autor:

Anca E. Voicu

» » Dulciuri diverse

Rulouri cu crema de alune de padure

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 octombrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 octombrie 2016

Ingrediente
pentru rulouri avem nevoie de:, 1 pachet aluat pentru foietaj, 1 ou batut bine pentru uns, , Pentru crema de alune:, 300 ml lapte, 3 galbenusuri, 3 linguri de zahar, 1 lingura zahar vanilat Bourbon, 2 linguri (cu varf) faina, 1 varf lingurita sare, 50 g unt, 1 mana alune de padure, 150 ml frisca lichida

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Dintre rulourile pregatite pana acum, acestea cu crema de alune de padure mi-au placut cel mai mult.


Mod de preparare:

Rulourile:
Se lasa aluatul la incalzit la temperatura camerei.

Pentru aceste rulori, eu am avut forme speciale de patiserie, insa daca nu aveti, le puteti confectiona din hartie cartonata rulata si capsata si apoi se invelesc in foaie de copt.

Se preincalzeste cuptorul.
Se intinde aluatul pe masa de lucru, se taie fasii subtiri, se ia cate o fasie si se ruleaza pe forma speciala unsa cu putina grasime. Se asaza rulourile intr-o tava, pe foaie sau folie speciala de copt si se dau la cuptor, la foc mediu, 10-15 minute, pana devin aurii.

Crema de alune:
Se amesteca intr-o craticioara, cu un tel, galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat Bourbon si faina, apoi se toarna peste ele in fir subire laptele incalzit dinainte si se omogenizeaza. Se pune amestecul pe foc si se fierbe pana se ingroasa. Se da de pe foc si se adauga untul, se amesteca bine. Se lasa la racit.
Cand se raceste, crema se mai ingroasa.
Se pun pe foc mic intr-o craticioara cateva alune de padure impreuna cu putina sare. Cand s-au rumenit bine, se dau deoparte, se lasa un pic la racit, apoi se curata de pielite, se maruntesc cu rasnita pentru a obtine o pudra fina.
Se bate cu mixerul frisca lichida pana devine cremoasa, consistenta, care se toarna peste crema, impreuna cu alunele macinate si se mai amesteca un pic cu mixerul.

Dupa ce s-au racit rulourile, se scot cu grija de pe forme, se umple cu crema si se pudreaza cu zahar.

Timp: aprox 1h
Portii: 2 tavi
Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/10/rulouri-cu-crema-de-alune-de-padure.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu crema de alune de padure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Budinca de clatite

Budinca de clatite

Se sparge oul intr-un castron se adauga faina in ploaie,amestecind in continuu.Se subtiaza amestecul

5 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Negresa de Craciun

Negresa de Craciun

1. Se ia un castron curat incapator se se separa 10 oua albusul se pune in castron separat

83 voturi    36 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nico , 08 martie 2018

    Un desert deosebit de bun si gustos.

  • Fara foto

    Maria , 26 februarie 2018

    Foarte bune, imi place si cum sunt prezentate.

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • pentru rulouri avem nevoie de:
  • 1 pachet aluat pentru foietaj
  • 1 ou batut bine pentru uns
  • Pentru crema de alune:
  • 300 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingura zahar vanilat Bourbon
  • 2 linguri (cu varf) faina
  • 1 varf lingurita sare
  • 50 g unt
  • 1 mana alune de padure
  • 150 ml frisca lichida

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

12 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

4 voturi    4 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Nico

Un desert deosebit de bun si gustos.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi cu branza dulce si potisa Gogosi cu branza dulce si potisa

Se pune branza dulce intr-un vas; peste ea se adauga laptele dulce, potisa in amestec cu faina, sare, esenta, oul si se omogenizeaza

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Ciambelle- Gogosi italiene Ciambelle- Gogosi italiene

Pentru reusita acestor gogosi italiene, este foarte important sa se respecte modul de pregatire al aluatului si al felului de framantare. In

0 voturi    0 comentarii
2h 45 min
Dulciuri diverse
Biscuiti cu nuca