autor:

Iuliana Matei

» » Prajituri

Salam de biscuiti

Autor: Iuliana Matei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Iuliana Matei (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 aprilie 2009

Ingrediente
500g biscuiti varsati, , un pachet de unt,, 200g zahar,, 2 oua,, 2 linguri cacao,, zahar vanilat,, nuci,, esenta de rom sau lichior,, ciocolata de casa

Dificultate: Redusa Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare

Biscuitii se dau prin masina de tocat.
Se freaca untul cu galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat
Se adauga cacaua si albusurile batute spuma.
Se pune crema in pesmetul de biscuiti si se adauga si nucile taiate si romul amestecand bine.
Intr-un celofan sau chiar o punga se impacheteaza compozitia si i se da forma unui salam.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
RULADA DE BISCUITI(un fel de salam de biscuiti)

RULADA DE BISCUITI(un fel de salam de biscuiti)

Biscuitii se macina. Se pune la fiert apa cu zaharul, cu cafeaua lichida,cu cacaua;cind fierbe si

39 voturi    13 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Salam de biscuiti

Salam de biscuiti

Se zdrobesc biscuitii intr-un bol. Peste ei se adauga laptele, lichiorul, stafidele, caisele taiate

1 vot    2 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine):

    Super si reteta ta ! 1 kg biscuiti simpli 1 l lapte (depinde de biscuiti daca folositi tot laptele- trebuie sa puneti cate putin sa nu se inmoaie de tot biscuitii) miezul de nuca de la 20-25 nuci 2 linguri nuca de cocos 1 pliculet de stafide 250 g rahat Pentru crema: 1 ou 1 pachet de unt sau margarina 12 linguri de zahar 2 pliculete de zahar vanilat 3-4 linguri de cacao esenta de rom Biscuitii se rup bucati potrivite,dupa care se stropesc cu lapte la temperatura camerei,se amesteca usor si se lasa cateva minute. Se adauga toate ingredientele(rahatul taiat feliute,nuca macinata,stafidele,nuca de cocos),apoi se toarna crema si se amesteca bine,dar usor. Pe tipla sau pe folie de aluminiu se toarna din compozitie,se uniformizeaza,se ruleaza dand forma unui salam. La fel se procedeaza pana se termina toata compozitia.Se pastreaza la rece .Se serveste taiat in feliute.Este un desert minunat pentru orice ocazie. Aceasta reteta o puteti transforma usor intr-o reteta de post la fel de gustoasa inlocuind laptele cu lapte de soia sau apa fiarta si racita,untul cu margarina si crema o faceti fara ou.Este la fel de delicioasa.

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013

    Foarte bun!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

    Un desert delicios!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

    Bun de fiecare dat, adorat de toata familia.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 08 august 2010

      O bunatate !

    • Fara foto

      vio (Maestru bucatar) , 13 ianuarie 2010

      Am facut reteta si a iesit foarte bine!!!Eu am adaugat si stfide,gostos!!!Dar nu am inteles la ce se foloseste ciocolata de casa???

    • Fara foto

      cleo , 28 noiembrie 2009

      buna.retete ta este fff buna dar eu am adaugat nuca de cocos pe deasupra.super da-mi idei de prajituri te rog.merci

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2009

      Imi place acest desert la nebunie...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

      Foarte tare ne place acest desert.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

      Imi place foarte mult acest desert...

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

      buna reteta,eu pregatesc mereu salamul de biscuiti,dar nu adaug ou!

    • Fara foto

      silviana maftei , 03 august 2009

      Nu este indicat vara sa folosesti oul crud, mai bine fara ou, sau fierbi un sirop mai gros (ca mierea) si-l torni peste oul batut, batind in continuare pana se raceste compozitia.

    • Fara foto

      TEODORA (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

      E una dintre prajiturile mele preferatele mele .Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • 500g biscuiti varsati
  • un pachet de unt,
  • 200g zahar,
  • 2 oua,
  • 2 linguri cacao,
  • zahar vanilat,
  • nuci,
  • esenta de rom sau lichior,
  • ciocolata de casa

Raporteaza reteta

Retete
de Iuliana Matei
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Se pun legumele la fiert.Se prepara perisoarele din carnea,orezul si ceapa,sare si piper.Din aceasta

2 voturi    7 comentarii
1h
Supe de carne
Chiftele

Chiftele

Se curata cartofii si ceapa si se dau prin razatoarea mica. Apoi se scurg de apa pe care si-o lasa. Se

1 vot    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi

Mancare de cartofi

Se curata morcovii, ceapa si cartofii si se taie marunt. Sunca afumata se taie cubulete sau felii. Se

9 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte bun!

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Amandine