autor:

elenita

» » Dulciuri diverse

Rulada din dovleac

Autor: elenita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: elenita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 noiembrie 2014

Ingrediente
4 oua, 150 gr zahar pudra, 200 gr piure de dovleac, 150 gr faina, scortisoara, o lingurita rasa praf de copt cu sofran, Crema, 2 tablete ciocolata, 150 gr frisca, 1 lingurita de ulei, 2 linguri de lapte, 1 lingura zahar pudra, , Glazura, 1 tableta ciocolata, bombonele pentru decor

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

1 vot

Mod de preparare

Dovleacul a fost copt la cuptor si lasat sa se raceasca.

Vom bate ouale cu un praf de sare si treptat adaugam zaharul pudra mixam pana capata volum si o culoare mai deschisa,dovleacul a fost blendat si adaugat peste ouale batute cu zahar mixam usor dupa care adaugam faina amestecata cu praful de scortisoara si praful de copt ,incorporam ingredientele bine dupa care in tava de aragaz vom pune hartie de copt si turnam compozitia uniform.

Dam la cuptor pret de 10 -12 minute .Pe masa asezam inca o bucata de hartie de copt peste care presaram putin zahar pudra cand rulada e gata o scoatem si o vom aseza peste hartia de copt ,deasupra asezam un prosop sa fie curat il umezim si lasam putin peste rulada cat sa se inmoaie.



Crema o facem pe baie de abur rupem ciocolata bucatele ,punem un vas pe foc cu putina apa deasupra asezam vasul cu ciocolata avem grija sa nu intre apa in vasul nostru amestecam continu cu o spatula adaugam laptele si uleiul si amestecam pana se topeste ciocolata ,cand e gata luam de pe foc lasam putin sa se raceasca si vom adauga frisca batuta mixam pana se ingroasa.Cu o spatula intindem crema peste foaia noastra ,rulam usor avem grija sa nu se rupa si dam la rece pentru cateva ore.



Ciocolata pentru decor o topim la microunde cu un pic de lapte ,o intindem frumos peste rulada si ornam cu bombonele.

Delicioasa o recomand cu drag.

Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Strudel cu pere,branza cedar,seminte si nuci

Strudel cu pere,branza cedar,seminte si nuci

Incalzim cuptorul la 190C. Amestecam perele,cascavalul,zeama de lamaie,zaharul si scortisoara.Adaugam

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Budinca de gris

Budinca de gris

- am separat ouale; galbenusurile le-am mixat cu zaharul + zaharul vanilat, apoi am adaugat 7 linguri

23 voturi    17 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 17 %
599.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

1 vot

Ingrediente

  • 4 oua
  • 150 gr zahar pudra
  • 200 gr piure de dovleac
  • 150 gr faina
  • scortisoara
  • o lingurita rasa praf de copt cu sofran
  • Crema
  • 2 tablete ciocolata
  • 150 gr frisca
  • 1 lingurita de ulei
  • 2 linguri de lapte
  • 1 lingura zahar pudra
  • Glazura
  • 1 tableta ciocolata
  • bombonele pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de elenita
frigarui de pui cu legume

frigarui de pui cu legume

Carnea de pui am taiat-o bucatele potrivite,si-am condimentat cu suc de lamaie, paprika,piper,sare

9 voturi    7 comentarii
30 min
Fripturi
Tiramisu rețeta originală

Tiramisu rețeta originală

Tiramisu rețeta originală se prepara astfel: Intr-un bol se amesteca bine galbenusurile de ou

19 voturi    8 comentarii
30 min
Torturi
Gogosi pufoase

Gogosi pufoase

Jumatate din cantitatea de lapte se amesteca cu drojdia iar jumatate cu zaharul,zaharul vanilat,ouale,,uleiul

160 voturi    26 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Trandafiri din uscatele Trandafiri din uscatele

Untul se freaca cu faina intre palme sa se disperseze bine, fara sa ramana bucatele mici de unt. Apoi se adauga galbenusurile, smantana,

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Gogosi (reteta bunicii) Gogosi (reteta bunicii)

Drojdia se inmoaie in putin lapte, apoi se pune intr-un bol mai mare faina se face o gaura in miljocul faini unde se pune oul, zaharul,

41 voturi    4 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Pancakes