Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ingrediente
90 gr.unt, 6 oua, 175 gr. zahar,150 gr. faina, 3 portocale, 400 gr. gem de portocale, 2 linguri zahar pudra
Dificultate: Redusa | Timp: 45 min
Mod de preparare
Se tapeteaza o tava cu hartie speciala pentru copt. Se topeste untul in bain-marie, apoi se lasa putin sa se raceasca. Se separa galbenusurile de albusuri. Se bat spuma galbenusurile impreuna cu 4 linguri de apa calda si cu jumatate din cantitatea de zahar. Se bat spuma albusurile cu restul de zahar, apoi se incorporeaza frisca in amestecul de galgenusuri. Se presara faina in ploaie peste compozitia obtinuta, apoi se framanta bine aluatul. La final, se toarna gradat untul topit, apoi se omogenizeaza. Se pune aluatul in tava si se da timp de 10 minute la cuptor. Dupa coacere, se scoate aluatul de rulada din cuptor si se rastoarna pe un servet curat de bucatarie, presarat cu zahar. Se stropeste hartia de copt cu apa si se desprinde cu grija. Se ruleaza apoi aluatul cu ajutorul servetului de bucatarie si se lasa sa se raceasca.
Se presara cu zahar pudra si se taie in felii fine, de aceeasi grosime. Se serveste rulada la o
cafea fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada pufoasa cu gem de portocale" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Prajituri
Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o
38 voturi
27 comentarii
1h
Incepem asa:
pentru un blat folosim:
4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate