autor:

Fara foto

» » , , , Aperitive, Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene

Rulouri de vinete cu spanac si ricotta

Autor: Adina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 iunie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 iunie 2013

Ingrediente
3 vinete, in felii,pe lungime, 500 g branza ricotta, 7-8 linguri ulei de masline, 500 g spanac oparit si foarte bine scurs, 1 praf de nucsoara, 350 g suc de rosii cu pulpa, 4 linguri de pesmet, 4 linguri de parmezan ras, sare si piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 220 de grade.Se ung cu ulei ambele parti ale feliilor de vinete si se asaza pe o tava tapetata cu hartie de copt.Se dau la cuptor 15-20 de minute,pana se inmoaie.In acest interval se intorc feliile de vinete pe cealalta parte o singura data.

Intre timp,se amesteca spanacul racit cu nucsoara,sare,piper si ricotta.

Amestecam cu o paleta.

Se pune cate o lingura din compozitia de spanac in mijlocul fiecarei felii de vinete.Se ruleaza si se asaza cu marginea libera in jos,intr-un vas termorezistent.

Se procedeaza asa cu toate feliile.Peste acestea se toarna sucul de rosii,se presara pesmetul si parmezanul.

Se dau la cuptor 20-25 de minute,pana se rumenesc usor.

Mi-au iesit 20 de rulouri.



Va doresc pofta buna!



Rulourile sunt grozave!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de vinete cu spanac si ricotta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Painici la deshidrator cu ceapa si masline

Painici la deshidrator cu ceapa si masline

Mi-a luat ceva timp pana sa gasesc combinatii de painici facute la deshidrator, care sa fie pe placul

2 voturi    0 comentarii
1h
Retete vegetariene
Sarmale de post din varza murata cu orez brun integral si sfecla rosie  la Philips Multicooker

Sarmale de post din varza murata cu orez brun integral si sfecla rosie la Philips Multicooker

Foile de varza se desfac de pe cotor si se tin in apa rece in functie de gust sau de cat de acra

3 voturi    0 comentarii
1h
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ianula Banu , 31 decembrie 2013

    foarte bun!!!!!!!!!!!!!!

  • Fara foto

    Luminita Banu , 30 decembrie 2013

    Bun...bun

  • Fara foto

    Grunberg Marie-Helene , 07 iunie 2013

    Ricota este denumirea urdei in limba Italiana. Nu inteleg, de ce nu se scrie urda, cind retetele le scrieti in LIMBA ROMANA? Sau este mai Fensi spunind Ricota in loc de urda?

    • Fara foto

      Marta Gabriela Abdelhafiz , 07 iunie 2013

      Da,cred ca sint grozave asa ca,am salvat reteta

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • 3 vinete, in felii,pe lungime
  • 500 g branza ricotta
  • 7-8 linguri ulei de masline
  • 500 g spanac oparit si foarte bine scurs
  • 1 praf de nucsoara
  • 350 g suc de rosii cu pulpa
  • 4 linguri de pesmet
  • 4 linguri de parmezan ras
  • sare si piper

Raporteaza reteta

Retete
de Adina
Ciorbita de vitel cu taitei de casa

Ciorbita de vitel cu taitei de casa

Se spala foarte bine carnea si se pune la fiert in 3-4 litri de apa .Se mai adauga apa fiarta pe

1 vot    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Spaghete cu carne

Spaghete cu carne

Prima data punem carnea la fiert iar apoi o maruntim la robot sau de mana. Tocam ceapa si zdrobim

4 voturi    0 comentarii
1h
Paste si pizza
Flanc cu capsuni

Flanc cu capsuni

Crema: Punem laptele la incalzit impreuna cu vanilia .Frecam galbenusurile cu zahar, amidon si

0 voturi    2 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Sarmale de post Sarmale de post

Ingrediente compozitie: Nuca si caju-ul se rup grosier si se pun la hidratat de dimineata sau cu cel putin o ora inainte de a incepe

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi

Imam bayildi are origini turcesti, dar este astazi un aperitiv intalnit nu numai in zona Turciei, ci si in intregul Orient Mijlociu

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Lasagna cu vinete