autor:

husni

» » Dulciuri diverse

Rulada turceasca

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 21 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 21 mai 2010

Ingrediente
Am gasit reteta asta pe un blogmi s-a parut interesantanu se foloseste cuptorul.E o reteta f.buna pt zilele toride sau pt.persoane,care nu au cuptor., Am facut-o,dar nu mi-a prea iesit ruladao fi fost de vina tipul fainii, consistent a “budincii”,grosimea “budincii”…………indeminarea………..nu stiu.Cind am vazut ca nu iese rol,am taiat bucati., Dar voi mai incerca.Trebuie sa iasa rol., Dar,credeti,rol sau bucati,e f.buna.Am servit si niste musafiri cu “rulada”mea nerulatale-a placut f.mult.Nu le-am spus ca trebuie rulat., Scriu reteta,exact cum am luat-o de pe blog., , -100 g de nuca de cocos, -1 l de lapte, -1 pahar de zahar tos(pahar mare,de apa), -1 pahar(tot de apa) de faina, -50 g de unt,, -200-250 ml de frisca lichida, -100 g de nuci macinate

Dificultate: Redusa Timp: 2h

40 voturi

Mod de preparare

Am folosit tava de cuptor;e mare.Are 40/35 cm.Pe tava se presara toata cantitatea de nuca de cocos.
Intr-o cratita,se amesteca,zaharul,faina si laptele(la rece).Laptele se pune incetul cu incetul,ca faina sa nu faca cocoloase.Apoi,punem cratita pe foc;se pune si untul.Amestecam tot timpul.
Dupa ce fierbe,facem focul f.mic si amestecind tot timpul,fierbem inca cca 2 minute.
Luam compozitia de pe foc,o punem peste nuca de cocos.Eu,am pus in comp.niste vanilie.
Dupa ce punem comp. peste nuca de cocos,o nivelam,putin,cu o lingura.
Lasam tava cu nuca de cocos si budinca,sa se raceasc f.bine;eu am pus-o vreo 2 ore in frigider.
In timpul asta batem frisca lichida;eu am pus putin intaritor de frisca.
Frisca rece,o punem peste “budinca”,rece.Peste frisca,se presara nuca macinata.
Lasam totul sa se raceasca(am lasat de seara pe dimineata),apoi se ruleaza.
E un deliciu.Pofta buna.
Am facut ieri,inca o data,reteta si uraaaaa,mi-au iesit rulourile.
Arata mult mai bine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada turceasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Rulada turceasca

Rulada turceasca

Oprim un pahar de lapte, iar restul il punem la fiert. Omogenizam faina si zaharul tos cu paharul

6 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Rulada turceasca retete originala

Rulada turceasca retete originala

La multi ani tuturor ce se sarbatoresc azi! In 1996- 1998 am fost in Turcia si am lucrat la o cofetarie-cafenea,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 25 %
279.99 lei
209.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 22 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mirela Mihaela P , 28 octombrie 2014

    cantitatile ?

  • Otilia-Iulia Uilacan

    Otilia-Iulia Uilacan (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2010

    trebuie neaparat sa o incerc si cred ca asta va fi sambata.........

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 august 2010

    Cred ca este o bunatate !

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

      Interesanta, trebuie verificata.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Arata super ,cred ca este un deliciu si asa patrate Felicitari!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Super ti-a iesit! Felicitari!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Am gasit-o pe Naty,Gabi;reteta ei,era pe aceeasi fila,cu reteta mea(la Te-ar putea interesa),dar,n-am vazut-o.Am citit-o.Are exact cantitatile,puse de mine.Parca ne-am fi inspirat una de la alta;dar nu(cel putin,nu cred);eu,am luat reteta de pe un blog;una pe care o chema Gabi(imi amintesc). Mira,n-am incercat cu hirtie de copt;Naty a incercat.Mie mi-a iesit,fara,dar a 2-a oara.Nu se lipeste;nuca de cocos,nu o lasa

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Rularea ar putea fi mai usoara daca se pune hartie de copt in tava. Sa incercam.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 mai 2010

      Gustos si frumos!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 24 mai 2010

      Multumesc! Gabi,imi pare rau;n-am gasit-o pe Nati,de care spui. Am gasit o Nati,care are 1 reteta(dar nu asta): Nati - Bucatar Puncte : 100 | Retete: 1 Si o Nati,care nu are retete:Nati - Ucenic Puncte : 3 | Retete: 0 Da-mi,te rog,Gabi,mai multe amanunte.Poate o gasesc.

    • Fara foto

      maria mihalache , 24 mai 2010

      Cami, 5 stelute de la mine...........arata foarte,foarte bine si sunt convinsa ca este un deliciu.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

      Imi place Cami reteta. Imi place si faptul ca ai comunicat dimensiunea tavii utilizate, ca o adevarata culinareasa. Felicitari si pt perseverenta!

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 22 mai 2010

      Cami reteta a reusit dupa poza sa o faca 'Nati" tot de la gustos .ro - o are postata mie imi place mai mult parca taiata

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 22 mai 2010

      Camy, esti foarte perseverenta si mereu dornica de retete noi care trebuiesc incercate! Felicitari!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 22 mai 2010

      Arata bine oricum,foarte bine ca incerci lucruri noi care sunt si foarte gustoase.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 22 mai 2010

      Toate retele tale imi plac,dar mai ales cele cu specific oriental imi plac cel mai mult.Felicitari pentru o prezentare de nota 10.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 22 mai 2010

      Rulouri s-au pãtrate sunt delicioase!!!merçi de retetã,vreau sã incerc si eu

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 mai 2010

      Sigur a iesit delicioasa...Arata tare bine...

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 22 mai 2010

      Indiferent daca e rulata sau nu, gustul conteaza si ma gandesc ca a fost delicioasa! Arata bine si taiata bucatii:) Felicitari!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 22 mai 2010

      Camy chiar daca nu ti-a iesit rulou...prajitura ta cred ca a fost delicioasa.... Bravo tie !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 22 mai 2010

      O voi incerca si eu !

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 22 mai 2010

      Foarte aromata! Felicitari pentru persevereta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

40 voturi

Ingrediente

  • Am gasit reteta asta pe un blogmi s-a parut interesantanu se foloseste cuptorul.E o reteta f.buna pt zilele toride sau pt.persoane,care nu au cuptor.
  • Am facut-o,dar nu mi-a prea iesit ruladao fi fost de vina tipul fainii
  • consistent a “budincii”,grosimea “budincii”…………indeminarea………..nu stiu.Cind am vazut ca nu iese rol,am taiat bucati.
  • Dar voi mai incerca.Trebuie sa iasa rol.
  • Dar,credeti,rol sau bucati,e f.buna.Am servit si niste musafiri cu “rulada”mea nerulatale-a placut f.mult.Nu le-am spus ca trebuie rulat.
  • Scriu reteta,exact cum am luat-o de pe blog.
  • -100 g de nuca de cocos
  • -1 l de lapte
  • -1 pahar de zahar tos(pahar mare,de apa)
  • -1 pahar(tot de apa) de faina
  • -50 g de unt,
  • -200-250 ml de frisca lichida
  • -100 g de nuci macinate

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Otilia-Iulia Uilacan (Chef de cuisine)

trebuie neaparat sa o incerc si cred ca asta va fi sambata.........

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tiramisu rețeta originală Tiramisu rețeta originală

Mod de preparare Tiramisu rețeta originală: Se prepara 500 ml cafea fara zahar si se lasa deoparte sa se raceasca. Se separa ouale

7 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tiramisu Tiramisu

Se face un sabayon din galbenus si zaharul pudra, dupa ce s-au batut se adauga mascarponele, apoi se adauga gelatina, care a fost temperata

1 vot    6 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Briose (muffins) cu ciocolata cu forme homemade