Cureti dovlecelul si vanata de coaja , le tai felii pe lungime si le prajesti in ulei incins.Cand sunt gata, le lasi sa se scurga ( de preferat folosesti servetele absorbante de bucatarie)si in acest timp pregatesti Marinata:Cureti usturoiul , il tai marunt si-l prajesti putin in ulei impreuna cu foaia de dafin ;stingi cu vinul ,otetul si zeama de lamaie, apoi condimentezi cu cimbru,sare si piper dupa gust si dai marinata deoparte.O lasi sa se raceasca putin , apoi o torni peste feliile de legume prajite si le lasi sa se marineze 1 ora . In acest timp freci branza cu 2 linguri ulei , adaugi ceapa si mararul tocate marunt si potrivesti de sare si piper . Scurgi bine feliile de legume , asezi o felie de vanata peste una de dovlecel , intinzi peste ea o lingura de crema de branza , pui si o felie de sunca , rulezi si prinzi cu scobitori . Dupa ce le-ai pregatit pe toate le asezi pe un platou si pregatesti Sosul : Oparesti rosiile si le cureti de pielite , le tai marunt si le amesteci cu marinata in care au stat feliile de legume prajite , o lingura de zahar , sare si piper dupa gust . Torni sosul peste rulourile de dovlecel si vanata si le duci la masa .
Pofta buna !!!
Poti folosi pentru rulouri doar dovlecel sau numai vanata in cazul in care nu le ai pe amandoua , iar sosul nu este obligatoriu sa fie pus peste rulouri , acesta poate fi asezat intr-o sosiera si servit ca atare langa poate cineva doreste mai mult sau mai putin dupa caz .
Rulourile sunt foarte festive si de aceea se pot folosi si la ocazii sau pentru o masa in familie .
Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructeIn tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.
Varza noua calita in tuciRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii