Sfecla rosie o fierbem pe jumatate, o radem pe razatoarea mica si o presaram cu sare si lamaie;
Morcovul crud in radem pe razatoarea mica si il amestecam cu putin zahar si lamaie
Albusul il fierbem si il tocam matunt;
Galbenusul in trecem prin sita sau il radem pe razatoarea mica;
Ceapa, prazul, mararul si patrunjelul le tocam marunt;
Preparam o maioneza pe care o diluam cu putina apa pentru a mai taia din consistenta acesteia;
Scrumbia o curatam de pielita si oase (operatiunea este foarte simpla, se realizeaza usor) si o taiem cuburele;
Ciupercutele din conserva le taiem ,functie de marime, de obicei la o conserva cu ciuperci mici - le taiem in sferturi;
preparare:
Asezam pe un platou cu specific de peste ingredientele de mai sus in urmatoarea ordine:
primul strat va fi alcatuit din scrumbia afumata taiata cubulete, al doilea strat va fi alcatuit din maioneza amestecata cu ciupercutele si, la urma, in functie de imaginatia fiecaruia, se aseaza in randuri: marar, sfecla, morcov, ceapa, albus, patrunjel, galbenus, praz
Stafuri: langa sfecla trebuie sa fie asezat morcovul deoarece albusul, galbenusul, ceapa sau prazul se pot pata!
Pofta buna!!!
Reteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...
Covrigi turcesti cu susan - SimitPunem la fiert inimile cu pipotele in apa rece.
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaligutaFoi: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu zaharul.
Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caiseDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii