Urzicile se curata de codite si apoi se spala in multe ape pana ne plictisim. Se scot cu mana urzicile penru a ramane apa cu nisip. Ceapa alba si usturoiul se toaca marunt. Intre timp se pune apa la fiert impreuna cu niste condimente. Cand da in clocot se adauga urzicile si se fierb vreo 10 minute. Se strecor, se toaca marunt, se caleste ceapa in ulei incins dupa care se adauga usturoiul si la urma urzicile. Se mai adauga putina apa de la fiertura de urzici si se mai lasa 10 minute pe foc. Se bat spuma albusurile cu un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza si ele separat si apoi se amesteca cele doua compozitii impreuna cu mararul tocat. piperul si branza sfaramata sau data prin razatoarea mica. Se tapeteaza o tava intinsa cu hartie de copt si se pune compozitia de omleta. Se da la cuptor pentru vreo 15 minute, in functie de cuptor. Se face testul cu scobitoarea si cand e gata se rastoarna pe alta foaie de copt si cu ajutorul unei pensule se unge hartia lipita de omleta cu apa rece pentru a se dezlipi mai usor cat e calda. Se ruleaza imediat cat e calda si se lasa pana la racire. Se desface si se umple cu compozitia de urzici scursa bine si apoi se ruleaza. Se pune in folie alimentara sau de aluminiu si se da la rece pentru cateva ore. Se taie rece.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii