Salam de biscuiţi reţetă
Salam de biscuiţi reţetă
Biscuitii se rup in bucati de cca 2/2;cu laptele,amestecat bine cu romul si esenta se stropesc biscuitii(cu mina);laptele se pune de 3-4 ori;se amesteca bine, dar usor,prin rasturnare,nu cu lingura.
Zaharul pudra cu cacaua si cele 4 linguri de lapte,se pun pe foc;se fierb,la foc mic,pina cind zaharul e topit.Se pune apoi untul;se lasa pe foc,mestecind tot timpul,pina cind compozitia devine omogena.Se ia de pe foc,se lasa sa se raceasca f.putin;se toarna peste biscuiti,dar nu tot deodata(crema fiind fierbinte);se pun de fiecare data cam 2-3 linguri si se amesteca putin,cu o lingura de lemn .Dupa ce toata crema s-a pus peste biscuiti,se pun si migdalele,sau............Se amesteca totul bine,dar usor,cu lingura de lemn.
Aceasta compozitie se pune pe o folie;se stringe bine,cu miinile(sa nu aiba goluri de aer inauntru);se inveleste bine cu folia,se da la congelator cel putin 4-5 ore.
Apoi se inlatura folia,se pudreaza cu cacao,se taie felii de 1 cm.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii