Salam de biscuiţi reţetă cu nucă

Salam de biscuiţi reţetă cu nucă

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Salam de biscuiţi reţetă cu nucă

Ingrediente

  • • 500 g cei mai simpli biscuiți
  • • nucă
  • • 200 g margarină
  • • 4 linguri zahăr
  • • 250 ml apă
  • • 2 linguri cacao
  • • 1 sticluță esență de rom
  • • nucă de cocos

Mod de preparare

Salam de biscuiţi reţetă cu nucă

Printre cele mai simple și gustoase deserturi de post este salamul de biscuiți. Mie îmi aduce aminte de copilărie și savurez de fiecare dată cu mare plăcere feliile cu biscuiți, cacao și rom.

Biscuiții se rup bucăți mici, dar se păstrează câțiva care, cu ajutorul unui sucitor, se transformă în pesmet. Nuca se taie bucăți potrivite, iar apa cu zahărul se pun la fiert și se lasă câteva minute până se topește zahărul și se leagă siropul. Se adaugă margarina și cacaua. Fierbeți până se topește margarina, apoi se pune nuca și se mai lasă aproximativ 5 minute la foc potrivit (să se înmoaie puțin nuca). Se ia de pe foc, se adaugă esența de rom și se toarnă peste bucățile de biscuiți amestecate cu pesmetul. Se amestecă cu grijă să nu se înmoaie prea tare biscuții, dar să fie acoperiți în întregime de sirop.

Pe o folie alimentară se pune din compoziția de biscuiți și se rulează strâns cu ajutorul acesteia până formăm un rulou compact. Mie mi-au ieșit 2 bucăți de salam de biscuiți. Se dau la frigider pentru câteva ore până se întăresc.

Pentru servire am dat fiecare bucată prin nucă de cocos și le-am feliat.

Să aveți poftă bună!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise