autor:

juliya

» » , Aperitive, Retete de post

Rulouri cu varza

Autor: juliya (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: juliya (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 aprilie 2009

Ingrediente
Pentru aluat:, -1 kg.faina, -150 gr.margarina topita(se poate inlocui cu ulei-aceeasi cantitate rezultata in ml.prin topirea margarinei), -40 gr.drojdie, -300 ml.apa, -1 lingurita zahar, -1 varf cutit sare, Pentru umplutura:, -1 varza de aprox.1,5-2 kg., -1 ceapa, -150 ml.ulei, -piper dupa gust, -sare dupa gust, -optional:2 linguri bulion,cate o lingura de chimen,susan si seminte de dovleac decojite,1 legatura marar

Dificultate: Redusa Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Aluatul:Se face o maia din drojdie,zahar,100 ml.apa calduta si 2-3 linguri faina,pe care o lasam sa creasca 10-15 minute.Dupa aceea o amestecam cu restul de faina,sarea si apa calduta ramasa.Apoi adaugam margarina topita (sau uleiul)amestecand si framantand bine aluatul.Cand incepe sa faca basiti si nu se mai prinde de mana il acoperim cu un prosop curat si il lasam la loc cald 30 min.sa cresca.
Compozitia:Se toaca varza si ceapa marunt si se calesc la foc mic,amestecand mereu sa nu se prinda (se poate pune 50 ml.apa).Cand e gata se adauga condimentele.Se lasa sa se raceasca.
Cand aluatul a crescut se taie in atatea bucati cate rulouri dorim.Intindem fiecare bucata de aluat pe care punem umplutura (la fel portionata dupa cate bucati de aluat am taiat)si rulam.
Punem rulourile in tava unsa cu ulei sau cu hartie de copt.Mai lasam la crescut 15-20 min.
Dam la copt in cuptorul in prealabil incalzit, aprox.1/2 ora.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu varza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Rulouri cu varza

Rulouri cu varza

Pentru aceasta bunatate m-am inspirat din revista “Bucataria pentru toti” Curatam, spalam,

18 voturi    9 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rulouri de varza cu branza

Rulouri de varza cu branza

Frunzele de vaza le punem intr-o oala, apoi adaugam apa cat sa le acopere si sarea. Lasam frunzele

4 voturi    4 comentarii
1h
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • anaandronel

    anaandronel (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

    felicitari!foarte buna,si mai ales bine explicata metoda aluatului sigur sunt multi tineri ce nu stiu.Bravo!!!

Dificultate

Redusa

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • -1 kg.faina
  • -150 gr.margarina topita(se poate inlocui cu ulei-aceeasi cantitate rezultata in ml.prin topirea margarinei)
  • -40 gr.drojdie
  • -300 ml.apa
  • -1 lingurita zahar
  • -1 varf cutit sare
  • Pentru umplutura:
  • -1 varza de aprox.1,5-2 kg.
  • -1 ceapa
  • -150 ml.ulei
  • -piper dupa gust
  • -sare dupa gust
  • -optional:2 linguri bulion,cate o lingura de chimen,susan si seminte de dovleac decojite,1 legatura marar

Raporteaza reteta

anaandronel

anaandronel (Chef de cuisine)

felicitari!foarte buna,si mai ales bine explicata metoda aluatului sigur sunt multi tineri ce nu stiu.Bravo!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Mancare de legume la Crock Pot Mancare de legume la Crock Pot

Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul, ceapa, usturoiul si ardeii ii taiem marunt. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne
Ardei umpluti-reteta de post Ardei umpluti-reteta de post

Se pregatesc ardeii, se taie cotoarele si se scot semintele, se clatesc si se pun pe chiuveta la scurs. Se curata prazul, se toaca

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciuperci pleurotus cu ceapa si bulion(post)