Se taie dovlecelul si vanata - pe lung - in 8 felii subtiri, se prajesc in 3 linguri cu ulei incins si se pun intr-un vas mai adanc. Se curata usturoiul si se toaca marunt si se aleg frunzulitele de cimbru. Se pun la incins 2 linguri cu ulei si se calesc in el, circa 2 minute, usturoiul si foaia de dafin. Se sting cu vin, otet si zeama de lamaie si se condimenteaza cu sare, piper si cimbru. Se lasa putin sa se raceasca, se toarna peste feliile de dovlecel si vanata si se lasa sa se patrunda 60 de minute.
Se freaca bine branza de vaci cu 2 linguri cu ulei, se incorporeaza ceapa verde taiata rondele si se gusta de sare si piper. Se scurg feliile de dovlecel si vanata, se aseaza una peste alta cate o felie de vanata si una de dovlecel, iar deasupra se intinde branza. Peste branza se pune cate o felie de sunca, se ruleaza si se fixeaza cu scobitori. Se curata rosia de pielita, se taie miezul marunt si se amesteca cu 4 linguri de marinata (in care au stat feliile de dovlecel si de vanata). Se gusta rosia cu sos de sare, piper si zahar si se serveste cu rulourile de legume umplute cu branza si sunca.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii