Rulouri cu crema de alune de padure

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Rulouri cu crema de alune de padure

Ingrediente

  • pentru rulouri avem nevoie de:
  • 1 pachet aluat pentru foietaj;
  • 1 ou batut bine pentru uns;
  • Pentru crema de alune:
  • 300 ml lapte;
  • 3 galbenusuri;
  • 3 linguri de zahar;
  • 1 lingura zahar vanilat Bourbon;
  • 2 linguri (cu varf) faina;
  • 1 varf lingurita sare;
  • 50 g unt;
  • 1 mana alune de padure;
  • 150 ml frisca lichida

Mod de preparare

Dintre rulourile pregatite pana acum, acestea cu crema de alune de padure mi-au placut cel mai mult.

Mod de preparare:

Rulourile:

Se lasa aluatul la incalzit la temperatura camerei.

Pentru aceste rulori, eu am avut forme speciale de patiserie, insa daca nu aveti, le puteti confectiona din hartie cartonata rulata si capsata si apoi se invelesc in foaie de copt.

Se preincalzeste cuptorul.

Se intinde aluatul pe masa de lucru, se taie fasii subtiri, se ia cate o fasie si se ruleaza pe forma speciala unsa cu putina grasime. Se asaza rulourile intr-o tava, pe foaie sau folie speciala de copt si se dau la cuptor, la foc mediu, 10-15 minute, pana devin aurii.

Crema de alune:

Se amesteca intr-o craticioara, cu un tel, galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat Bourbon si faina, apoi se toarna peste ele in fir subire laptele incalzit dinainte si se omogenizeaza. Se pune amestecul pe foc si se fierbe pana se ingroasa. Se da de pe foc si se adauga untul, se amesteca bine. Se lasa la racit.

Cand se raceste, crema se mai ingroasa.

Se pun pe foc mic intr-o craticioara cateva alune de padure impreuna cu putina sare. Cand s-au rumenit bine, se dau deoparte, se lasa un pic la racit, apoi se curata de pielite, se maruntesc cu rasnita pentru a obtine o pudra fina.

Se bate cu mixerul frisca lichida pana devine cremoasa, consistenta, care se toarna peste crema, impreuna cu alunele macinate si se mai amesteca un pic cu mixerul.

Dupa ce s-au racit rulourile, se scot cu grija de pe forme, se umple cu crema si se pudreaza cu zahar.

Timp: aprox 1h

Portii: 2 tavi

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/10/rulouri-cu-crema-de-alune-de-padure.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise