Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 450 g biscuiţi
  • 110 g unt
  • 125 ml lapte
  • 2-6 linguri zahăr
  • 3 linguri cacao
  • 60 g rahat
  • 50 g nuci
  • 5 curmale
  • 5 smochine (opţional)
  • 3 linguri stafide
  • 1/2 linguriţă esenţă de vanilie
  • 1 linguriţă esenţă de rom
  • folie de plastic sau o pungă curată

Mod de preparare

Salam de biscuiţi reţetă

Biscuiţii se rup bucăţele şi se pun într-un castron. Se face un sos la foc mic din lapte, zahăr şi cacao. Se lasă cât să se topească zăharul. Cand s-a mai răcit (să nu fie foarte fierbinte) se adaugă untul. Acest amestec se poate face şi în cuptorul cu microunde. Cantitatea de zahăr depinde de cât de dulci sunt biscuiţii şi rahatul. La biscuiţii „populari” şi rahatul românesc se pot pune toate cele 6 linguri de zahăr. Dacă folositi biscuiţi gen digestive şi rahat mult mai dulce chiar şi 2 linguri de zahăr pot fi arhisuficiente. Puteţi pune mai puţin zahăr, apoi gusta compozitia şi dacă vi se pare că mai are nevoie de zahăr, puneţi zahăr pudră. Când s-a mai răcit sosul se adaugă esenţele. Între timp se taie bucăţele rahatul, curmalele, nucile.

În castronul cu biscuiţi se pune sosul călduţ şi se amestecă repede ca să se încorporeze. Se adaugă rahatul, curmalele, nucile, stafidele, smochinele amestecându-se uşor. Dacă vi se pare sfărâmicioasă compoziţia mai încălziţi puţin lapte şi adăugaţi-l în compoziţie. Se rupe o bucată de folie de 40-50 de cm şi se întinde pe masă. Se poate tapeta cu cacao cernută în prealabil. Se pune ametecul de-a lungul foliei, pe mijloc. Se rulează şi se dă la frigider până a 2-a zi. Dacă pare prea moale nu vă speriaţi. Untul se va întări şi veţi obţine un salam „închegat”.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise