autor:

GeoGia

» » Dulciuri diverse

Rulouri cu ciocolata si alune

Autor: GeoGia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 noiembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: GeoGia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 noiembrie 2015

Ingrediente
500 g faina, 200 ml lapte, 5 g drojdie uscata, 2 oua, 100 g unt, 100 g zahar, 1 lingura cacao, un praf de sare, esenta potocale, o mana alune maruntite, 4-5 linguri crema de ciocolata

Dificultate: Redusa Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

Punem laptele impreuna cu zaharul pe foc pana se topeste zaharul.



Intr-un vas mic amestecam bine drojdia cu 3 linguri din laptele in care am topit zaharul si 2 linguri de faina. Laptele trebuie sa fie caldut nu fierbinte.



Lasam 15 minute sa creasca.Intre timp topim untul si cernem faina si cacaoa intr-un castron.Facem o adancitura in mijlocul fainii si adaugam drojdia crescuta,apoi laptele caldut amestecand incet.



Adaugam si cele 2 galbenusuri,untul topit si esenta de portocale amestecand cu mana. Batem spuma albusurile si le adaugam peste compozitie. Framantam putin, compozitia este mai moale. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.



Intindem aluatul in foaie subtire (1 cm) pe o planseta unsa cu unt, ungem cu crema de ciocolata, presaram alunele maruntite si apoi rulam. Eu am impartit aluatul in 2 si am facut 2 rulouri.Taiem ruloul in bucati de 4-5 cm .Asezam bucatile cu taietura in sus intr-o tava in care am pus hartie de copt.Mai lasam sa creasca 15 minute, apoi introducem tava in cuptorul incins.



Lasam la cuptor 20-25 de minute. Facem testul cu scobitoarea pentru a verifica daca s-au copt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu ciocolata si alune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec cu ciocolata si vanilie

Chec cu ciocolata si vanilie

Zaharul, galbenusurile si margarina se bat cu mixterul.Dupa ce s-a topit zaharul se incorporeaza

6 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu crema delicioasa

Tarta cu crema delicioasa

Pregatim pasta:amestecam faina cu praful de copt,adaugam zaharul,oul,apa rece,iar la sfarsit cuburile

2 voturi    5 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2015

    Interesant niciodata n-am facut cu alune si ciocolata numai cu nuci si ciocolata/

Dificultate

Redusa

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 200 ml lapte
  • 5 g drojdie uscata
  • 2 oua
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 lingura cacao
  • un praf de sare
  • esenta potocale
  • o mana alune maruntite
  • 4-5 linguri crema de ciocolata

Raporteaza reteta

Retete
de GeoGia
Briose cheesecake

Briose cheesecake

Am faramitat biscuitii si i-am amestecat cu untul topit.Am presat bine in fiecare forma de briosa

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Rulada cu biscuiti,fineti si cocos

Rulada cu biscuiti,fineti si cocos

Sfaramam biscuitii cat mai marunt. Amestecam biscuitii cu laptele si cacaoa. Adaugam si cele 3 linguri

7 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Muschiulet de porc rulat

Muschiulet de porc rulat

Taiem muschiuletul de porc astfel incat sa obtinem o fasie mai subtire si intreaga. Batem carnea

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
kok miori

kok miori (Chef de cuisine)

Interesant niciodata n-am facut cu alune si ciocolata numai cu nuci si ciocolata/

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pere posate in vin roze Pere posate in vin roze

Se curata perele si se pun la fiert intr-un litru de vin roze impreuna cu mierea, scortisoara, anasonul, cardamomul si semintele din

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Rubarba cu crema custard