autor:

Fara foto

» » Aperitive

Rulouri de vinete si dovlecei cu sunca

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 dovlecel mare, , 1 vanata, , 7 linguri ulei, , 2 catei de usturoi, , 3 fire de cimbru, , 1 foaie de dafin, , 75 ml vin alb sec, , 4 linguri otet aromat, , zeama de la 1/2 de lamaie, , sare, piper, , 200 g branza grasa de vaci, , 8 felii sunca de Praga, , 1/2 legatura ceapa verde, , 1 rosie, , zahar.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Se taie dovlecelul si vanata - pe lung - in 8 felii subtiri, se prajesc in 3 linguri cu ulei incins si se pun intr-un vas mai adanc. Se curata usturoiul si se toaca marunt si se aleg frunzulitele de cimbru. Se pun la incins 2 linguri cu ulei si se calesc in el, circa 2 minute, usturoiul si foaia de dafin. Se sting cu vin, otet si zeama de lamaie si se condimenteaza cu sare, piper si cimbru. Se lasa putin sa se raceasca, se toarna peste feliile de dovlecel si vanata si se lasa sa se patrunda 60 de minute.
Se freaca bine branza de vaci cu 2 linguri cu ulei, se incorporeaza ceapa verde taiata rondele si se gusta de sare si piper. Se scurg feliile de dovlecel si vanata, se aseaza una peste alta cate o felie de vanata si una de dovlecel, iar deasupra se intinde branza. Peste branza se pune cate o felie de sunca, se ruleaza si se fixeaza cu scobitori. Se curata rosia de pielita, se taie miezul marunt si se amesteca cu 4 linguri de marinata (in care au stat feliile de dovlecel si de vanata). Se gusta rosia cu sos de sare, piper si zahar si se serveste cu rulourile de legume umplute cu branza si sunca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de vinete si dovlecei cu sunca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Tarta cu dovlecei

Tarta cu dovlecei

Dovleceii ii spalam, ii stergem de apa si ii taiem felii subtiri. Galbenusuriele le mixam cu

18 voturi    8 comentarii
40 min
Aperitive
DOVLECEI CU BRANZA LA CUPTOR

DOVLECEI CU BRANZA LA CUPTOR

Dovleceii se spala,se taie in jumatate pe lungime si se indeparteaza semintele. Jumatatile de dovlecei

34 voturi    17 comentarii
1h
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 dovlecel mare
  • 1 vanata
  • 7 linguri ulei
  • 2 catei de usturoi
  • 3 fire de cimbru
  • 1 foaie de dafin
  • 75 ml vin alb sec
  • 4 linguri otet aromat
  • zeama de la 1/2 de lamaie
  • sare
  • piper
  • 200 g branza grasa de vaci
  • 8 felii sunca de Praga
  • 1/2 legatura ceapa verde
  • 1 rosie
  • zahar.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Humus reţetă Humus reţetă

Se alege nautul si se lasa la inmuiat in apa calda 24 de ore.Se scurege de apa si se cojesc boabele prin frecare in palme. (.Eu am observat

6 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive
Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Oua prajite cu castravete in stil chinezesc