Cureti dovlecelul si vanata de coaja , le tai felii pe lungime si le prajesti in ulei incins.Cand sunt gata, le lasi sa se scurga ( de preferat folosesti servetele absorbante de bucatarie)si in acest timp pregatesti Marinata:Cureti usturoiul , il tai marunt si-l prajesti putin in ulei impreuna cu foaia de dafin ;stingi cu vinul ,otetul si zeama de lamaie, apoi condimentezi cu cimbru,sare si piper dupa gust si dai marinata deoparte.O lasi sa se raceasca putin , apoi o torni peste feliile de legume prajite si le lasi sa se marineze 1 ora . In acest timp freci branza cu 2 linguri ulei , adaugi ceapa si mararul tocate marunt si potrivesti de sare si piper . Scurgi bine feliile de legume , asezi o felie de vanata peste una de dovlecel , intinzi peste ea o lingura de crema de branza , pui si o felie de sunca , rulezi si prinzi cu scobitori . Dupa ce le-ai pregatit pe toate le asezi pe un platou si pregatesti Sosul : Oparesti rosiile si le cureti de pielite , le tai marunt si le amesteci cu marinata in care au stat feliile de legume prajite , o lingura de zahar , sare si piper dupa gust . Torni sosul peste rulourile de dovlecel si vanata si le duci la masa .
Pofta buna !!!
Poti folosi pentru rulouri doar dovlecel sau numai vanata in cazul in care nu le ai pe amandoua , iar sosul nu este obligatoriu sa fie pus peste rulouri , acesta poate fi asezat intr-o sosiera si servit ca atare langa poate cineva doreste mai mult sau mai putin dupa caz .
Rulourile sunt foarte festive si de aceea se pot folosi si la ocazii sau pentru o masa in familie .
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii