autor:

Varadi Silvia

» » Aperitive

Rulade de dovlecei si vinete la cuptor

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 septembrie 2010

Ingrediente
1 vanata mai mare(cca 350g), 1 dovlecel(cca 250g), 2 rosii uscate conservate in ulei, 500g crema de branza, 2 galbenusuri, 1 catel de usturoi, 1 lingura otet din orez, 1 lingura ulei cu aroma de rozmarin, sare si piper, 6-7 masline taiate felii

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

7 voturi

Mod de preparare

Mai intai pregatim legumele.Se curata dovlecelul si vanata si se taie felii subtiri,pe lung.Se pune un gratar la incins si se pun feliile de dovlecel si vinte cat sa prinda culoare si sa se inmoaie putin.Se scot si se lasa sa se raceasca.Intre timp pregatim umplutura.Crema de branza se amesteca cu galbenusurile,rosiile taiate cubulete,usturoiul tocat marunt,otetul,lingura de ulei si sa condimenteaza cu sare si piper.Se omogenizeaza compozitia.(Daca nu aveti crema de branza se poate folosii si branza de vaci,sau puteti face crema de branza in casa din 600g iaurt gras si 150g smantana,se amesteca totul bine si se pune intr-un tifon care se leaga si se lasa la scurs pana a doua zi.Este o bunatate,eu asa am facut)Feliile de dovlecel si de vinete se ung cu un strat subtire de crema,se pun cate 3-4 feliute de masline,apoi se ruleaza si se aseaza intr-o forma rotunda de yena unsa cu ulei.Se coc la cuptorul preancins la 200gC 20-25 de minute.Se orneaza cu rozmarin si se servesc cu restul de crema de branza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulade de dovlecei si vinete la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Dovlecei gratinati

Dovlecei gratinati

Spalam dovlecelul, il taiem rondele potrivit de groase si presaram sare. Feliile de salam le taiem

9 voturi    10 comentarii
1h
Aperitive
Conopida cu maioneza

Conopida cu maioneza

Buna, ieftina, usor de gatit, prezenta pe mai toate mesele din piata, vedeta retetei de azi este

6 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 17 iulie 2012

    Foarte aspectuos si foarte bun!

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2010

    Ft frumoase! Dar mai ales bune!Exact pe gustul meu!!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2010

    Un deliciu! Si ce frumos le-ai aranjat!*****

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

7 voturi

Ingrediente

  • 1 vanata mai mare(cca 350g)
  • 1 dovlecel(cca 250g)
  • 2 rosii uscate conservate in ulei
  • 500g crema de branza
  • 2 galbenusuri
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura otet din orez
  • 1 lingura ulei cu aroma de rozmarin
  • sare si piper
  • 6-7 masline taiate felii

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Lucia (Chef de cuisine)

Foarte aspectuos si foarte bun!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Salata verde cu pui si sos picant de iaurt