autor:

juliya

» » , Aperitive, Retete de post

Rulouri cu varza

Autor: juliya (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: juliya (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 aprilie 2009

Ingrediente
Pentru aluat:, -1 kg.faina, -150 gr.margarina topita(se poate inlocui cu ulei-aceeasi cantitate rezultata in ml.prin topirea margarinei), -40 gr.drojdie, -300 ml.apa, -1 lingurita zahar, -1 varf cutit sare, Pentru umplutura:, -1 varza de aprox.1,5-2 kg., -1 ceapa, -150 ml.ulei, -piper dupa gust, -sare dupa gust, -optional:2 linguri bulion,cate o lingura de chimen,susan si seminte de dovleac decojite,1 legatura marar

Dificultate: Redusa Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Aluatul:Se face o maia din drojdie,zahar,100 ml.apa calduta si 2-3 linguri faina,pe care o lasam sa creasca 10-15 minute.Dupa aceea o amestecam cu restul de faina,sarea si apa calduta ramasa.Apoi adaugam margarina topita (sau uleiul)amestecand si framantand bine aluatul.Cand incepe sa faca basiti si nu se mai prinde de mana il acoperim cu un prosop curat si il lasam la loc cald 30 min.sa cresca.
Compozitia:Se toaca varza si ceapa marunt si se calesc la foc mic,amestecand mereu sa nu se prinda (se poate pune 50 ml.apa).Cand e gata se adauga condimentele.Se lasa sa se raceasca.
Cand aluatul a crescut se taie in atatea bucati cate rulouri dorim.Intindem fiecare bucata de aluat pe care punem umplutura (la fel portionata dupa cate bucati de aluat am taiat)si rulam.
Punem rulourile in tava unsa cu ulei sau cu hartie de copt.Mai lasam la crescut 15-20 min.
Dam la copt in cuptorul in prealabil incalzit, aprox.1/2 ora.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu varza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Rulouri cu varza

Rulouri cu varza

Pentru aceasta bunatate m-am inspirat din revista “Bucataria pentru toti” Curatam, spalam,

18 voturi    9 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rulouri din piept de pui, cu cartofi natur si salata de varza rosie caramelizata,

Rulouri din piept de pui, cu cartofi natur si salata de varza rosie caramelizata,

Reteta se prepara in 3 etape: 1. Pieptul de de pui= se taie aproape pe jumatate, fileul se sareaza

18 voturi    1 comentariu
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • anaandronel

    anaandronel (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

    felicitari!foarte buna,si mai ales bine explicata metoda aluatului sigur sunt multi tineri ce nu stiu.Bravo!!!

Dificultate

Redusa

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • -1 kg.faina
  • -150 gr.margarina topita(se poate inlocui cu ulei-aceeasi cantitate rezultata in ml.prin topirea margarinei)
  • -40 gr.drojdie
  • -300 ml.apa
  • -1 lingurita zahar
  • -1 varf cutit sare
  • Pentru umplutura:
  • -1 varza de aprox.1,5-2 kg.
  • -1 ceapa
  • -150 ml.ulei
  • -piper dupa gust
  • -sare dupa gust
  • -optional:2 linguri bulion,cate o lingura de chimen,susan si seminte de dovleac decojite,1 legatura marar

Raporteaza reteta

anaandronel

anaandronel (Chef de cuisine)

felicitari!foarte buna,si mai ales bine explicata metoda aluatului sigur sunt multi tineri ce nu stiu.Bravo!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Mancarica de dovleac placintar Mancarica de dovleac placintar

Se taie miezul de pe coaja dovleacului in cubulete mici. Orezul spalat se acopera cu apa rece si se lasa o ora sa se inmoaie un pic. Se

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pateuri cu branza vegetala Pateuri cu branza vegetala

Intr-un bol punem faina, facem pe mijloc loc si turnam uleiul si sarea si praful de copt si incepem sa amestecam, dupa care adaugam

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Cartofi zdrobiți cu spanac