Se tapeteaza o tava cu hartie speciala pentru copt. Se topeste untul in bain-marie, apoi se lasa putin sa se raceasca. Se separa galbenusurile de albusuri. Se bat spuma galbenusurile impreuna cu 4 linguri de apa calda si cu jumatate din cantitatea de zahar. Se bat spuma albusurile cu restul de zahar, apoi se incorporeaza frisca in amestecul de galgenusuri. Se presara faina in ploaie peste compozitia obtinuta, apoi se framanta bine aluatul. La final, se toarna gradat untul topit, apoi se omogenizeaza. Se pune aluatul in tava si se da timp de 10 minute la cuptor. Dupa coacere, se scoate aluatul de rulada din cuptor si se rastoarna pe un servet curat de bucatarie, presarat cu zahar. Se stropeste hartia de copt cu apa si se desprinde cu grija. Se ruleaza apoi aluatul cu ajutorul servetului de bucatarie si se lasa sa se raceasca.
Se presara cu zahar pudra si se taie in felii fine, de aceeasi grosime. Se serveste rulada la o cafea fierbinte.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii