Rulada de spanac umpluta cu crema de branza

Separam ouale.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Rulada de spanac umpluta cu crema de branza

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 6 linguri spanac maruntit (eu am folosit congelat, dar este foarte bun si proaspat, doar ca trebuie fiert, apoi maruntit)
  • 3 linguri smantana
  • putina sare
  • 200 g crema de branza
  • 3 linguri smantana 15% grasime

Mod de preparare

Retete gustoase pentru Masa de Paste

Separam ouale, galbenusurile le amestecam intr-un vas, cu uleiul, spanacul, smantana, faina, bicarbonatul si putina sare, iar albusurile le batem spuma cu un praf de sare.

Cu ajutorul unei spatule, unim si amestecam usor cele 2 compozitii, pana omogenizam bine totul.

In tava mare de la aragaz, asezam o foaie de copt si rasturnam compozitia rezultata. Dam la cuptor, pentru cca. 20 minute.

Cand este gata, o intoarcem pe o alta foaie de copt si rulam usor, ajutandu-ne de hartie. Lasam asa pana se raceste complet.

Intre timp, amestecam crema de branza cu smantana pana obtinem o crema usor de intins. (eu folosesc o branza care nu se poate intinde asa simpla pe rulada, de aceea am amestecat-o cu smantana, daca voi aveti altfel de crema de branza, puteti omite sa mai adaugati smantana).

Cand foaia de rulada s-a racit complet, o desfacem usor, intindem crema de branza, apoi o rulam din nou si rulada cu spanac este gata.

O lasam putin la frigider, apoi se poate servi! Este o idee minunata pentru meniuri festive!

Optional, in umplutura se mai pot adauga: marar, patrunjel, ceapa rosie...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi - reteta bulgareasca de supa Tarator. O reteta simpla si racoritoare, perfecta...

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator
Prajitura usoara cu caise si zmeura

Prajitura usoara cu caise si zmeura

Se mixeaza albusurile cu 150 gr zahar si 6 linguri de apa.

Prajitura usoara cu caise si zmeura
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise