autor:

GeoGia

» » Dulciuri diverse

Rulouri cu ciocolata si alune

Autor: GeoGia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 noiembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: GeoGia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 noiembrie 2015

Ingrediente
500 g faina, 200 ml lapte, 5 g drojdie uscata, 2 oua, 100 g unt, 100 g zahar, 1 lingura cacao, un praf de sare, esenta potocale, o mana alune maruntite, 4-5 linguri crema de ciocolata

Dificultate: Redusa Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

Punem laptele impreuna cu zaharul pe foc pana se topeste zaharul.



Intr-un vas mic amestecam bine drojdia cu 3 linguri din laptele in care am topit zaharul si 2 linguri de faina. Laptele trebuie sa fie caldut nu fierbinte.



Lasam 15 minute sa creasca.Intre timp topim untul si cernem faina si cacaoa intr-un castron.Facem o adancitura in mijlocul fainii si adaugam drojdia crescuta,apoi laptele caldut amestecand incet.



Adaugam si cele 2 galbenusuri,untul topit si esenta de portocale amestecand cu mana. Batem spuma albusurile si le adaugam peste compozitie. Framantam putin, compozitia este mai moale. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.



Intindem aluatul in foaie subtire (1 cm) pe o planseta unsa cu unt, ungem cu crema de ciocolata, presaram alunele maruntite si apoi rulam. Eu am impartit aluatul in 2 si am facut 2 rulouri.Taiem ruloul in bucati de 4-5 cm .Asezam bucatile cu taietura in sus intr-o tava in care am pus hartie de copt.Mai lasam sa creasca 15 minute, apoi introducem tava in cuptorul incins.



Lasam la cuptor 20-25 de minute. Facem testul cu scobitoarea pentru a verifica daca s-au copt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu ciocolata si alune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Apa si zaharul se fierb pe foc mic pana cand zaharul se topeste complet. Laptele si cacaoa cernute

129 voturi    7 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2015

    Interesant niciodata n-am facut cu alune si ciocolata numai cu nuci si ciocolata/

Dificultate

Redusa

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 200 ml lapte
  • 5 g drojdie uscata
  • 2 oua
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 lingura cacao
  • un praf de sare
  • esenta potocale
  • o mana alune maruntite
  • 4-5 linguri crema de ciocolata

Raporteaza reteta

Retete
de GeoGia
Briose cheesecake

Briose cheesecake

Am faramitat biscuitii si i-am amestecat cu untul topit.Am presat bine in fiecare forma de briosa

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Rulada cu biscuiti,fineti si cocos

Rulada cu biscuiti,fineti si cocos

Sfaramam biscuitii cat mai marunt. Amestecam biscuitii cu laptele si cacaoa. Adaugam si cele 3 linguri

8 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Muschiulet de porc rulat

Muschiulet de porc rulat

Taiem muschiuletul de porc astfel incat sa obtinem o fasie mai subtire si intreaga. Batem carnea

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
kok miori

kok miori (Chef de cuisine)

Interesant niciodata n-am facut cu alune si ciocolata numai cu nuci si ciocolata/

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinte cu visine -din compot sau congelate Placinte cu visine -din compot sau congelate

Aluatul il pregatim de cu seara. Topim untul sau margarina in lapte sau lapte vegetarian la bain marie si lasam sa fie caldut. In oala

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Bonet