Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 450 g biscuiţi
  • 110 g unt
  • 125 ml lapte
  • 2-6 linguri zahăr
  • 3 linguri cacao
  • 60 g rahat
  • 50 g nuci
  • 5 curmale
  • 5 smochine (opţional)
  • 3 linguri stafide
  • 1/2 linguriţă esenţă de vanilie
  • 1 linguriţă esenţă de rom
  • folie de plastic sau o pungă curată

Mod de preparare

Salam de biscuiţi reţetă

Biscuiţii se rup bucăţele şi se pun într-un castron. Se face un sos la foc mic din lapte, zahăr şi cacao. Se lasă cât să se topească zăharul. Cand s-a mai răcit (să nu fie foarte fierbinte) se adaugă untul. Acest amestec se poate face şi în cuptorul cu microunde. Cantitatea de zahăr depinde de cât de dulci sunt biscuiţii şi rahatul. La biscuiţii „populari” şi rahatul românesc se pot pune toate cele 6 linguri de zahăr. Dacă folositi biscuiţi gen digestive şi rahat mult mai dulce chiar şi 2 linguri de zahăr pot fi arhisuficiente. Puteţi pune mai puţin zahăr, apoi gusta compozitia şi dacă vi se pare că mai are nevoie de zahăr, puneţi zahăr pudră. Când s-a mai răcit sosul se adaugă esenţele. Între timp se taie bucăţele rahatul, curmalele, nucile.

În castronul cu biscuiţi se pune sosul călduţ şi se amestecă repede ca să se încorporeze. Se adaugă rahatul, curmalele, nucile, stafidele, smochinele amestecându-se uşor. Dacă vi se pare sfărâmicioasă compoziţia mai încălziţi puţin lapte şi adăugaţi-l în compoziţie. Se rupe o bucată de folie de 40-50 de cm şi se întinde pe masă. Se poate tapeta cu cacao cernută în prealabil. Se pune ametecul de-a lungul foliei, pe mijloc. Se rulează şi se dă la frigider până a 2-a zi. Dacă pare prea moale nu vă speriaţi. Untul se va întări şi veţi obţine un salam „închegat”.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise