Aluatul:Se face o maia din drojdie,zahar,100 ml.apa calduta si 2-3 linguri faina,pe care o lasam sa creasca 10-15 minute.Dupa aceea o amestecam cu restul de faina,sarea si apa calduta ramasa.Apoi adaugam margarina topita (sau uleiul)amestecand si framantand bine aluatul.Cand incepe sa faca basiti si nu se mai prinde de mana il acoperim cu un prosop curat si il lasam la loc cald 30 min.sa cresca.
Compozitia:Se toaca varza si ceapa marunt si se calesc la foc mic,amestecand mereu sa nu se prinda (se poate pune 50 ml.apa).Cand e gata se adauga condimentele.Se lasa sa se raceasca.
Cand aluatul a crescut se taie in atatea bucati cate rulouri dorim.Intindem fiecare bucata de aluat pe care punem umplutura (la fel portionata dupa cate bucati de aluat am taiat)si rulam.
Punem rulourile in tava unsa cu ulei sau cu hartie de copt.Mai lasam la crescut 15-20 min.
Dam la copt in cuptorul in prealabil incalzit, aprox.1/2 ora.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii