Pentru blat am folosit tava de la aragaz.
Separam ouale,galbenusurile le frecam spuma cu zaharul.
Adaugam esenta de vanilie dupa gust,un praf de sare,coaja de portocala si bicarbonatul stins si le amestecam.
Acum adaugam albusurile batute spuma si faina cernuta si amestecam cu dosul unei linguri,de jos in sus pentru a nu se lasa.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor pentru cca 30-35 de minute,pana se rumeneste frumos.
Cand s-a copt blatul,il punem pe un prosop curat si umed bine si il rulam,dupa care il lasam asa cca 10 minute,sau pana este gata crema.
100 ml de sirop (din 150,atata a ramas dupa ce am strecurat fructele) se pun pe foc,cand da in clocot se adauga un amestec format din 50 ml sirop si 3 linguri amidon.
Amestecam incontinuu pana se ingroasa dupa care lasam la racit.
Intre timp,taiem fructele tropicale bucati mici,la fel putem proceda si cu melcii confiati daca sunt prea mari.
Mixam frisca bine bine,adaugam crema de mai sus si mixam pana se incorporeaza totul.
Adaugam fructele si melcii din portocale si amestecam usor cu o spatula.
Punem crema pe blat,pe lungime si strangem blatul bine(precum in imaginea de mai jos).
Punem rulada pe un platou,cu partea "deschisa" a blatului in jos pentru a nu se dasface :) si dam la rece pentru 1-2 ore.
Dupa 1-2 ore,se decoreaza rulada cu frisca si fructe,melci din portocale etc.
Se tine la frigider pana se serveste!
Pofta Buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii