autor:

Cornelia

» » Dulciuri diverse

Rulouri cu gem/dulceata

Autor: Cornelia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 ianuarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cornelia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 ianuarie 2014

Ingrediente
Ingrediente aluat :, 600g faina, 2 oua intregi, 75g zahar pudra, 70 g unt, 15g drojdie proaspata, ½ lingurita cu sare, 300 ml lapte, Arome: vanilie,coaja de lamaie/portocala, , Umplutura:, 400 g. gem /dulceata

Dificultate: Redusa Timp: 1h 39 min

4 voturi

Mod de preparare

Pentru micul dejun, sunt apreciate de toata familia. Aroma si savoare, nu se poate sa nu va tenteze sa incercati. Iar pentru ca nu se consuma toate odata, in zilele urmatoare se pot incalzi usor, in cuptorul cu microunde/baie de abur.



Preparare:

Aluatul: eu am o varsta respectabila si ma mai protejez, asa ca folosesc cu succes masina de paine pentru framantat si apoi il las acolo, dar scot masina din priza pana isi dubleaza volumul . Daca nu aveti masina, nu este nicio problema, se lucreaza manual, numai ca atunci faceti mai intai maiaua cu drojdia, o parte din laptele caldut, o lingurita cu zahar si apoi purcedeti la incorporat ingredientele si framantati circa 30 minute.



Pentru masina de paine: ouale intrgi se freaca cu zaharul si sarea. Le pun in cuva, adaug laptele caldut, apoi aromele, untul, faina cernuta si deasupra putin sfaramata drojdia. Trec pe programul 8 unde il framanta de doua ori, dupa care il las acolo (dar masina o scot din priza) pana isi dubleaza volumul. Rastorn aluatul pe planseta data bine cu ulei de calitate (chiar de vi se pare aluatul prea moale, nu adaugati faina ) si-l impart in 12 parti cam egale (taiati cu cutitul). Cu mainile bine unse intndeti usor cu palmele un dreptunghi, puneti la capat gem (sa fie gemul mai bine legat ), rulati si lasati o particica pe care o taiati cam in 3-4 franjuri si definitivati rulatul. Se asaza pe hartie de copt, se mai lasa la crescut 20 minute, dupa care se ung generos cu ou si se dau la cuptorul preincalzit, 25-30 minute foc mic pana se rumenesc. Eu pun amandoua tavile odata, una sus si cealalta imediat si am mare grija sa nu se arda de vatra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu gem/dulceata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clătite cu cacao și cremă de afine

Clătite cu cacao și cremă de afine

Clătitele acestea sunt pregătite cu noul meu ajutor în bucătărie, aparatul Panini Maker

12 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse
Tarta de morcovi

Tarta de morcovi

Morcovii se curata si se taie bucatele.Se amesteca cu toate ingredientele de mai sus.Se pun intr\'o

1 vot    4 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 39 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente aluat :
  • 600g faina
  • 2 oua intregi
  • 75g zahar pudra
  • 70 g unt
  • 15g drojdie proaspata
  • ½ lingurita cu sare
  • 300 ml lapte
  • Arome: vanilie,coaja de lamaie/portocala
  • Umplutura:
  • 400 g. gem /dulceata

Raporteaza reteta

Retete
de Cornelia
Paine de casa cu cartofi

Paine de casa cu cartofi

Cantitatile se pun in ordinea de mai sus ,in masina iar drojdia proaspata ,(care nu trebuie sa aiba

6 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Mucenici moldovenesti de post

Mucenici moldovenesti de post

Eu ii framant in masina de paine , (dureaza 10 minute ) dupa care scot aluatul si-l las la crescut

2 voturi    3 comentarii
2h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura  casei

Prajitura casei

Ouale se pun in bol in care se prepara aluatul ,pe galbenus se pune sarea (devine un galben mai intens

12 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Gogosi ieftine