Rulada vieneza cu capsuni

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 12 bucati):
  • ALUATUL - 4 oua,
  • 65 g zahar,
  • un plic zahar vanilat,
  • 30 g faina,
  • 35 g amidon,
  • un praf de sare.
  • UMPLUTURA: 400 g capsuni,
  • 1 cl rom,
  • putin zahar,
  • 4 foi de gelatina,
  • 1/4 frisca batuta,
  • nuci tocate si frunze de menta pentru decor.

Mod de preparare

Se porneste cuptorul la 200 de grade. Se despart ouale. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat pana devin spumoase. Se bat albusurile cu sarea pana se fac spuma. Faina si amidonul se cern si se amesteca in galbenusuri. Compozitia se intinde pe o hartie de copt (pergament) si se baga la cuptor 10 minute, pana ce aluatul devine auriu. Se scoate din cuptor, se acopera cu alta hartie de pergament, se rastoarna, si hartia de dedesubt se arunca. Cat este inca fierbinte, se ruleaza impreuna cu hartia noua de pergament, apoi se lasa sa se raceasca.

Se curata capsunile, se spala, si cele mai mari se taie in bucati. Cateva se pastreaza pentru decor. Se acopera fructele cu zahar si rom si se lasa cateva minute la marinat, dupa care se strecoara de zeama.

Se inmoaie gelatina in apa, se stoarce si se dizolva pe baia de aburi, apoi se amesteca in frisca. Se toarna si zeama scursa de la capsuni. Daca e nevoie, se mai adauga putin zahar.

Se desface rulada de aluat si se acopera cu jumatate din cantitatea de crema (frisca+gelatina). Deasupra se pun capsunile, apoi se ruleaza aluatul din nou. Se aseaza pe o tava de prajituri si se unge deasupra cu crema ramasa, pe care se aseaza din loc in loc bucatele de fructe si frunzulite de menta proaspata. Se presara cu nucile zdrobite si se baga rulada cateva minute la frigider.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise