autor:

Nicoleta Mariana Sandulache

» » Aperitive

Rulouri cu salata de cruditati

Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 noiembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 noiembrie 2008

Ingrediente
1 telina mare, 4-5 morcovi, 2 mere, 1 capatana de usturoi, 300 gr de sunca York patrata, 2-3 linguri de gelatina pudra, 100 gr de unt, maioneza cat sa se lege compozitia, sare / piper, , Pt dessign: rosii cherry, rosii galbene, basline, ceapa verde, frunze de patrunjel(leustean)si gogosar

Dificultate: Medie Timp: 1h

28 voturi

Mod de preparare

Telina si morcovi se curata si se rad pe razatoarea mica, merele se curata de coaja se rad pe aceeasi razatoare se storc si se amesteca cu celalalte legume, se pune sare, piper se curata si se sfarama usturoiul se amesteca cu maioneza (sa nu fie apoasa, merele se storc bine la fel si morcovul)

Se ia felia de sunca si se umple cu aceasta compozitie felia trebuie sa fie mare deoarece se va taia in 1/2.
Dupa ce s-au umplut se dau la frigider 30 minute.

Se scot de la frigider si incepe etapa de dessign. Se taie rosiile in 1/2, se aleg frunze frumoase de patrunjel, se taie in bucati mici gogosarii si maslinele. Gelatina se pune pe foc cu 1 cana de apa rece, se lasa sa se intareasca cam 10 minute pe foc dupa care se da deoparte, cand s-a racit se trece la aranjarea rulourilor: se taie in jumatati si incep sa se aranjeze primele punem rosiile cherry(rosiile galbene) pe toate rulourile, se pune gelatina peste, dupa care punem frunzele de patrunjel, se unge cu gelatina din nou ca sa se fixeze, dupa care punem maslinele si se unge din nou cu gelatina, dupa fiecare bucatica de leguma asezata pe rulou se unge cu gelatina pentru a se fixa pe rulou, se pun gogosarii si din nou se unge cu gelatina, iar la sfarsit facem un cornet subtire si punem unt dupa care se da din nou cu gelatina.

Rolul gelatinei este exential asa ca mare atentie sa fie de buna calitate.

Se pun rulourile la frigider cand sunt gata se pun pe un alt platou si se servesc.

Pofta Buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu salata de cruditati" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Pateu de pasare

Pateu de pasare

Ficateii se curata de saculetii sau urme de fiere, dupa care se spala. Se fierb 15' in apa in

5 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive cu carne
platou rece

platou rece

Se taie toate ingredientele dupaplacul fiecaruia apoi se aseaza pe platou pofta buna!

2 voturi    7 comentarii
40 min
Aperitive cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

    Arata super !

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 05 iulie 2010

    Arata foarte bine!

  • diana

    diana (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

    deosebit si foarte frumos !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009

      Cred ca este o bunatate...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2009

      E ceva deosebit. Felicitari!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2009

      complicat....

    • Fara foto

      nico , 04 mai 2009

      Nici eu n-am prea inteles iar in poze nu se vede bine pt ca fundalul este negru. Poate poti sa scrii reteta mai altfel...mai pe intelesul nostru pt ca suna tare bine!

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 26 martie 2009

      Sunt excelente! Nu am facut inca, abia am citit-o. Probabil ca voi pregati cantitati uriase. Ingenios foarte!!!!!

    • Fara foto

      miha , 05 februarie 2009

      N-am inteles nimic..

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

28 voturi

Ingrediente

  • 1 telina mare
  • 4-5 morcovi
  • 2 mere
  • 1 capatana de usturoi
  • 300 gr de sunca York patrata
  • 2-3 linguri de gelatina pudra
  • 100 gr de unt
  • maioneza cat sa se lege compozitia
  • sare / piper
  • Pt dessign: rosii cherry
  • rosii galbene
  • basline
  • ceapa verde
  • frunze de patrunjel(leustean)si gogosar

Raporteaza reteta

Retete
de Nicoleta Mariana Sandulache
Peste in aluat

Peste in aluat

Pestele se spala si se usuca cu servete absorbante, se da deoparte, se curata, spala si taie cartofi

29 voturi    11 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Smecherul Catel sau Pluto

Smecherul Catel sau Pluto

Pentru copii este o reteta care atrage foarte mult si vor fi incantati sa manance. Seaseaza cele

22 voturi    6 comentarii
5 min
Sandviciuri
Crocodilul buclucas

Crocodilul buclucas

Se taie unn castravete cu aparatul special(pentru ai apare corpul spiralat) se lasa decat capatul

18 voturi    12 comentarii
10 min
Sandviciuri

constanta proca (Chef de cuisine)

Arata super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Rulada de pui cu orez si ghebe in foietaj