autor:

Fara foto

» » , , , Aperitive, Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene

Rulouri de vinete cu spanac si ricotta

Autor: Adina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 iunie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 iunie 2013

Ingrediente
3 vinete, in felii,pe lungime, 500 g branza ricotta, 7-8 linguri ulei de masline, 500 g spanac oparit si foarte bine scurs, 1 praf de nucsoara, 350 g suc de rosii cu pulpa, 4 linguri de pesmet, 4 linguri de parmezan ras, sare si piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 220 de grade.Se ung cu ulei ambele parti ale feliilor de vinete si se asaza pe o tava tapetata cu hartie de copt.Se dau la cuptor 15-20 de minute,pana se inmoaie.In acest interval se intorc feliile de vinete pe cealalta parte o singura data.

Intre timp,se amesteca spanacul racit cu nucsoara,sare,piper si ricotta.

Amestecam cu o paleta.

Se pune cate o lingura din compozitia de spanac in mijlocul fiecarei felii de vinete.Se ruleaza si se asaza cu marginea libera in jos,intr-un vas termorezistent.

Se procedeaza asa cu toate feliile.Peste acestea se toarna sucul de rosii,se presara pesmetul si parmezanul.

Se dau la cuptor 20-25 de minute,pana se rumenesc usor.

Mi-au iesit 20 de rulouri.



Va doresc pofta buna!



Rulourile sunt grozave!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de vinete cu spanac si ricotta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Gem de caise si lavanda

Gem de caise si lavanda

Opareste piersicile, apoi curata-le de coaja si taie-le in cubulete. Amesteca intr-un bol cubuletele

4 voturi    5 comentarii
4h 30 min
Retete vegetariene
Pachetele cu spanac

Pachetele cu spanac

Se face coca din oua, faina si sare ca pentru taietei, se intinde (nu foarte subtire). Separat se

5 voturi    7 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ianula Banu , 31 decembrie 2013

    foarte bun!!!!!!!!!!!!!!

  • Fara foto

    Luminita Banu , 30 decembrie 2013

    Bun...bun

  • Fara foto

    Grunberg Marie-Helene , 07 iunie 2013

    Ricota este denumirea urdei in limba Italiana. Nu inteleg, de ce nu se scrie urda, cind retetele le scrieti in LIMBA ROMANA? Sau este mai Fensi spunind Ricota in loc de urda?

    • Fara foto

      Marta Gabriela Abdelhafiz , 07 iunie 2013

      Da,cred ca sint grozave asa ca,am salvat reteta

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • 3 vinete, in felii,pe lungime
  • 500 g branza ricotta
  • 7-8 linguri ulei de masline
  • 500 g spanac oparit si foarte bine scurs
  • 1 praf de nucsoara
  • 350 g suc de rosii cu pulpa
  • 4 linguri de pesmet
  • 4 linguri de parmezan ras
  • sare si piper

Raporteaza reteta

Retete
de Adina
Ciorbita de vitel cu taitei de casa

Ciorbita de vitel cu taitei de casa

Se spala foarte bine carnea si se pune la fiert in 3-4 litri de apa .Se mai adauga apa fiarta pe

1 vot    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Spaghete cu carne

Spaghete cu carne

Prima data punem carnea la fiert iar apoi o maruntim la robot sau de mana. Tocam ceapa si zdrobim

4 voturi    0 comentarii
1h
Paste si pizza
Flanc cu capsuni

Flanc cu capsuni

Crema: Punem laptele la incalzit impreuna cu vanilia .Frecam galbenusurile cu zahar, amidon si

0 voturi    2 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Cum se face coliva Cum se face coliva

Cum se face coliva Arpacasul se spala in 9 ape, apoi se da la fiert cu cele 3 cani de apa si cu sarea. Se fierbe amestecand foarte

28 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor Se pun doua oale cu apa la fiert. Intre timp, intr-un vas se amesteca branza de vaci cu grisul,

11 voturi    7 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje
Turtite de dovlecei cu sos de iaurt aromat