autor:

ana catalina focsa

» » Dulciuri diverse

Salam de biscuiti

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 ianuarie 2010

Ingrediente
500 gr.biscuiti obisnuiti(uscati), 150 ml apa sau lapte, 100 gr zahar, 2 linguri de cacao amara, 2 lingurite de coaja de lamaie sau portocala rasa, 50 gr satfide(optional), 3-4 linguri de visinata ,rom sau coniac, folie transparenta

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

31 voturi

Mod de preparare

Se pune la fiert apa sau laptele cu zaharul timp de 2 minute si se aduaga la sfarsit stafidele.Intr-un castron ,pregatim biscuitii faramitandu-i in bucatele nici prea mari ,nici prea mici.Peste biscuiti adaugam amestecul de apa sau lapte cu zaharul si stafidele,cacaoa amara si coaja rasa de lamaie.
Se amesteca totul bine si cu ajutorul unei linguri asezati aceasta compozitie pe o folie transparenta,strangeti bine ,pana capata forma unui salam.Se inchide pe margini si se lasa in frigider pana a doua zi.Se taie in felii si se serveste.Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Salam de biscuiti

Salam de biscuiti

Biscuitii se rup bucatele si se pun intr-un castron. Se taie rahatul cubulete , smochinele bucatele

10 voturi    5 comentarii
2h
Dulciuri diverse
SALAM DE BISCUITI

SALAM DE BISCUITI

Biscuitii se rup bucati potrivite,dupa care se stropesc cu lapte la temperatura camerei,se amesteca

134 voturi    27 comentarii
40 min
Retete de post

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    ADINA , 11 februarie 2016

    Fara unt?

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 19 martie 2010

    Si eu il prepar destul de rar,numai ca reteta mea e un pic altfel.

  • Fara foto

    DIANA , 06 februarie 2010

    foarte frumos arata,imi aduce aminte cind eram la mama acasa.asa il facea si ea...si acum o sa il fac si eu pentru fata mea,..........multumesc Ana ptr reteta ta..e delicioasa

    • Fara foto

      Mihaela , 04 februarie 2010

      Imi aduce aminte de cind eram copil in Romania si arata exact cum stiu eu. Am sa-l fac pentru fiica mea careia vreau sa-i arat si citeceva din bucataria Romaneasca( ii plac foarte mult ciorbele acrite cu bors sau zeama de varza). Am sa adaug si nuci si poate marshmallows.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Cam asa imi iese si mie.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      E tare frumos, fac si eu dar mai rar, e tare bun.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

      Tare mult imi place salamul de biscuiti...

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010

      Foarte bun,am sa incerc si eu. votul meu.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010

      si eu prepar dar am alta reteta!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010

      Delicios

    • vio.vio

      vio.vio (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

      Mmmmmmm!ce apetisant

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

31 voturi

Ingrediente

  • 500 gr.biscuiti obisnuiti(uscati)
  • 150 ml apa sau lapte
  • 100 gr zahar
  • 2 linguri de cacao amara
  • 2 lingurite de coaja de lamaie sau portocala rasa
  • 50 gr satfide(optional)
  • 3-4 linguri de visinata ,rom sau coniac
  • folie transparenta

Raporteaza reteta

Retete
de ana catalina focsa
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa.

97 voturi    31 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire, se spala bine

9 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Gelatina foi se inmoaie in apa rece. Galbenusurile se freaca cu zahar. Capsunile se spala, se taie

3 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci

ADINA

Fara unt?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Boccacio