autor:

husni

» » Dulciuri diverse

Rulada turceasca

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 21 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 21 mai 2010

Ingrediente
Am gasit reteta asta pe un blogmi s-a parut interesantanu se foloseste cuptorul.E o reteta f.buna pt zilele toride sau pt.persoane,care nu au cuptor., Am facut-o,dar nu mi-a prea iesit ruladao fi fost de vina tipul fainii, consistent a “budincii”,grosimea “budincii”…………indeminarea………..nu stiu.Cind am vazut ca nu iese rol,am taiat bucati., Dar voi mai incerca.Trebuie sa iasa rol., Dar,credeti,rol sau bucati,e f.buna.Am servit si niste musafiri cu “rulada”mea nerulatale-a placut f.mult.Nu le-am spus ca trebuie rulat., Scriu reteta,exact cum am luat-o de pe blog., , -100 g de nuca de cocos, -1 l de lapte, -1 pahar de zahar tos(pahar mare,de apa), -1 pahar(tot de apa) de faina, -50 g de unt,, -200-250 ml de frisca lichida, -100 g de nuci macinate

Dificultate: Redusa Timp: 2h

40 voturi

Mod de preparare

Am folosit tava de cuptor;e mare.Are 40/35 cm.Pe tava se presara toata cantitatea de nuca de cocos.
Intr-o cratita,se amesteca,zaharul,faina si laptele(la rece).Laptele se pune incetul cu incetul,ca faina sa nu faca cocoloase.Apoi,punem cratita pe foc;se pune si untul.Amestecam tot timpul.
Dupa ce fierbe,facem focul f.mic si amestecind tot timpul,fierbem inca cca 2 minute.
Luam compozitia de pe foc,o punem peste nuca de cocos.Eu,am pus in comp.niste vanilie.
Dupa ce punem comp. peste nuca de cocos,o nivelam,putin,cu o lingura.
Lasam tava cu nuca de cocos si budinca,sa se raceasc f.bine;eu am pus-o vreo 2 ore in frigider.
In timpul asta batem frisca lichida;eu am pus putin intaritor de frisca.
Frisca rece,o punem peste “budinca”,rece.Peste frisca,se presara nuca macinata.
Lasam totul sa se raceasca(am lasat de seara pe dimineata),apoi se ruleaza.
E un deliciu.Pofta buna.
Am facut ieri,inca o data,reteta si uraaaaa,mi-au iesit rulourile.
Arata mult mai bine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada turceasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Rulada turceasca

Rulada turceasca

Se amesteca faina cu fazarul dupa care se toarna laptele cate putin amestecand cu telul sa nu se

33 voturi    17 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Rulada turceasca retete originala

Rulada turceasca retete originala

La multi ani tuturor ce se sarbatoresc azi! In 1996- 1998 am fost in Turcia si am lucrat la o cofetarie-cafenea,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 22 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mirela Mihaela P , 28 octombrie 2014

    cantitatile ?

  • Otilia-Iulia Uilacan

    Otilia-Iulia Uilacan (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2010

    trebuie neaparat sa o incerc si cred ca asta va fi sambata.........

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 august 2010

    Cred ca este o bunatate !

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

      Interesanta, trebuie verificata.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Arata super ,cred ca este un deliciu si asa patrate Felicitari!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Super ti-a iesit! Felicitari!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Am gasit-o pe Naty,Gabi;reteta ei,era pe aceeasi fila,cu reteta mea(la Te-ar putea interesa),dar,n-am vazut-o.Am citit-o.Are exact cantitatile,puse de mine.Parca ne-am fi inspirat una de la alta;dar nu(cel putin,nu cred);eu,am luat reteta de pe un blog;una pe care o chema Gabi(imi amintesc). Mira,n-am incercat cu hirtie de copt;Naty a incercat.Mie mi-a iesit,fara,dar a 2-a oara.Nu se lipeste;nuca de cocos,nu o lasa

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Rularea ar putea fi mai usoara daca se pune hartie de copt in tava. Sa incercam.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 mai 2010

      Gustos si frumos!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 24 mai 2010

      Multumesc! Gabi,imi pare rau;n-am gasit-o pe Nati,de care spui. Am gasit o Nati,care are 1 reteta(dar nu asta): Nati - Bucatar Puncte : 100 | Retete: 1 Si o Nati,care nu are retete:Nati - Ucenic Puncte : 3 | Retete: 0 Da-mi,te rog,Gabi,mai multe amanunte.Poate o gasesc.

    • Fara foto

      maria mihalache , 24 mai 2010

      Cami, 5 stelute de la mine...........arata foarte,foarte bine si sunt convinsa ca este un deliciu.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

      Imi place Cami reteta. Imi place si faptul ca ai comunicat dimensiunea tavii utilizate, ca o adevarata culinareasa. Felicitari si pt perseverenta!

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 22 mai 2010

      Cami reteta a reusit dupa poza sa o faca 'Nati" tot de la gustos .ro - o are postata mie imi place mai mult parca taiata

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 22 mai 2010

      Camy, esti foarte perseverenta si mereu dornica de retete noi care trebuiesc incercate! Felicitari!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 22 mai 2010

      Arata bine oricum,foarte bine ca incerci lucruri noi care sunt si foarte gustoase.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 22 mai 2010

      Toate retele tale imi plac,dar mai ales cele cu specific oriental imi plac cel mai mult.Felicitari pentru o prezentare de nota 10.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 22 mai 2010

      Rulouri s-au pãtrate sunt delicioase!!!merçi de retetã,vreau sã incerc si eu

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 mai 2010

      Sigur a iesit delicioasa...Arata tare bine...

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 22 mai 2010

      Indiferent daca e rulata sau nu, gustul conteaza si ma gandesc ca a fost delicioasa! Arata bine si taiata bucatii:) Felicitari!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 22 mai 2010

      Camy chiar daca nu ti-a iesit rulou...prajitura ta cred ca a fost delicioasa.... Bravo tie !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 22 mai 2010

      O voi incerca si eu !

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 22 mai 2010

      Foarte aromata! Felicitari pentru persevereta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

40 voturi

Ingrediente

  • Am gasit reteta asta pe un blogmi s-a parut interesantanu se foloseste cuptorul.E o reteta f.buna pt zilele toride sau pt.persoane,care nu au cuptor.
  • Am facut-o,dar nu mi-a prea iesit ruladao fi fost de vina tipul fainii
  • consistent a “budincii”,grosimea “budincii”…………indeminarea………..nu stiu.Cind am vazut ca nu iese rol,am taiat bucati.
  • Dar voi mai incerca.Trebuie sa iasa rol.
  • Dar,credeti,rol sau bucati,e f.buna.Am servit si niste musafiri cu “rulada”mea nerulatale-a placut f.mult.Nu le-am spus ca trebuie rulat.
  • Scriu reteta,exact cum am luat-o de pe blog.
  • -100 g de nuca de cocos
  • -1 l de lapte
  • -1 pahar de zahar tos(pahar mare,de apa)
  • -1 pahar(tot de apa) de faina
  • -50 g de unt,
  • -200-250 ml de frisca lichida
  • -100 g de nuci macinate

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Otilia-Iulia Uilacan (Chef de cuisine)

trebuie neaparat sa o incerc si cred ca asta va fi sambata.........

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Tort de clatite cu dulceata de capsuni si macese