autor:

NADIA MARIA

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Salam de biscuiti

Autor: NADIA MARIA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: NADIA MARIA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 februarie 2010

Ingrediente
- 500 g biscuiti, - 200 g zahar, - un pachet de unt, - 200 ml apa, - 2 linguri cacao, - un pumn de miez de nuca

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

20 voturi

Mod de preparare

2/3 din biscuiti se dau prin masina de carne iar restul rupti bucatele.Biscuitii ce-i folosesc eu sunt mai sfarmiciosi asa ca nu mai folosesc masina de tocat ci ii sfaram in mana.
Intr-o craticioara punem zaharul sa se caramelizeze( nu amestecati cu lingura ci invartind craticioara)cind are o culoare maronie (nu ars)se pune apa si se lasa sa fiarba pana ce se face un sirop vascos. Se ia craticioara de pe foc , se adauga cacaoa si untul si se lasa sa se topeasca , amestecand din cand in cand.
Se toarna siropul peste biscuitii amestecati cu nucile putin prajite si se amesteca formanduse ca si un aluat.
Pe o folie alimentara se pune din compozitie si se inroleaza formand salamul. Trebuie presionate capetele pentru a nu ramane locuri goale.Se lasa la frigider cam 2 ore dupa care se poate taia si servi.

Eu am facut si un carnacior ,pentru ca fetita mea asa imi cere tot timpul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Salam de biscuiti

Salam de biscuiti

Preparare : Se zdrobesc biscuitii marunt, ( eu i-am facut cu robotul meu ) iar pe unii i-am rupt

35 voturi    23 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
SALAM DE BISCUITI

SALAM DE BISCUITI

Biscuitii se rup bucati potrivite,dupa care se stropesc cu lapte la temperatura camerei,se amesteca

136 voturi    27 comentarii
40 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 august 2010

    O bunatate !

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    Rapid, usor si foarte bun. Ne aminteste de copilarie.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

    Imi place tare mult salamul de biscuiti...

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

      Usor de facut si delicios...ai votul meu.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

      Imi place! Are ingrediente naturale si e usor de facut!

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

      oldies but goodies

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

      O bunatate ! yam, yam.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

20 voturi

Ingrediente

  • - 500 g biscuiti
  • - 200 g zahar
  • - un pachet de unt
  • - 200 ml apa
  • - 2 linguri cacao
  • - un pumn de miez de nuca

Raporteaza reteta

Retete
de NADIA MARIA
cotlet umplut

cotlet umplut

Cotletul se despica longitudinal pe mijloc(fara a ajunge sa-l taiati de tot),pe urma ambele jumatati

5 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Tarta de prune ( pentru 2 persoane)

Tarta de prune ( pentru 2 persoane)

Cu foaia de foietaj se foreaza tava (dreptunghiulara sau rotunda)baza si peretii. Se acopera bine

5 voturi    5 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Cozonac cu nuca

Cozonac cu nuca

Laptele se amesteca cu 75 g zahar si se pune la incalzit. Cind este cald se amesteca cu 3 linguri

9 voturi    7 comentarii
3h
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Negresa