Ingrediente
6 oua, 6 linguri ulei, 6 linguri faina, 1 lingurita bicarbonat de sodiu, 6 linguri spanac maruntit (eu am folosit congelat, dar este foarte bun si proaspat, doar ca trebuie fiert, apoi maruntit), 3 linguri smantana, putina sare, 200 g crema de branza, 3 linguri smantana 15% grasime
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
3 voturi
Mod de preparare
Separam ouale, galbenusurile le amestecam intr-un vas, cu uleiul, spanacul, smantana, faina, bicarbonatul si putina sare, iar albusurile le batem spuma cu un praf de sare.
Cu ajutorul unei spatule, unim si amestecam usor cele 2 compozitii, pana omogenizam bine totul.
In tava mare de la aragaz, asezam o foaie de copt si rasturnam compozitia rezultata. Dam la cuptor, pentru cca. 20 minute.
Cand este gata, o intoarcem pe o alta foaie de copt si rulam usor, ajutandu-ne de hartie. Lasam asa pana se raceste complet.
Intre timp, amestecam crema de branza cu smantana pana obtinem o crema usor de intins. (eu folosesc o branza care nu se poate intinde asa simpla pe rulada, de aceea am amestecat-o cu smantana, daca voi aveti altfel de crema de branza, puteti omite sa mai adaugati smantana).
Cand foaia de rulada s-a racit complet, o desfacem usor, intindem crema de branza, apoi o rulam din nou si rulada cu spanac este gata.
O lasam putin la frigider, apoi se poate servi! Este o idee minunata pentru meniuri festive!
Optional, in umplutura se mai pot adauga: marar, patrunjel, ceapa rosie...