autor:

Fara foto

» » Aperitive

Rulouri cu spanac si branza feta

Autor: Adina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Maroc


    Reteta postata pe: 09 mai 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Maroc


Reteta postata pe: 09 mai 2012

Ingrediente
Este o reteta marocana din cartea de bucate - "Bucataria Lumii"- Gordon Ramsay., , 1 pachet foi pentru placinta, 200 gr frunze de spanac spalate si uscate, 250 gr branza feta, 1 ou mare,batut, marar si patrunjel, 1 lingura ulei de masline, sare de mare si piper, 150 gr unt topit

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Intr-o tigaie incingem uleiul, adaugam spanacul si lasam pana se inmoaie. Se scoate intr-o strecuratoare, se apasa cu o lingura ca sa indepartam zeama in exces si se usuca cu hartie-prosop. Tocam marunt spanacul si il punem intr-un bol mare. Preincalzim cuptorul la 200 de grade. Sfaramam branza feta peste spanac si adaugam oul, verdeturile tocate, sare si piper. Lucram cu cate doua foi odata, pastrandu-le pe celelalte acoperite cu un servet de bucatarie, pentru a nu se usca. Ungem cu unt topit prima foaie si apoi o punem si pe a doua peste prima si ungem. Taiem foile pe lung, in doua, punem o lingura de umplutura de branza feta si spanac la capatul dreptunghiului de aluat, lasam o margine de 2 cm pe ambele parti. Rulam aluatul peste umplutura cat sa o inchidem, apoi pliam ambele capete si continuam sa rulam ca si cum facem o tigareta. Repetati procesul cu celelalte foi.

Dati rulourile la cuptor 20-30 de minute, pana cand devin fragede si rumene.

Sfat : Nu frecati, ca mine, branza cu spanacul, amestecati lejer cele doua ingrediente .

Optional: am folosit seminte de susan dupa ce am uns rulourile cu galbenus batut.

Bune, bune!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu spanac si branza feta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
bulz

bulz

Mamaliga se fierbe ,mai groasa,se modeleaza ,cu mainileumede de zer,cuprinzand in interior branza

2 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza
Placinta cu branza si dovlecel

Placinta cu branza si dovlecel

Curatam dovlecelul de coaja si seminte si il dam pe razatoarea mare sau il trecem prin robot, impreuna

18 voturi    9 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Este o reteta marocana din cartea de bucate - "Bucataria Lumii"- Gordon Ramsay.
  • 1 pachet foi pentru placinta
  • 200 gr frunze de spanac spalate si uscate
  • 250 gr branza feta
  • 1 ou mare,batut
  • marar si patrunjel
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare de mare si piper
  • 150 gr unt topit

Raporteaza reteta

Retete
de Adina
Ciorbita de vitel cu taitei de casa

Ciorbita de vitel cu taitei de casa

Se spala foarte bine carnea si se pune la fiert in 3-4 litri de apa .Se mai adauga apa fiarta pe

1 vot    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Spaghete cu carne

Spaghete cu carne

Prima data punem carnea la fiert iar apoi o maruntim la robot sau de mana. Tocam ceapa si zdrobim

4 voturi    0 comentarii
1h
Paste si pizza
Flanc cu capsuni

Flanc cu capsuni

Crema: Punem laptele la incalzit impreuna cu vanilia .Frecam galbenusurile cu zahar, amidon si

0 voturi    2 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri din aluat de cartofi Cornuri din aluat de cartofi

Se fierb cartofii pana cand sunt moi, se scurg de apa, apoi se pun in bol si se paseaza. Lasa-i sa se raceasca. Se adauga parmezanul

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Rulada cu spanac