autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Rulada vieneza cu capsuni

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 12 bucati):, ALUATUL - 4 oua, , 65 g zahar, , un plic zahar vanilat, , 30 g faina, , 35 g amidon, , un praf de sare., UMPLUTURA: 400 g capsuni, , 1 cl rom, , putin zahar, , 4 foi de gelatina, , 1/4 frisca batuta, , nuci tocate si frunze de menta pentru decor.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Se porneste cuptorul la 200 de grade. Se despart ouale. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat pana devin spumoase. Se bat albusurile cu sarea pana se fac spuma. Faina si amidonul se cern si se amesteca in galbenusuri. Compozitia se intinde pe o hartie de copt (pergament) si se baga la cuptor 10 minute, pana ce aluatul devine auriu. Se scoate din cuptor, se acopera cu alta hartie de pergament, se rastoarna, si hartia de dedesubt se arunca. Cat este inca fierbinte, se ruleaza impreuna cu hartia noua de pergament, apoi se lasa sa se raceasca.
Se curata capsunile, se spala, si cele mai mari se taie in bucati. Cateva se pastreaza pentru decor. Se acopera fructele cu zahar si rom si se lasa cateva minute la marinat, dupa care se strecoara de zeama.
Se inmoaie gelatina in apa, se stoarce si se dizolva pe baia de aburi, apoi se amesteca in frisca. Se toarna si zeama scursa de la capsuni. Daca e nevoie, se mai adauga putin zahar.
Se desface rulada de aluat si se acopera cu jumatate din cantitatea de crema (frisca+gelatina). Deasupra se pun capsunile, apoi se ruleaza aluatul din nou. Se aseaza pe o tava de prajituri si se unge deasupra cu crema ramasa, pe care se aseaza din loc in loc bucatele de fructe si frunzulite de menta proaspata. Se presara cu nucile zdrobite si se baga rulada cateva minute la frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada vieneza cu capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Briose cu chocolate chips

Briose cu chocolate chips

Se pun toate ingredientele, in afara ciocolatei, in vasul mixerului si se amesteca pina compozitia

9 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Clatite

Clatite

Intr-o oala de 1 litru se pun galbenusul, uleiul, romul, sarea, 50 ml lapte, coaja de lamaie (facultativ)

5 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 12 bucati):
  • ALUATUL - 4 oua
  • 65 g zahar
  • un plic zahar vanilat
  • 30 g faina
  • 35 g amidon
  • un praf de sare.
  • UMPLUTURA: 400 g capsuni
  • 1 cl rom
  • putin zahar
  • 4 foi de gelatina
  • 1/4 frisca batuta
  • nuci tocate si frunze de menta pentru decor.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu crema de vanilie si fructe