autor:

Anca E. Voicu

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Rulada Ducesa

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 februarie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 februarie 2018

Ingrediente
5 ouă mari + 1 albuş,, un vârf linguriţă sare,, 1 lingură zeamă de lămâie,, 4 linguri zahăr,, 150 ml ulei,, 2 linguriţe extract de vanilie Dr. Oetker,, 3 linguri apă fierbinte,, 5 linguri de făină,, un plic praf de copt,, 1 lingură cacao,, 3 linguri gem de căpşuni, , Pentru crema de ciocolată:, 200 frişcă lichidă,, O lingură de lapte,, 100 g ciocolată (cu lapte şi neagră),, , Pentru decor:, 100 ml frişcă lichidă,, 50 ciocolată pentru topit,, O portocală,, Nucă rumenită şi măcinată

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Ruladă în ruladă (foaie de cacao în interiorul unei foi albe) cu cremă de ciocolată, gem de căpşuni, portocale, nuci rumenite şi frişcă.



Mod de preparare:

Se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi zeama de lămâie, se adaugă treptat zahărul, apoi gălbenuşurile, uleiul, extractul de vanilie, apa fierbinte, făina şi praful de copt. Se obţine o compoziţie un pic mai moale ca la chec. O treime din compoziţie se amestecă separat, într-un castronel, cu o lingură de cacao.



Se toarnă compoziţia albă într-o tavă cu foaie de copt, se întinde bine cu o spatulă, apoi se coace la foc mediu, aproximativ 15 minute sau până se face aurie. Se scoate pe un prosop de bucătărie şi se rulează fierbinte. Se coace şi se pregăteşte la fel şi foaia de cacao. Se lasă la răcit. Apoi din foaia de cacao se taie pe lungime o margine de 5 cm care se îndepărtează, astfel încât foaia neagră să fie mai îngustă decât cea albă.



Pentru cremă, se bate frişca lichidă, dar mai moale. Separat, se topeşte ciocolata (eu am avut şi neagră şi cu lapte, însă puteţi folosi de care vă place) într-un ibric, cu o lingură de lapte, să nu se ardă. Se lasă ciocolata la răcit, apoi se încorporează treptat frişca, amestecând uşor, cu o spatulă.



Pentru asamblare: pe foaia albă se întinde jumătate de cremă, dar nu până la margine, penru a nu musti când o rulăm, apoi se adaugă foaia de cacao, cealaltă jumătate de cremă, iar pe mijloc se întinde cu grijă, gemul de căpşuni pe lungime, într-o fâşie îngustă. Se rulează şi se dă la frigider.



Pentru decor: se bate frişca până devine consistentă, se îmbracă rulada în frişcă, se presară pe margini nucă rumenită şi măcinată, se decorează cu miez de portocală, puţină ciocolată topită şi frişcă.



Porţii: 8 mai generoase sau 10



Poftă Bună!



Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/02/rulada-ducesa.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada Ducesa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Virfuri parisiene

Virfuri parisiene

~aluat~ Toate ingredientele pt. aluat se amesteca si se malaxeaza bine impreuna.Aluatul obtinut

9 voturi    5 comentarii
2h
Prajituri
Muffin

Muffin

Se aprinde cuptorul si se fixeaza la 180 de grade Celsius.Ouale intregi, zaharul si zaharul vanilat

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Alex , 06 martie 2018

    O minue de desrt si apetisant, imi place tare mult.

  • Fara foto

    Florina , 21 februarie 2018

    Foarte buna .

  • Fara foto

    Sonia , 19 februarie 2018

    Wauuu, aceasta rulada este o ispita dulce si bunaaaaaaaaa,bunaaaaaa,bravo, frumos decorata si ohhhhhh, tare apetisanta.

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 5 ouă mari + 1 albuş,
  • un vârf linguriţă sare,
  • 1 lingură zeamă de lămâie,
  • 4 linguri zahăr,
  • 150 ml ulei,
  • 2 linguriţe extract de vanilie Dr. Oetker,
  • 3 linguri apă fierbinte,
  • 5 linguri de făină,
  • un plic praf de copt,
  • 1 lingură cacao,
  • 3 linguri gem de căpşuni
  • Pentru crema de ciocolată:
  • 200 frişcă lichidă,
  • O lingură de lapte,
  • 100 g ciocolată (cu lapte şi neagră),
  • Pentru decor:
  • 100 ml frişcă lichidă,
  • 50 ciocolată pentru topit,
  • O portocală,
  • Nucă rumenită şi măcinată

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

11 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

4 voturi    4 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Alex

O minue de desrt si apetisant, imi place tare mult.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec rapid de ciocolata si orez expandat Chec rapid de ciocolata si orez expandat

Intr-un bol punem ciocolatile taiate bucati, adaugam margarina taiata bucati-si punem bolul pe o cratita cu apa fierbinte, amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cremsnit cu foi de pandispan Cremsnit cu foi de pandispan

Intr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa si mai deschisa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Rulada cu biscuiti,fineti si cocos