autor:

morariu anca

» » Aperitive

Rulouri de dovlecel si vanata cu branza si sunca

Autor: morariu anca (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 02 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: morariu anca (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 02 iulie 2011

Ingrediente
1 dovlecel mare, 1 vanata, 8 felii sunca praga, 250 gr. branza de vaci ( sau urda), 2 cepe, 1 legatura marar, 1 foaie dafin, 3 catei usturoi, 100 ml vin alb,4 linguri otet,1 lingura zahar,1/2 lamaie, rosii,ulei,sare,piper,cimbru.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Cureti dovlecelul si vanata de coaja , le tai felii pe lungime si le prajesti in ulei incins.Cand sunt gata, le lasi sa se scurga ( de preferat folosesti servetele absorbante de bucatarie)si in acest timp pregatesti Marinata:Cureti usturoiul , il tai marunt si-l prajesti putin in ulei impreuna cu foaia de dafin ;stingi cu vinul ,otetul si zeama de lamaie, apoi condimentezi cu cimbru,sare si piper dupa gust si dai marinata deoparte.O lasi sa se raceasca putin , apoi o torni peste feliile de legume prajite si le lasi sa se marineze 1 ora . In acest timp freci branza cu 2 linguri ulei , adaugi ceapa si mararul tocate marunt si potrivesti de sare si piper . Scurgi bine feliile de legume , asezi o felie de vanata peste una de dovlecel , intinzi peste ea o lingura de crema de branza , pui si o felie de sunca , rulezi si prinzi cu scobitori . Dupa ce le-ai pregatit pe toate le asezi pe un platou si pregatesti Sosul : Oparesti rosiile si le cureti de pielite , le tai marunt si le amesteci cu marinata in care au stat feliile de legume prajite , o lingura de zahar , sare si piper dupa gust . Torni sosul peste rulourile de dovlecel si vanata si le duci la masa .
Pofta buna !!!
Poti folosi pentru rulouri doar dovlecel sau numai vanata in cazul in care nu le ai pe amandoua , iar sosul nu este obligatoriu sa fie pus peste rulouri , acesta poate fi asezat intr-o sosiera si servit ca atare langa poate cineva doreste mai mult sau mai putin dupa caz .
Rulourile sunt foarte festive si de aceea se pot folosi si la ocazii sau pentru o masa in familie .
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de dovlecel si vanata cu branza si sunca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Placinta cu spanac si branza

Placinta cu spanac si branza

Daca spanacul este din conserva sau congelat se lasa la scurs intr-o strecuratoare. In cazul spanacului

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Tarta cu branzeturi

Tarta cu branzeturi

Aluatul: Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva. Intr-un vas punem faina cernuta, praful de

8 voturi    6 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 dovlecel mare
  • 1 vanata
  • 8 felii sunca praga
  • 250 gr. branza de vaci ( sau urda)
  • 2 cepe
  • 1 legatura marar
  • 1 foaie dafin
  • 3 catei usturoi
  • 100 ml vin alb,4 linguri otet,1 lingura zahar,1/2 lamaie, rosii,ulei,sare,piper,cimbru.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Tarta cu legume si branza de capra Tarta cu legume si branza de capra

Intai pregatim legumele. Taiem vanata felii rotunde, le ungem cu ulei de masline si le frigem in cuptor pana se rumenesc putin, 15-20

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Mamaliga cu branza (in straturi) Mamaliga cu branza (in straturi)

Acest preparat se serveste foarte des in zona Ardealului, mai ales la tara. In timpul vacantelor petrecute la tara, nu exista saptamana

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Saleuri cu cascaval