autor:

Casandra

» » Prajituri

Salam de biscuiti

Autor: Casandra (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Casandra (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 martie 2009

Ingrediente
450 g biscuiţi, 110 g unt, 125 ml lapte, 2-6 linguri zahăr, 3 linguri cacao, 60 g rahat, 50 g nuci, 5 curmale, 5 smochine (opţional), 3 linguri stafide, 1/2 linguriţă esenţă de vanilie, 1 linguriţă esenţă de rom, folie de plastic sau o pungă curată

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

4 voturi

Mod de preparare

Biscuiţii se rup bucăţele şi se pun într-un castron. Se face un sos la foc mic din lapte, zahăr şi cacao. Se lasă cât să se topească zăharul. Cand s-a mai răcit (să nu fie foarte fierbinte) se adaugă untul. Acest amestec se poate face şi în cuptorul cu microunde. Cantitatea de zahăr depinde de cât de dulci sunt biscuiţii şi rahatul. La biscuiţii „populari” şi rahatul românesc se pot pune toate cele 6 linguri de zahăr. Dacă folositi biscuiţi gen digestive şi rahat mult mai dulce chiar şi 2 linguri de zahăr pot fi arhisuficiente. Puteţi pune mai puţin zahăr, apoi gusta compozitia şi dacă vi se pare că mai are nevoie de zahăr, puneţi zahăr pudră. Când s-a mai răcit sosul se adaugă esenţele. Între timp se taie bucăţele rahatul, curmalele, nucile.
În castronul cu biscuiţi se pune sosul călduţ şi se amestecă repede ca să se încorporeze. Se adaugă rahatul, curmalele, nucile, stafidele, smochinele amestecându-se uşor. Dacă vi se pare sfărâmicioasă compoziţia mai încălziţi puţin lapte şi adăugaţi-l în compoziţie. Se rupe o bucată de folie de 40-50 de cm şi se întinde pe masă. Se poate tapeta cu cacao cernută în prealabil. Se pune ametecul de-a lungul foliei, pe mijloc. Se rulează şi se dă la frigider până a 2-a zi. Dacă pare prea moale nu vă speriaţi. Untul se va întări şi veţi obţine un salam „închegat”.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Salam de biscuiti

Salam de biscuiti

Cu o jumatate de ora inainte de a ne apuca de preparare punem stafidele la hidratat in apa cat sa

44 voturi    23 comentarii
45 min
Prajituri
Salam de biscuiti de post

Salam de biscuiti de post

Biscuitii se zdrobesc iar rahatul se taie cubulete. Margarina se pune la topit impreuna cu ciocolata

10 voturi    0 comentarii
1h
Retete de post

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

4 voturi

Ingrediente

  • 450 g biscuiţi
  • 110 g unt
  • 125 ml lapte
  • 2-6 linguri zahăr
  • 3 linguri cacao
  • 60 g rahat
  • 50 g nuci
  • 5 curmale
  • 5 smochine (opţional)
  • 3 linguri stafide
  • 1/2 linguriţă esenţă de vanilie
  • 1 linguriţă esenţă de rom
  • folie de plastic sau o pungă curată

Raporteaza reteta

Retete
de Casandra
Biscuiti cu fulgi de ovaz,  stafide si merisoare

Biscuiti cu fulgi de ovaz, stafide si merisoare

Fulgii de ovaz se pun intr-un vas si se toarna oeste ei cele 6 linguri de apa fierbinte. Se amesteca

5 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura turnata cu mere Prajitura turnata cu mere

Ouale se mixeaza cu zaharul si aromele, bine. Se pune, apoi uleiul;se adauga faina (amestecata cu praful de copt) si laptele, cele doua

6 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura Valurile Dunarii Prajitura Valurile Dunarii

Reteta prajiturii Valurile Dunarii, adica „Donauwelle” pe limba germana, este relativ noua, datand de la inceputul anilor

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Gogosi la cuptor