Oprim un pahar de lapte, iar restul il punem la fiert.
Omogenizam faina si zaharul tos cu paharul de lapte, turnand putin cate putin pentru a nu face cocoloase.
Zmeura o pasam cu fruculita si o adaugam peste amestecul de faina si lapte, optional se pune colorant rosu.
Cand laptele a inceput sa fiarba turnam amestecul rezultat mai sus, in fir subtire, amestecand continuu cu o lingura de lemn pana se ingroasa, trebuie sa iasa ca o budinca.
Luam oala de pe foc si adaugam untul si esenta de vanilie, dupa care lasam sa se racoreasca.
In tava de la aragaz punem un strat de nuca de cocos, peste care vom pune cu lingura din crema, nivelam cu atentie pentru anu strica stratul de cocos, dam la rece 30 de minute.
Mixam frisca foarte bine, iar la sfarsit vom pune si intaritorul.
Caramelizam cele 4 linguri de zahar, peste care vom pune nucile maruntite, apoi le scoatem pe o hartie de copt si lasam sa se raceasca si sa se intareasca, dupa care le spargem cu ciocanul de snitele sau la robot.
Peste stratul de crema punem frisca, iar peste frisca nucile caramelizate.
Dam din nou la rece pentru 1 - 2 ore cel putin.
Taiem fasii subtiri cu un cutit dat prin apa rece ( pe latimea tavii), pe care le vom rula ajutandu-ne de o furculita si de degete, astfel formand ruladele.
Ale mele s-au crapat putin, din cauza ca le-am taiat putin mai groase, ca sa simt cand mananc :D
Incercati-le si o sa-mi dati dreptate, manaci si nu te poti oprii
Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.
Sarmale cu varza dulce in vas de lutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii