autor:

Fara foto

» » Aperitive

Rulouri de vinete si dovlecei cu sunca

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 dovlecel mare, , 1 vanata, , 7 linguri ulei, , 2 catei de usturoi, , 3 fire de cimbru, , 1 foaie de dafin, , 75 ml vin alb sec, , 4 linguri otet aromat, , zeama de la 1/2 de lamaie, , sare, piper, , 200 g branza grasa de vaci, , 8 felii sunca de Praga, , 1/2 legatura ceapa verde, , 1 rosie, , zahar.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Se taie dovlecelul si vanata - pe lung - in 8 felii subtiri, se prajesc in 3 linguri cu ulei incins si se pun intr-un vas mai adanc. Se curata usturoiul si se toaca marunt si se aleg frunzulitele de cimbru. Se pun la incins 2 linguri cu ulei si se calesc in el, circa 2 minute, usturoiul si foaia de dafin. Se sting cu vin, otet si zeama de lamaie si se condimenteaza cu sare, piper si cimbru. Se lasa putin sa se raceasca, se toarna peste feliile de dovlecel si vanata si se lasa sa se patrunda 60 de minute.
Se freaca bine branza de vaci cu 2 linguri cu ulei, se incorporeaza ceapa verde taiata rondele si se gusta de sare si piper. Se scurg feliile de dovlecel si vanata, se aseaza una peste alta cate o felie de vanata si una de dovlecel, iar deasupra se intinde branza. Peste branza se pune cate o felie de sunca, se ruleaza si se fixeaza cu scobitori. Se curata rosia de pielita, se taie miezul marunt si se amesteca cu 4 linguri de marinata (in care au stat feliile de dovlecel si de vanata). Se gusta rosia cu sos de sare, piper si zahar si se serveste cu rulourile de legume umplute cu branza si sunca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de vinete si dovlecei cu sunca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
FASOLE CU CIUPERCI

FASOLE CU CIUPERCI

Punem fasolele peste noapte la umflat intr-o cratita cu apa. La un volum de fasole 3 volume de apa

2 voturi    1 comentariu
1h
Aperitive
Dovlecei umpluti cu branza

Dovlecei umpluti cu branza

Cureti dovlecei de coaja, ii tai pe lungime in jumatati si ii scobesti de miez pe care nu-l arunci.

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 dovlecel mare
  • 1 vanata
  • 7 linguri ulei
  • 2 catei de usturoi
  • 3 fire de cimbru
  • 1 foaie de dafin
  • 75 ml vin alb sec
  • 4 linguri otet aromat
  • zeama de la 1/2 de lamaie
  • sare
  • piper
  • 200 g branza grasa de vaci
  • 8 felii sunca de Praga
  • 1/2 legatura ceapa verde
  • 1 rosie
  • zahar.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Samosa cu naut