Salam de biscuiţi reţetă
Salam de biscuiţi reţetă
2/3 din biscuiti se dau prin masina de carne iar restul rupti bucatele.Biscuitii ce-i folosesc eu sunt mai sfarmiciosi asa ca nu mai folosesc masina de tocat ci ii sfaram in mana.
Intr-o craticioara punem zaharul sa se caramelizeze( nu amestecati cu lingura ci invartind craticioara)cind are o culoare maronie (nu ars)se pune apa si se lasa sa fiarba pana ce se face un sirop vascos. Se ia craticioara de pe foc , se adauga cacaoa si untul si se lasa sa se topeasca , amestecand din cand in cand.
Se toarna siropul peste biscuitii amestecati cu nucile putin prajite si se amesteca formanduse ca si un aluat.
Pe o folie alimentara se pune din compozitie si se inroleaza formand salamul. Trebuie presionate capetele pentru a nu ramane locuri goale.Se lasa la frigider cam 2 ore dupa care se poate taia si servi.
Eu am facut si un carnacior ,pentru ca fetita mea asa imi cere tot timpul.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii