autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Aperitive

Rulouri de dovlecei

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 25 bucati): 2 dovlecei potriviti dati pe razatoarea mare, , 1 ceapa mica rasa, , 60 g salam taiat bucatele, , 1 catel de usturoi presat, , 1/2 ceasca parmezan (sau cascaval) ras, , 4 foi aluat de foitaj, , 60 g unt topit, , 50 g pesmet.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Se ung cu ulei sau cu unt topit 2 tavi dreptunghiulare de 32x28 cm. Se pun intr-un castron mai mare dovleceii, ceapa, salamul, usturoiul si parmezanul si se amesteca bine.
Se ung cu unt topit foile de aluat (intinse pe planseta si taiate la dimensiunile tavilor), se aseaza una peste alta si pe cea de sus se intinde amestecul de dovlecei, lasand pe una din laturi o margine libera de circa 5 cm.
Se presara pesmetul peste umplutura si se ruleaza aluatul - cat mai strans - in directia marginii lasate. Se unge sulul de aluat umplut cu untul ramas, se infasoara cu o folie de plastic si se tine o ora la frigider. Se taie sulul de aluat - cu un cutit ascutit - in 25 de felii, se aseaza feliile una langa alta pe cele 2 tavi unse si se dau circa 15 minute la cuptorul incins la 210gr.C sa se rumeneasca si sa devina crocante. Se servesc caldute sau reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de dovlecei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Rulouri din dovlecei, vinete si cas

Rulouri din dovlecei, vinete si cas

Se curata cartofii, se taie in cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt aproape fierti,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rulouri de Dovlecei cu Branza

Rulouri de Dovlecei cu Branza

Pasul 1 Incalzim cuptorul. Taiem dovleceii in felii foarte subtiri, pe lungime, cu ajutorul cutitului

1 vot    7 comentarii
1h
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 25 bucati): 2 dovlecei potriviti dati pe razatoarea mare
  • 1 ceapa mica rasa
  • 60 g salam taiat bucatele
  • 1 catel de usturoi presat
  • 1/2 ceasca parmezan (sau cascaval) ras
  • 4 foi aluat de foitaj
  • 60 g unt topit
  • 50 g pesmet.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Fasole batuta