autor:

NADIA MARIA

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Salam de biscuiti

Autor: NADIA MARIA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: NADIA MARIA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 februarie 2010

Ingrediente
- 500 g biscuiti, - 200 g zahar, - un pachet de unt, - 200 ml apa, - 2 linguri cacao, - un pumn de miez de nuca

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

20 voturi

Mod de preparare

2/3 din biscuiti se dau prin masina de carne iar restul rupti bucatele.Biscuitii ce-i folosesc eu sunt mai sfarmiciosi asa ca nu mai folosesc masina de tocat ci ii sfaram in mana.
Intr-o craticioara punem zaharul sa se caramelizeze( nu amestecati cu lingura ci invartind craticioara)cind are o culoare maronie (nu ars)se pune apa si se lasa sa fiarba pana ce se face un sirop vascos. Se ia craticioara de pe foc , se adauga cacaoa si untul si se lasa sa se topeasca , amestecand din cand in cand.
Se toarna siropul peste biscuitii amestecati cu nucile putin prajite si se amesteca formanduse ca si un aluat.
Pe o folie alimentara se pune din compozitie si se inroleaza formand salamul. Trebuie presionate capetele pentru a nu ramane locuri goale.Se lasa la frigider cam 2 ore dupa care se poate taia si servi.

Eu am facut si un carnacior ,pentru ca fetita mea asa imi cere tot timpul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Salam de biscuiti cu nuca si rahat

Salam de biscuiti cu nuca si rahat

Pregatim biscuitii si nuca: pe biscuiti ii pisam cu sucitorul, iar nuca o taiem in bucati mici. Din

56 voturi    21 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
SALAM DE BISCUITI

SALAM DE BISCUITI

Biscuitii se rup in bucati de cca 2/2;cu laptele,amestecat bine cu romul si esenta se stropesc biscuitii(cu

60 voturi    17 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 august 2010

    O bunatate !

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    Rapid, usor si foarte bun. Ne aminteste de copilarie.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

    Imi place tare mult salamul de biscuiti...

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

      Usor de facut si delicios...ai votul meu.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

      Imi place! Are ingrediente naturale si e usor de facut!

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

      oldies but goodies

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

      O bunatate ! yam, yam.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

20 voturi

Ingrediente

  • - 500 g biscuiti
  • - 200 g zahar
  • - un pachet de unt
  • - 200 ml apa
  • - 2 linguri cacao
  • - un pumn de miez de nuca

Raporteaza reteta

Retete
de NADIA MARIA
cotlet umplut

cotlet umplut

Cotletul se despica longitudinal pe mijloc(fara a ajunge sa-l taiati de tot),pe urma ambele jumatati

5 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Tarta de prune ( pentru 2 persoane)

Tarta de prune ( pentru 2 persoane)

Cu foaia de foietaj se foreaza tava (dreptunghiulara sau rotunda)baza si peretii. Se acopera bine

5 voturi    5 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Cozonac cu nuca

Cozonac cu nuca

Laptele se amesteca cu 75 g zahar si se pune la incalzit. Cind este cald se amesteca cu 3 linguri

9 voturi    7 comentarii
3h
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Prajitura cu prune