Rulada Ducesa

Se bat spuma, cu mixerul, albusurile cu un praf de sare.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata
Rulada Ducesa

Ingrediente

  • 5 ouă mari + 1 albuş,
  • un vârf linguriţă sare,
  • 1 lingură zeamă de lămâie,
  • 4 linguri zahăr,
  • 150 ml ulei,
  • 2 linguriţe extract de vanilie Dr. Oetker,
  • 3 linguri apă fierbinte,
  • 5 linguri de făină,
  • un plic praf de copt,
  • 1 lingură cacao,
  • 3 linguri gem de căpşuni
  • Pentru crema de ciocolată:
  • 200 frişcă lichidă,
  • O lingură de lapte,
  • 100 g ciocolată (cu lapte şi neagră),
  • Pentru decor:
  • 100 ml frişcă lichidă,
  • 50 ciocolată pentru topit,
  • O portocală,
  • Nucă rumenită şi măcinată

Mod de preparare

Ruladă în ruladă (foaie de cacao în interiorul unei foi albe) cu cremă de ciocolată, gem de căpşuni, portocale, nuci rumenite şi frişcă.

Mod de preparare:

Se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi zeama de lămâie, se adaugă treptat zahărul, apoi gălbenuşurile, uleiul, extractul de vanilie, apa fierbinte, făina şi praful de copt. Se obţine o compoziţie un pic mai moale ca la chec. O treime din compoziţie se amestecă separat, într-un castronel, cu o lingură de cacao.

Se toarnă compoziţia albă într-o tavă cu foaie de copt, se întinde bine cu o spatulă, apoi se coace la foc mediu, aproximativ 15 minute sau până se face aurie. Se scoate pe un prosop de bucătărie şi se rulează fierbinte. Se coace şi se pregăteşte la fel şi foaia de cacao. Se lasă la răcit. Apoi din foaia de cacao se taie pe lungime o margine de 5 cm care se îndepărtează, astfel încât foaia neagră să fie mai îngustă decât cea albă.

Pentru cremă, se bate frişca lichidă, dar mai moale. Separat, se topeşte ciocolata (eu am avut şi neagră şi cu lapte, însă puteţi folosi de care vă place) într-un ibric, cu o lingură de lapte, să nu se ardă. Se lasă ciocolata la răcit, apoi se încorporează treptat frişca, amestecând uşor, cu o spatulă.

Pentru asamblare: pe foaia albă se întinde jumătate de cremă, dar nu până la margine, penru a nu musti când o rulăm, apoi se adaugă foaia de cacao, cealaltă jumătate de cremă, iar pe mijloc se întinde cu grijă, gemul de căpşuni pe lungime, într-o fâşie îngustă. Se rulează şi se dă la frigider.

Pentru decor: se bate frişca până devine consistentă, se îmbracă rulada în frişcă, se presară pe margini nucă rumenită şi măcinată, se decorează cu miez de portocală, puţină ciocolată topită şi frişcă.

Porţii: 8 mai generoase sau 10

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/02/rulada-ducesa.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise