Saculeti cu mere

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Saculeti  cu mere

Ingrediente

  • -250g faina
  • -400ml apa minerala sau lapte (ies mai pufoase cu apa minerala)
  • -2 oua
  • -100 ml ulei
  • -Coaja rasa de lamaie
  • -3-4 plicuri de zahar vanilat
  • -un praf de sare
  • Pentru umplutura
  • -4-5 mere
  • -100-150g zahar in functie de cat de dulci sunt merele
  • -scortisoara

Mod de preparare

Se sparg ouale intr-un castron si se pune un pic de sare pe fiecare galbenus si se lasa asa pana facem compozitia de mere.

Merele se spala, de dau pe razatoare mare (nu trebuiesc curatate).

Se pun intr-o tigaie de teflon impreuna cu zaharul si se calesc la foc iute amestecand continuu pana scade toata zeama. Se adauga scortisoara dupa gust.

Se poate adauga si nuca macinata.

Ouale se bat cu un tel, se adauga faina, coaja de lamaie si zaharul vanilat, 3-4 linguri de ulei,si se amesteca cu apa minerala sau laptele.

Intr-o tigaie unsa cu putin ulei si incinsa bine, cu un polonic, se toarna compozitia care se intinde pe suprafata tigaii prin miscari rotative.

Se rumenesc pe ambele parti.

Una dintre clatite se taie fasiute.

Pe mijlocul clatitei se pune cate o lingura de mar calit, dupa care se strange clatita , formand un saculet, care se leaga cu grija, cu o fasiuta din clatita taiata.

Se orneaza cu miere si topping de ciocolata.

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise