autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Aperitive

Rulouri de dovlecei

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 25 bucati): 2 dovlecei potriviti dati pe razatoarea mare, , 1 ceapa mica rasa, , 60 g salam taiat bucatele, , 1 catel de usturoi presat, , 1/2 ceasca parmezan (sau cascaval) ras, , 4 foi aluat de foitaj, , 60 g unt topit, , 50 g pesmet.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Se ung cu ulei sau cu unt topit 2 tavi dreptunghiulare de 32x28 cm. Se pun intr-un castron mai mare dovleceii, ceapa, salamul, usturoiul si parmezanul si se amesteca bine.
Se ung cu unt topit foile de aluat (intinse pe planseta si taiate la dimensiunile tavilor), se aseaza una peste alta si pe cea de sus se intinde amestecul de dovlecei, lasand pe una din laturi o margine libera de circa 5 cm.
Se presara pesmetul peste umplutura si se ruleaza aluatul - cat mai strans - in directia marginii lasate. Se unge sulul de aluat umplut cu untul ramas, se infasoara cu o folie de plastic si se tine o ora la frigider. Se taie sulul de aluat - cu un cutit ascutit - in 25 de felii, se aseaza feliile una langa alta pe cele 2 tavi unse si se dau circa 15 minute la cuptorul incins la 210gr.C sa se rumeneasca si sa devina crocante. Se servesc caldute sau reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de dovlecei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Rulouri de Dovlecei cu Branza

Rulouri de Dovlecei cu Branza

Pasul 1 Incalzim cuptorul. Taiem dovleceii in felii foarte subtiri, pe lungime, cu ajutorul cutitului

1 vot    7 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
RULOURI DE DOVLECEI CU BACON

RULOURI DE DOVLECEI CU BACON

Se aleg dovlecei tineri sau trufanda cum se spune in popor.Se spala,se taie la capete,apoi pe jumatate. Se

24 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 25 bucati): 2 dovlecei potriviti dati pe razatoarea mare
  • 1 ceapa mica rasa
  • 60 g salam taiat bucatele
  • 1 catel de usturoi presat
  • 1/2 ceasca parmezan (sau cascaval) ras
  • 4 foi aluat de foitaj
  • 60 g unt topit
  • 50 g pesmet.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Cum se fierbe porumbul Cum se fierbe porumbul

Cand doriti sa fierbeti porumbul congelat,il introduceti direct in apa fiarta sau il fierbeti la aburi,astfel isi ca pastra culoarea

9 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
Humus reţetă Humus reţetă

Se alege nautul si se lasa la inmuiat in apa calda 24 de ore.Se scurege de apa si se cojesc boabele prin frecare in palme. (.Eu am observat

6 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive
Salata verde cu pui si sos picant de iaurt