autor:

Fara foto

» » , , , Aperitive, Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene

Rulouri de vinete cu spanac si ricotta

Autor: Adina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 iunie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 iunie 2013

Ingrediente
3 vinete, in felii,pe lungime, 500 g branza ricotta, 7-8 linguri ulei de masline, 500 g spanac oparit si foarte bine scurs, 1 praf de nucsoara, 350 g suc de rosii cu pulpa, 4 linguri de pesmet, 4 linguri de parmezan ras, sare si piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 220 de grade.Se ung cu ulei ambele parti ale feliilor de vinete si se asaza pe o tava tapetata cu hartie de copt.Se dau la cuptor 15-20 de minute,pana se inmoaie.In acest interval se intorc feliile de vinete pe cealalta parte o singura data.

Intre timp,se amesteca spanacul racit cu nucsoara,sare,piper si ricotta.

Amestecam cu o paleta.

Se pune cate o lingura din compozitia de spanac in mijlocul fiecarei felii de vinete.Se ruleaza si se asaza cu marginea libera in jos,intr-un vas termorezistent.

Se procedeaza asa cu toate feliile.Peste acestea se toarna sucul de rosii,se presara pesmetul si parmezanul.

Se dau la cuptor 20-25 de minute,pana se rumenesc usor.

Mi-au iesit 20 de rulouri.



Va doresc pofta buna!



Rulourile sunt grozave!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de vinete cu spanac si ricotta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Orez cu sfecla rosie

Orez cu sfecla rosie

Se spala foarte bine sfecla si se pune la fiert.Dupa ce a fiert se curata foarte usor .Se toaca cubulete

9 voturi    3 comentarii
25 min
Retete vegetariene
Mamaliguta in straturi

Mamaliguta in straturi

Se pun 2 l apa la fiert cu putina sare. Cand clocoteste se adauga malaiul in ploaie si se invarte

6 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ianula Banu , 31 decembrie 2013

    foarte bun!!!!!!!!!!!!!!

  • Fara foto

    Luminita Banu , 30 decembrie 2013

    Bun...bun

  • Fara foto

    Grunberg Marie-Helene , 07 iunie 2013

    Ricota este denumirea urdei in limba Italiana. Nu inteleg, de ce nu se scrie urda, cind retetele le scrieti in LIMBA ROMANA? Sau este mai Fensi spunind Ricota in loc de urda?

    • Fara foto

      Marta Gabriela Abdelhafiz , 07 iunie 2013

      Da,cred ca sint grozave asa ca,am salvat reteta

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • 3 vinete, in felii,pe lungime
  • 500 g branza ricotta
  • 7-8 linguri ulei de masline
  • 500 g spanac oparit si foarte bine scurs
  • 1 praf de nucsoara
  • 350 g suc de rosii cu pulpa
  • 4 linguri de pesmet
  • 4 linguri de parmezan ras
  • sare si piper

Raporteaza reteta

Retete
de Adina
Ciorbita de vitel cu taitei de casa

Ciorbita de vitel cu taitei de casa

Se spala foarte bine carnea si se pune la fiert in 3-4 litri de apa .Se mai adauga apa fiarta pe

1 vot    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Spaghete cu carne

Spaghete cu carne

Prima data punem carnea la fiert iar apoi o maruntim la robot sau de mana. Tocam ceapa si zdrobim

4 voturi    0 comentarii
1h
Paste si pizza
Flanc cu capsuni

Flanc cu capsuni

Crema: Punem laptele la incalzit impreuna cu vanilia .Frecam galbenusurile cu zahar, amidon si

0 voturi    2 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Ardei umpluti cu crupe si hribi - reteta de post Ardei umpluti cu crupe si hribi - reteta de post

Se curata ceapa si se mixeaza, se adauga hribii mixati, morcovul mixat, orezul, crupele spalate cu apa rece, sare dupa gust, ierburile

0 voturi    0 comentarii
3h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Castraveti bulgaresti Castraveti bulgaresti

Se spala castravetii proaspeti care trebuie sa fie neloviti si foarte tari, micuti si subtiri, apoi li se indeparteaza capetele si se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Chiftelute rapide din legume crude - de post (reteta casei)