Rulouri cu ciocolata si alune

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Rulouri cu ciocolata si alune

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 200 ml lapte
  • 5 g drojdie uscata
  • 2 oua
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 lingura cacao
  • un praf de sare
  • esenta potocale
  • o mana alune maruntite
  • 4-5 linguri crema de ciocolata

Mod de preparare

Punem laptele impreuna cu zaharul pe foc pana se topeste zaharul.

Intr-un vas mic amestecam bine drojdia cu 3 linguri din laptele in care am topit zaharul si 2 linguri de faina. Laptele trebuie sa fie caldut nu fierbinte.

Lasam 15 minute sa creasca.Intre timp topim untul si cernem faina si cacaoa intr-un castron.Facem o adancitura in mijlocul fainii si adaugam drojdia crescuta,apoi laptele caldut amestecand incet.

Adaugam si cele 2 galbenusuri,untul topit si esenta de portocale amestecand cu mana. Batem spuma albusurile si le adaugam peste compozitie. Framantam putin, compozitia este mai moale. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Intindem aluatul in foaie subtire (1 cm) pe o planseta unsa cu unt, ungem cu crema de ciocolata, presaram alunele maruntite si apoi rulam. Eu am impartit aluatul in 2 si am facut 2 rulouri.Taiem ruloul in bucati de 4-5 cm .Asezam bucatile cu taietura in sus intr-o tava in care am pus hartie de copt.Mai lasam sa creasca 15 minute, apoi introducem tava in cuptorul incins.

Lasam la cuptor 20-25 de minute. Facem testul cu scobitoarea pentru a verifica daca s-au copt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Strudel cu mere

Strudel cu mere

Reteta de strudel cu mere. Strude cu mere si foi de placinta. Strudel cu mere, nuci si scortisoara. Retete cu mere. Deserturi...

Strudel cu mere
Ciorba de peste

Ciorba de peste

Reteta de ciorba de peste. Ciorba de peste reteta simpla. Reteta de bors de peste. Retete cu peste.

Ciorba de peste
Pavlova cu nuca, mousse de castane si jeleu de gutui

Pavlova cu nuca, mousse de castane si jeleu de gutui

Pentru bezea mixam cele 4 albusuri cu un praf de sare pana devin spuma, apoi adaugam cate o lingura din zahar pana il terminam.

Pavlova cu nuca, mousse de castane si jeleu de gutui
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise