autor:

Fara foto

» » Aperitive

Rulada mozaic

Autor: clcrystyna (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 18 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: clcrystyna (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 18 iulie 2009

Ingrediente
1 cutie de ciuperci champinion, 2 scrumbii afumate, 5-6 oua, 200 ml ulei(pentru maioneza), 3-4 cepe verzi(in sezon), 1 sfecla, 2 morcovi, 1 praz, cate o legatura mica de patrunjel si marar., , observatii: toate ingredientele sunt folosite in cantitatile pe care le dorim, functie de imaginatia pe care o avem.

Dificultate: Medie Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Sfecla rosie o fierbem pe jumatate, o radem pe razatoarea mica si o presaram cu sare si lamaie;

Morcovul crud in radem pe razatoarea mica si il amestecam cu putin zahar si lamaie

Albusul il fierbem si il tocam matunt;

Galbenusul in trecem prin sita sau il radem pe razatoarea mica;

Ceapa, prazul, mararul si patrunjelul le tocam marunt;

Preparam o maioneza pe care o diluam cu putina apa pentru a mai taia din consistenta acesteia;

Scrumbia o curatam de pielita si oase (operatiunea este foarte simpla, se realizeaza usor) si o taiem cuburele;

Ciupercutele din conserva le taiem ,functie de marime, de obicei la o conserva cu ciuperci mici - le taiem in sferturi;



preparare:

Asezam pe un platou cu specific de peste ingredientele de mai sus in urmatoarea ordine:

primul strat va fi alcatuit din scrumbia afumata taiata cubulete, al doilea strat va fi alcatuit din maioneza amestecata cu ciupercutele si, la urma, in functie de imaginatia fiecaruia, se aseaza in randuri: marar, sfecla, morcov, ceapa, albus, patrunjel, galbenus, praz



Stafuri: langa sfecla trebuie sa fie asezat morcovul deoarece albusul, galbenusul, ceapa sau prazul se pot pata!



Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada mozaic" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Rulada mozaic din carne tocata

Rulada mozaic din carne tocata

Dai carnea de 2-3 ori prin masina de tocat impreuna cu franzela inmuiata si stoarsa, apoi amesteci

7 voturi    5 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Foietaj umplut

Foietaj umplut

Intr-un vas pentru cuptor asezi feliile de foietaj, feliile de parizer, feliile de branza, cate o

1 vot    2 comentarii
30 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nadia , 22 august 2009

    Super arata combinatia de culori!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 august 2009

    Arata foarte bine...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 21 august 2009

    Arata grozav de bine. Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • 1 cutie de ciuperci champinion
  • 2 scrumbii afumate
  • 5-6 oua
  • 200 ml ulei(pentru maioneza)
  • 3-4 cepe verzi(in sezon)
  • 1 sfecla
  • 2 morcovi
  • 1 praz
  • cate o legatura mica de patrunjel si marar.
  • observatii: toate ingredientele sunt folosite in cantitatile pe care le dorim
  • functie de imaginatia pe care o avem.

Raporteaza reteta

Nadia

Super arata combinatia de culori!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Snitele de porc