Rulouri de dovlecel si vanata cu branza si sunca

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 dovlecel mare
  • 1 vanata
  • 8 felii sunca praga
  • 250 gr. branza de vaci ( sau urda)
  • 2 cepe
  • 1 legatura marar
  • 1 foaie dafin
  • 3 catei usturoi
  • 100 ml vin alb
  • 4 linguri otet
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 lamaie
  • 2 rosii
  • ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru.

Mod de preparare

Cureti dovlecelul si vanata de coaja , le tai felii pe lungime si le prajesti in ulei incins.Cand sunt gata, le lasi sa se scurga ( de preferat folosesti servetele absorbante de bucatarie)si in acest timp pregatesti Marinata:Cureti usturoiul , il tai marunt si-l prajesti putin in ulei impreuna cu foaia de dafin ;stingi cu vinul ,otetul si zeama de lamaie, apoi condimentezi cu cimbru,sare si piper dupa gust si dai marinata deoparte.O lasi sa se raceasca putin , apoi o torni peste feliile de legume prajite si le lasi sa se marineze 1 ora . In acest timp freci branza cu 2 linguri ulei , adaugi ceapa si mararul tocate marunt si potrivesti de sare si piper . Scurgi bine feliile de legume , asezi o felie de vanata peste una de dovlecel , intinzi peste ea o lingura de crema de branza , pui si o felie de sunca , rulezi si prinzi cu scobitori . Dupa ce le-ai pregatit pe toate le asezi pe un platou si pregatesti Sosul : Oparesti rosiile si le cureti de pielite , le tai marunt si le amesteci cu marinata in care au stat feliile de legume prajite , o lingura de zahar , sare si piper dupa gust . Torni sosul peste rulourile de dovlecel si vanata si le duci la masa .

Pofta buna !!!

Poti folosi pentru rulouri doar dovlecel sau numai vanata in cazul in care nu le ai pe amandoua , iar sosul nu este obligatoriu sa fie pus peste rulouri , acesta poate fi asezat intr-o sosiera si servit ca atare langa poate cineva doreste mai mult sau mai putin dupa caz .

Rulourile sunt foarte festive si de aceea se pot folosi si la ocazii sau pentru o masa in familie .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise