Rulouri picante

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru coca
  • 500g faina
  • 10g drojdie
  • 2 linguri ulei
  • 1 praf de sare
  • 1 ou
  • Umplutura:
  • 200 g cascaval
  • 1 ceapa
  • 2-3 buc. carnati
  • 1 bucata salam
  • ketchup
  • 1 ou
  • condimente dupa gust

Mod de preparare

Drojdia se dizolva in 2-3 linguri de apa calduta.

Apoi se adauga 2-3 linguri de faina.

Se incorporeaza faina cat sa fie ca o smantana, se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul la un loc caldut si ferit de curent.

Se pune faina intr-un lighean, se adauga maiaua, se amesteca putin cat sa se incorporeze in faina.

Apoi pe masa se pune faina, se face o gaurica in care se adauga oul, uleiul, praful de sare si se framanta un aluat usor de lucrat cu el.

Trebuie sa rezulte un aluat elastic si usor de modelat.

Se intinde o foaie potrivit de subtire.

Se pune ketchup peste toata foaia.

Intre timp, pregatim umplutura, tocam ceapa marunt, carnati si salamul bucatele mici iar cascavalul il dam pe razatoare.Se amesteca toate impreuna cu oul si condimente, eu am pus piper, rozmarin, chili si ardei iute uscat si macinat.

Se amesteca cat sa se incorporeze bine in ou.

Se intinde compozitia peste foaia de aluat apoi se ruleaza

Se taie bucati cat dorim de mari, nu foarte mai ca sa nu se lase.

Se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se ung cu ou batut.

Se pune putin cascaval si deasupra.

Se dau la cuptorul preincalzit pentru 25-30 minute.

Se servesc simple sau cu maioneza, ori ketchup, depinde de gusturile fiecaruia.

Va doresc pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise