autor:

pusikmea

» » Dulciuri diverse

Rulada turceasca

Autor: pusikmea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 decembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: pusikmea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 decembrie 2011

Ingrediente
800 ml lapte, 1 pahar de zahar tos, 1 pahar faina, 50 de gr. de unt, esenta de vanilie, 100 g zmeura congelata, colorant rosu, 100 gr. de nuca de cocos, 100 grame nuca macinata, 4 linguri de zahar, 200 ml frisca lichida

Dificultate: Medie Timp: 50 min

6 voturi

Mod de preparare

Oprim un pahar de lapte, iar restul il punem la fiert.
Omogenizam faina si zaharul tos cu paharul de lapte, turnand putin cate putin pentru a nu face cocoloase.
Zmeura o pasam cu fruculita si o adaugam peste amestecul de faina si lapte, optional se pune colorant rosu.
Cand laptele a inceput sa fiarba turnam amestecul rezultat mai sus, in fir subtire, amestecand continuu cu o lingura de lemn pana se ingroasa, trebuie sa iasa ca o budinca.
Luam oala de pe foc si adaugam untul si esenta de vanilie, dupa care lasam sa se racoreasca.
In tava de la aragaz punem un strat de nuca de cocos, peste care vom pune cu lingura din crema, nivelam cu atentie pentru anu strica stratul de cocos, dam la rece 30 de minute.
Mixam frisca foarte bine, iar la sfarsit vom pune si intaritorul.
Caramelizam cele 4 linguri de zahar, peste care vom pune nucile maruntite, apoi le scoatem pe o hartie de copt si lasam sa se raceasca si sa se intareasca, dupa care le spargem cu ciocanul de snitele sau la robot.
Peste stratul de crema punem frisca, iar peste frisca nucile caramelizate.
Dam din nou la rece pentru 1 - 2 ore cel putin.
Taiem fasii subtiri cu un cutit dat prin apa rece ( pe latimea tavii), pe care le vom rula ajutandu-ne de o furculita si de degete, astfel formand ruladele.
Ale mele s-au crapat putin, din cauza ca le-am taiat putin mai groase, ca sa simt cand mananc :D
Incercati-le si o sa-mi dati dreptate, manaci si nu te poti oprii
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada turceasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Rulada turceasca

Rulada turceasca

Am folosit tava de cuptor;e mare.Are 40/35 cm.Pe tava se presara toata cantitatea de nuca de cocos. Intr-o

40 voturi    22 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Rulada turceasca

Rulada turceasca

Se amesteca faina cu fazarul dupa care se toarna laptele cate putin amestecand cu telul sa nu se

33 voturi    17 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

6 voturi

Ingrediente

  • 800 ml lapte
  • 1 pahar de zahar tos
  • 1 pahar faina
  • 50 de gr. de unt
  • esenta de vanilie
  • 100 g zmeura congelata
  • colorant rosu
  • 100 gr. de nuca de cocos
  • 100 grame nuca macinata
  • 4 linguri de zahar
  • 200 ml frisca lichida

Raporteaza reteta

Retete
de pusikmea
Cartofi umpluti cu carnaciori

Cartofi umpluti cu carnaciori

se spala cartofii bine, si se pun la fiert in coaja, nu-i lasam sa fiarba forte mult, ci doar cat

3 voturi    4 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Chiftelute de cartofi cu branza

Chiftelute de cartofi cu branza

se pun cartofii si morcovii la fiert, dupa ce au fiert ii curatam si ii zdrobim cu furculita, atat

11 voturi    20 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Cartofi acordeon

Cartofi acordeon

se spala cartofii, se taie feliute, in asa fel incat sa ramana prinsi, iar intre feliute se pune

10 voturi    11 comentarii
45 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Desert jelee