autor:

Daniela_Gherca

» » , , , Retete de Pasti, Aperitive, Aperitive cu brinza, Mancaruri pentru copii

Rulada de spanac umpluta cu crema de branza

Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 aprilie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 aprilie 2017

Ingrediente
6 oua, 6 linguri ulei, 6 linguri faina, 1 lingurita bicarbonat de sodiu, 6 linguri spanac maruntit (eu am folosit congelat, dar este foarte bun si proaspat, doar ca trebuie fiert, apoi maruntit), 3 linguri smantana, putina sare, 200 g crema de branza, 3 linguri smantana 15% grasime

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Retete gustoase pentru Masa de Paste



Separam ouale, galbenusurile le amestecam intr-un vas, cu uleiul, spanacul, smantana, faina, bicarbonatul si putina sare, iar albusurile le batem spuma cu un praf de sare.

Cu ajutorul unei spatule, unim si amestecam usor cele 2 compozitii, pana omogenizam bine totul.

In tava mare de la aragaz, asezam o foaie de copt si rasturnam compozitia rezultata. Dam la cuptor, pentru cca. 20 minute.

Cand este gata, o intoarcem pe o alta foaie de copt si rulam usor, ajutandu-ne de hartie. Lasam asa pana se raceste complet.

Intre timp, amestecam crema de branza cu smantana pana obtinem o crema usor de intins. (eu folosesc o branza care nu se poate intinde asa simpla pe rulada, de aceea am amestecat-o cu smantana, daca voi aveti altfel de crema de branza, puteti omite sa mai adaugati smantana).

Cand foaia de rulada s-a racit complet, o desfacem usor, intindem crema de branza, apoi o rulam din nou si rulada cu spanac este gata.

O lasam putin la frigider, apoi se poate servi! Este o idee minunata pentru meniuri festive!

Optional, in umplutura se mai pot adauga: marar, patrunjel, ceapa rosie...
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de spanac umpluta cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Pasca moldoveneasca cu branza dulce si aluat de cozonac

Pasca moldoveneasca cu branza dulce si aluat de cozonac

La noi in Moldova nu este Paste fara pasca cu branza dulce, aceasta fiind o traditie, care se mosteneste

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Retete de Pasti
Cozonaci de Paste

Cozonaci de Paste

Pentru meniul meu pascal, am ales la desert cozonacii traditionali cu nuca. Mod de preparare: Se

3 voturi    2 comentarii
2h 35 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 6 linguri spanac maruntit (eu am folosit congelat
  • dar este foarte bun si proaspat
  • doar ca trebuie fiert
  • apoi maruntit)
  • 3 linguri smantana
  • putina sare
  • 200 g crema de branza
  • 3 linguri smantana 15% grasime

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela_Gherca
Toba de pui

Toba de pui

Taiem pulpele si pieptul fasii lungi si subtiri le condimendam cu boia dulce, usturoi granule( se

21 voturi    3 comentarii
1h
Retete de Pasti
Tort la metru cu glazura de lamaie

Tort la metru cu glazura de lamaie

Pentru aluat: Separam ouale, batem albusurile cu praful de sare si zaharul, adaugam treptat cate

10 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Drob de pui

Drob de pui

Am pus la fiert inimile si pipotele in apa rece cu sare, intre timp le-am spumat si cand au fiert

10 voturi    2 comentarii
2h
Retete de Pasti
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Prajitura cu foi si ciocolata, bicolora Prajitura cu foi si ciocolata, bicolora

Ciocolata, untul, zaharul si laptele se pun impreuna la foc si se amesteca continuu pana cand ciocolata si untul se topesc. Se lasa

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Prajitura Ora 12 Prajitura Ora 12

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu jumatate din

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Chec aperitiv, cu piept de pui si ciuperci