autor:

valentina ionita

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de post

SALAM DE BISCUITI

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 martie 2009

Ingrediente
Aceasta reteta o puteti transforma usor intr-o reteta de post la fel de gustoasa inlocuind laptele cu lapte de soia sau apa fiarta si racita,untul cu margarina si crema o faceti fara ou.Este la fel de delicioasa., , 1 kg biscuiti simpli, 1 l lapte (depinde de biscuiti daca folositi tot laptele- trebuie sa puneti cate putin sa nu se inmoaie de tot biscuitii), miezul de nuca de la 20-25 nuci, 2 linguri nuca de cocos, 1 pliculet de stafide, 250 g rahat, Pentru crema:, 1 ou, 1 pachet de unt sau margarina, 12 linguri de zahar, 2 pliculete de zahar vanilat, 3-4 linguri de cacao, esenta de rom

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

134 voturi

Mod de preparare

Biscuitii se rup bucati potrivite,dupa care se stropesc cu lapte la temperatura camerei,se amesteca usor si se lasa cateva minute. Se adauga toate ingredientele(rahatul taiat feliute,nuca macinata,stafidele,nuca de cocos),apoi se toarna crema si se amesteca bine,dar usor.
Pe tipla sau pe folie de aluminiu se toarna din compozitie,se uniformizeaza,se ruleaza dand forma unui salam.
La fel se procedeaza pana se termina toata compozitia.Se pastreaza la rece .Se serveste taiat in feliute.Este un desert minunat pentru orice ocazie.
Daca ti-a placut reteta noastra "SALAM DE BISCUITI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Salam de biscuiti

Salam de biscuiti

Apa se pune la incalzit pe foc.Adaugam margarina,cacaua,rahatul,nucile,coaja de lamaie si esenta

2 voturi    0 comentarii
50 min
Prajituri
salam de biscuiti

salam de biscuiti

Se zdrobesc biscuiti, se adauga nuca, stafidele, ciocolata, bucatelele de rahat. Se pune la fiert

34 voturi    8 comentarii
15 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 27 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Irina , 22 mai 2016

    Spui ca apoi " se toarna crema " ...dar cum se prepara crema nu ne mai spui.....

  • Fara foto

    Elena Dumitrelea , 20 decembrie 2015

    e bun

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 mai 2014

    Deloc , Stela Gabriela...Il recomand cu drag...

    • Fara foto

      Stela Gabriela Canel , 09 mai 2014

      nui rau...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

      Multumesc...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

      delicios!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2013

      Multumesc mult...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2013

      ce frumos! intotdeauna un deliciu!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 iulie 2012

      Multumesc mult...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iulie 2012

      Imi place ...

    • mimi

      mimi (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2010

      E foarte simplu de facut .Eu am mancat dar cumparat din comert dar, de data asta voi face eu personal.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010

      Multumesc...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010

      Felicitari pentru idee,este grozava !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      Va multumesc tuturor...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      Bun de tot!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2010

      Va multumesc tuturor pentru sfaturi si aprecieri...

    • Fara foto

      natalia , 16 august 2009

      "Pe tipla sau pe folie de aluminiu se toarna din compozitie,se uniformizeaza,se ruleaza dand forma unui salam. La fel se procedeaza pana se termina toata compozitia.Se pastreaza la rece .Se serveste taiat in feliute.Este un desert minunat pentru orice ocazie. " Daca rulezi compozitia pe o folie de aluminiu cum o mananci,cm scoti folia...grija la indicatii

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 24 iulie 2009

      Reteta mea e un pic altfel.Chiar nu am mai facut-o de mult.Am sa incerc reteta ta.Felicitari pentru prezentare!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

      Pentru crema se folosesc dupa cum e scris si in reteta: 1ou 1 pachet de unt sau margarina 12 linguri de zahar 2 pliculete de zahar vanilat 3-4 linguri de cacao esenta de rom Modul de preparare al cremei: Intr-o cratita se pune untul sau margarina,zaharul,oul si se amesteca incontinuu la foc mic sa nu se lipeasca.Cand s-au topit si s-au omogenizat se adauga cacaoa,zaharul vanilat ,esenta de rom se va opri focul si se lasa putin sa se racoreasca,dupa care se va turna si se va amesteca cu compozitia formata din biscuitii inmuiati in lapte,rahat,nuca... Mult succes si pofta buna!

    • Dayonara

      Dayonara (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

      Suna bine si e usor de facut. Insa te rog sa revii si sa ne spui cum faci crema, pentru astia mai incepatori, ca mine... Merci

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 mai 2009

      Daca pudrezi cu nuca de cocos, iese salam de sibiu.

    • Fara foto

      ada , 15 aprilie 2009

      Cu o parte din nuci prajite are un gust mai bun.

    • Fara foto

      almas (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2009

      O reteta excelenta si foarte usor de facut.

    • Fara foto

      andrech , 01 aprilie 2009

      Crema ptr salamul de biscuiti trebuie fiarta si cum fac amestec toate ingredientele pe foc pana se ingroasa?

    • Criss_love

      Criss_love (Chef de cuisine) , 28 martie 2009

      Eu am facut salam de biscuiti fara nuca. In loc de stafide am pus caise confiate. Sunt dulci-acrisoare, deci dau un gust foarte bun salamului.

    • Fara foto

      cely , 24 martie 2009

      O idee buna.

    • Cosmina

      Cosmina (Chef de cuisine) , 24 martie 2009

      Excelent! Voi proba reteta ta, varianta de post, in week-end. Ma intreb insa daca merge fara nuca, caci mie nu-mi prea place gustul de nuca in prajituri. Eu incerc... ramane de vazut ce va iesi....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

134 voturi

Ingrediente

  • Aceasta reteta o puteti transforma usor intr-o reteta de post la fel de gustoasa inlocuind laptele cu lapte de soia sau apa fiarta si racita,untul cu margarina si crema o faceti fara ou.Este la fel de delicioasa.
  • 1 kg biscuiti simpli
  • 1 l lapte (depinde de biscuiti daca folositi tot laptele- trebuie sa puneti cate putin sa nu se inmoaie de tot biscuitii)
  • miezul de nuca de la 20-25 nuci
  • 2 linguri nuca de cocos
  • 1 pliculet de stafide
  • 250 g rahat
  • Pentru crema:
  • 1 ou
  • 1 pachet de unt sau margarina
  • 12 linguri de zahar
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • 3-4 linguri de cacao
  • esenta de rom

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

Irina

Spui ca apoi " se toarna crema " ...dar cum se prepara crema nu ne mai spui.....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Mancare de legume la Crock Pot Mancare de legume la Crock Pot

Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul, ceapa, usturoiul si ardeii ii taiem marunt. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne
Ardei umpluti-reteta de post Ardei umpluti-reteta de post

Se pregatesc ardeii, se taie cotoarele si se scot semintele, se clatesc si se pun pe chiuveta la scurs. Se curata prazul, se toaca

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole frecata