autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Rulada vieneza cu capsuni

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 12 bucati):, ALUATUL - 4 oua, , 65 g zahar, , un plic zahar vanilat, , 30 g faina, , 35 g amidon, , un praf de sare., UMPLUTURA: 400 g capsuni, , 1 cl rom, , putin zahar, , 4 foi de gelatina, , 1/4 frisca batuta, , nuci tocate si frunze de menta pentru decor.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Se porneste cuptorul la 200 de grade. Se despart ouale. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat pana devin spumoase. Se bat albusurile cu sarea pana se fac spuma. Faina si amidonul se cern si se amesteca in galbenusuri. Compozitia se intinde pe o hartie de copt (pergament) si se baga la cuptor 10 minute, pana ce aluatul devine auriu. Se scoate din cuptor, se acopera cu alta hartie de pergament, se rastoarna, si hartia de dedesubt se arunca. Cat este inca fierbinte, se ruleaza impreuna cu hartia noua de pergament, apoi se lasa sa se raceasca.
Se curata capsunile, se spala, si cele mai mari se taie in bucati. Cateva se pastreaza pentru decor. Se acopera fructele cu zahar si rom si se lasa cateva minute la marinat, dupa care se strecoara de zeama.
Se inmoaie gelatina in apa, se stoarce si se dizolva pe baia de aburi, apoi se amesteca in frisca. Se toarna si zeama scursa de la capsuni. Daca e nevoie, se mai adauga putin zahar.
Se desface rulada de aluat si se acopera cu jumatate din cantitatea de crema (frisca+gelatina). Deasupra se pun capsunile, apoi se ruleaza aluatul din nou. Se aseaza pe o tava de prajituri si se unge deasupra cu crema ramasa, pe care se aseaza din loc in loc bucatele de fructe si frunzulite de menta proaspata. Se presara cu nucile zdrobite si se baga rulada cateva minute la frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada vieneza cu capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Galuste cu prune de post

Galuste cu prune de post

Se pun 500ml apa la fiert cu un praf de sare si 2 linguri ulei. Cand incepe sa fiarba apa se adauga

4 voturi    4 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Ciocolata de casa in 3 straturi

Ciocolata de casa in 3 straturi

1 pachet de lapte praf se imparte in trei castroane. Primul castron se amesteca laptele praf cu

5 voturi    8 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 12 bucati):
  • ALUATUL - 4 oua
  • 65 g zahar
  • un plic zahar vanilat
  • 30 g faina
  • 35 g amidon
  • un praf de sare.
  • UMPLUTURA: 400 g capsuni
  • 1 cl rom
  • putin zahar
  • 4 foi de gelatina
  • 1/4 frisca batuta
  • nuci tocate si frunze de menta pentru decor.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pere posate in vin roze Pere posate in vin roze

Se curata perele si se pun la fiert intr-un litru de vin roze impreuna cu mierea, scortisoara, anasonul, cardamomul si semintele din

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Salam de biscuiti