autor:

naty

» » Dulciuri diverse

Rulada turceasca

Autor: naty (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: naty (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 aprilie 2010

Ingrediente
1 l lapte, -1 pahar zahar, -1 pahar faina, -50 gr margarina, , -100 gr nuca cocos, -200 ml frisca, -3 plicuri zahar vanilat, -1 pahar nuci

Dificultate: Medie Timp: 30 min

33 voturi

Mod de preparare

Se amesteca faina cu fazarul dupa care se toarna laptele cate putin amestecand cu telul sa nu se formeze cocolase apoi se pune pe foc amestecand incontinu cand incepe sa se ingroase se pune margarina(untul) se lasa sa dea cateva clocote dupa care se ia de pe foc . Intr-o tava se pune hartie de copt si se presara toata cantitatatea de nuca de cocos.Se toarna crema obtinuta peste nuca de cocos si cu ajutorul unei linguri se aseaza sa fie proportionala insa fara a strica stratul de nuca de cocosFrisca se bate bine iar cand s-a racit crema se aseaza peste .Nuca se prajeste un pic in tigaie. dupa care se faramiteaza si se pune peste frisca.Se da la rece cel putin 2 ore. Dupa ce a stat suficient la frigider se taie fasii si se ruleaza cu ajutorul un furculite.



***In loc de nuca simpla puteti face un caramel dinn zahar si sa adugai nucile in el se toarna pe o folie de stanoil se lasa sa se raceasca dupa care de toaca marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada turceasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Rulada turceasca

Rulada turceasca

Oprim un pahar de lapte, iar restul il punem la fiert. Omogenizam faina si zaharul tos cu paharul

6 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Rulada turceasca

Rulada turceasca

Am folosit tava de cuptor;e mare.Are 40/35 cm.Pe tava se presara toata cantitatea de nuca de cocos. Intr-o

40 voturi    22 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine):

    Am pregatit rulada turceasca a iesit bine este gustoasa dar n-am reusit s-o fac rulada complecta n-am reusit sa o rulez,de acea n-am facut fotografii,dupa mine lipseste ceva aroma,caci vanilia se simte slab,si este prea mult cocus la rulat caci a mai ramas necuprins/ Eu cred ca data vitoare voi scimba cocosul cu nuca macinata si voi face nucile caramel ,care vin peste frisca/Asa reteta este foarte usoara nu trebuie de copt si este gustoasa.

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

    O minunatie...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

    Salvam reteta, daca nu are prea multe calorii, dar si daca are servesc cei care pot. Delicioasa!

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

    Super!Merita incercata!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

      Foarte bine mai arata!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Arata foarte bine prajiturica. Parca e un bulgare de zapada.

    • naty

      naty (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      fetelor va pot spune ce e un deliciu si in plus daca ne gandim asa bine nu are chiar atat de multe calorii:D....ma bucur mult ca v-a placut reteta

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Foarte interesant! E o provocare.

    • Fara foto

      Adina , 20 aprilie 2010

      Un deliciu, interesanta si cu caramel,....

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Arata bine si se prepara rapid!Merçi de reteta!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Cred ca este tare buna.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Arata grozav, am salvat reteta.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Bestiala . Felicitari ! trebue incercata...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Delicioasa. Felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Excelenta!!!

    • anca

      anca (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Si eu am salvat-o !!Merçi!

    • anca

      anca (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Nu cunosteam reteta ,cred ca e extraordinar de buna Bravo!

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Buna idee,si arata si foarte bine...o salvez si cand am timp,o s-o prepar!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

30 min

33 voturi

Ingrediente

  • 1 l lapte
  • -1 pahar zahar
  • -1 pahar faina
  • -50 gr margarina
  • -100 gr nuca cocos
  • -200 ml frisca
  • -3 plicuri zahar vanilat
  • -1 pahar nuci

Raporteaza reteta

Retete
de naty
prajitura naty

prajitura naty

Se fac foile albe din 2 oua+4 linguri de lapte+4 linguri ulei+3 zahar si jumate pachetel amoniu

6 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Floricele de iarna

Floricele de iarna

Margarina trebuie sa fie la temperatura camerei, aceasta se amesteca cu zaharul pana ce devine

3 voturi    4 comentarii
45 min
Prajituri
prajitura fina

prajitura fina

Foi de cacao: Margarina se bate cu zaharul , apoi se adauga oul, cacaua, amoniacul stins si

5 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri

valentina ionita (Chef de cuisine)

O minunatie...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Fursecuri cu vanilie si glazura de ciocolata