoasa si sanatoasa!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Am salvat reteta,....pai e minunata :)

    • Bogdan

      Bogdan (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      O reteta foarte ingenioasa! Am sa o fac si eu!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Hmm,ce bine arata...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

14 voturi

Ingrediente

  • 2 bucati piept de pui
  • 500g spanac
  • 50 g unt
  • 5 catei de usturoi
  • 4 oua
  • 1 lingurita
  • baza pt mancaruri
  • 300g cascaval
  • Sare piper
  • Putin ulei(pt uns folia de aluminiu)
  • Frunze de patrunjel pt decor

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

6 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte frumoasa. Eu am o rulada de spanac cu branza si sunca. Imi plac astfel de aperitive.

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Pulpe umplute