autor:

gheorghe irina

» » Aperitive

Rulouri picante

Autor: gheorghe irina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gheorghe irina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 iulie 2009

Ingrediente
Pentru coca, 500g faina, 10g drojdie, 2 linguri ulei, 1 praf de sare, 1 ou, Umplutura:, 200 g cascaval, 1 ceapa, 2-3 buc. carnati, 1 bucata salam, ketchup, 1 ou, condimente dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Drojdia se dizolva in 2-3 linguri de apa calduta.

Apoi se adauga 2-3 linguri de faina.

Se incorporeaza faina cat sa fie ca o smantana, se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul la un loc caldut si ferit de curent.

Se pune faina intr-un lighean, se adauga maiaua, se amesteca putin cat sa se incorporeze in faina.

Apoi pe masa se pune faina, se face o gaurica in care se adauga oul, uleiul, praful de sare si se framanta un aluat usor de lucrat cu el.

Trebuie sa rezulte un aluat elastic si usor de modelat.

Se intinde o foaie potrivit de subtire.

Se pune ketchup peste toata foaia.

Intre timp, pregatim umplutura, tocam ceapa marunt, carnati si salamul bucatele mici iar cascavalul il dam pe razatoare.Se amesteca toate impreuna cu oul si condimente, eu am pus piper, rozmarin, chili si ardei iute uscat si macinat.

Se amesteca cat sa se incorporeze bine in ou.

Se intinde compozitia peste foaia de aluat apoi se ruleaza

Se taie bucati cat dorim de mari, nu foarte mai ca sa nu se lase.

Se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se ung cu ou batut.

Se pune putin cascaval si deasupra.

Se dau la cuptorul preincalzit pentru 25-30 minute.

Se servesc simple sau cu maioneza, ori ketchup, depinde de gusturile fiecaruia.

Va doresc pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri picante" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Rulouri picante cu branza

Rulouri picante cu branza

1)Amesteci galbenusurile cu fainna, laptele si praful de sare, adaugi albusurile batute spumasi torni

5 voturi    3 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Rulouri picante de pui

Rulouri picante de pui

Pieptul de pui se spala, se taie in fasii pe lungime si se bate cu ciocanul de snitele asa incat

27 voturi    8 comentarii
40 min
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru coca
  • 500g faina
  • 10g drojdie
  • 2 linguri ulei
  • 1 praf de sare
  • 1 ou
  • Umplutura:
  • 200 g cascaval
  • 1 ceapa
  • 2-3 buc. carnati
  • 1 bucata salam
  • ketchup
  • 1 ou
  • condimente dupa gust

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Covrigi de primavara Covrigi de primavara

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras. Dupa

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat) Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat)

1. Pentru inceput facem aluatul, amestecand toate ingredientele enumerate...va trebui sa aiba consistenta unui aluat pentru placinte:

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Cartofi umpluti cu carnaciori