autor:

Cornelia

» » Dulciuri diverse

Rulouri cu gem/dulceata

Autor: Cornelia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 ianuarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cornelia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 ianuarie 2014

Ingrediente
Ingrediente aluat :, 600g faina, 2 oua intregi, 75g zahar pudra, 70 g unt, 15g drojdie proaspata, ½ lingurita cu sare, 300 ml lapte, Arome: vanilie,coaja de lamaie/portocala, , Umplutura:, 400 g. gem /dulceata

Dificultate: Redusa Timp: 1h 39 min

4 voturi

Mod de preparare

Pentru micul dejun, sunt apreciate de toata familia. Aroma si savoare, nu se poate sa nu va tenteze sa incercati. Iar pentru ca nu se consuma toate odata, in zilele urmatoare se pot incalzi usor, in cuptorul cu microunde/baie de abur.



Preparare:

Aluatul: eu am o varsta respectabila si ma mai protejez, asa ca folosesc cu succes masina de paine pentru framantat si apoi il las acolo, dar scot masina din priza pana isi dubleaza volumul . Daca nu aveti masina, nu este nicio problema, se lucreaza manual, numai ca atunci faceti mai intai maiaua cu drojdia, o parte din laptele caldut, o lingurita cu zahar si apoi purcedeti la incorporat ingredientele si framantati circa 30 minute.



Pentru masina de paine: ouale intrgi se freaca cu zaharul si sarea. Le pun in cuva, adaug laptele caldut, apoi aromele, untul, faina cernuta si deasupra putin sfaramata drojdia. Trec pe programul 8 unde il framanta de doua ori, dupa care il las acolo (dar masina o scot din priza) pana isi dubleaza volumul. Rastorn aluatul pe planseta data bine cu ulei de calitate (chiar de vi se pare aluatul prea moale, nu adaugati faina ) si-l impart in 12 parti cam egale (taiati cu cutitul). Cu mainile bine unse intndeti usor cu palmele un dreptunghi, puneti la capat gem (sa fie gemul mai bine legat ), rulati si lasati o particica pe care o taiati cam in 3-4 franjuri si definitivati rulatul. Se asaza pe hartie de copt, se mai lasa la crescut 20 minute, dupa care se ung generos cu ou si se dau la cuptorul preincalzit, 25-30 minute foc mic pana se rumenesc. Eu pun amandoua tavile odata, una sus si cealalta imediat si am mare grija sa nu se arda de vatra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu gem/dulceata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h 39 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente aluat :
  • 600g faina
  • 2 oua intregi
  • 75g zahar pudra
  • 70 g unt
  • 15g drojdie proaspata
  • ½ lingurita cu sare
  • 300 ml lapte
  • Arome: vanilie,coaja de lamaie/portocala
  • Umplutura:
  • 400 g. gem /dulceata

Raporteaza reteta

Retete
de Cornelia
Paine de casa cu cartofi

Paine de casa cu cartofi

Cantitatile se pun in ordinea de mai sus ,in masina iar drojdia proaspata ,(care nu trebuie sa aiba

20 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Mucenici moldovenesti de post

Mucenici moldovenesti de post

Eu ii framant in masina de paine , (dureaza 10 minute ) dupa care scot aluatul si-l las la crescut

2 voturi    3 comentarii
2h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura  casei

Prajitura casei

Ouale se pun in bol in care se prepara aluatul ,pe galbenus se pune sarea (devine un galben mai intens

20 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Chec de vanilie