autor:

gicuta

» » Dulciuri diverse

Rulouri de post cu nuca

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 martie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 martie 2015

Ingrediente
1 pachet foi de plăcintă, 400 g nuci pisate, 100 g zahăr, 1 linguriță scorțișoară, 200 ml ulei, , Sirop:, 250 g zahăr, 400 ml apă, 1 fiolă esență de vanilie, coajă de lămâie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Se amestecă intr-un bol nucile pisate cu zahărul si scorțisoara.



Se ia o foaie de placintă si se unge cu ulei, se pune a doua foaie deasupra care se unge la fel, apoi se acoperă cu a treia foaie care ramăne neunsă.În funcție de cât de mari doriți să faceți rulourile, impărțiți cele trei foi suprapuse in 4-6 dreptunghiuri.



Se presară pe fiecare dreptunghi 2-3 linguri de nuci și se rulează. Se așează rulourile in tavă, se toarnă uleiul peste ele insistând pe capete pentru a patrunde mai bine.

Se coace 45-50 de minute în cuptorul deja incins.



În timp ce tava este la cuptor, se face un sirop din apă, zahăr, coajă de lămâie și vanilie.



Când scoatem tava din cuptor, turnăm imediat siropul. Se lasă să se răceasca timp de câteva ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de post cu nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu prune cu aluat de foitaj

Tarta cu prune cu aluat de foitaj

Intr o forma rotunda ,unsa cu unt se deruleaza foitajul Se unge cu dulceata Se presara cu

19 voturi    4 comentarii
35 min
Dulciuri diverse
Gris cu lapte si dulceata de caise

Gris cu lapte si dulceata de caise

Laptele il punem la fiert impreuna cu zaharul vanilat intr-o cratita cu fundul mai gros. Cand laptele

3 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet foi de plăcintă
  • 400 g nuci pisate
  • 100 g zahăr
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 200 ml ulei
  • Sirop:
  • 250 g zahăr
  • 400 ml apă
  • 1 fiolă esență de vanilie
  • coajă de lămâie

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

14 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

23 voturi    8 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

20 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri fragede cu merisoare uscate si glazura de ciocolata Fursecuri fragede cu merisoare uscate si glazura de ciocolata

1.Se amesteca untul aflat la temperatura camerei cu zaharul turnat treptat,esenta,oul si galbenusurile adaugate cate unul. Se hidrateaza

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Fursecuri vegane cu ciocolata Fursecuri vegane cu ciocolata

In oala mixerului cu suport de ghiara se pun margarina cu zaharul si esenta de vanilie si se freaca pana devine spuma si zaharul nu

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cozonac cu ciocolata si nuca.