autor:

Camelia Grosu

» » Dulciuri diverse

Salam de biscuiti

Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 februarie 2010

Ingrediente
-450g biscuiti Petit Beurre, -200g unt, -300ml lapte, -6 linguri de zahar, -3 linguri cacao, -300g rahat, -150g nuci, -150g smochine, -120g stafide, -1/2 fiola de esenta de vanilie, -1 fiola de esenta de rom

Dificultate: Medie Timp: 2h

10 voturi

Mod de preparare

Biscuitii se rup bucatele si se pun intr-un castron. Se taie rahatul cubulete , smochinele bucatele cam cat stafidele, stafidele se pun asa cum sunt, nucile se taie bucatele cu cutitul si toate acestea se amesteca cu biscuitii din castron. Intr-un vas se amesteca zaharul cu cacaoa , iar in altul se pune laptele la fiert. Cand a fiert in el se pune zaharul cu cacaoa si se amesteca bine pana nu mai are cocoloase. Apoi se pune untul si cand acesta s-a topit se ia craticioara de pe foc. Compozitia se toarna peste biscuiti cate putin si se amesteca prin rasturnare usor sa nu se sfarame biscuitii. In acest timp se adauga si esentele. Se ia apoi o folie de bucatarie si se intinde pe masa. Pe ea se pune compozitia impartita in doua. Se fac doua suluri rotunde cu mana care se invelesc cu folia de bucatarie si care se baga la frigider pana a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Salam de biscuiti

Salam de biscuiti

Se zdrobesc biscuitii intr-un bol. Peste ei se adauga laptele, lichiorul, stafidele, caisele taiate

1 vot    2 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
salam de biscuiti cu rahat si stafide

salam de biscuiti cu rahat si stafide

Incalzim putin laptele punem cacaua ,untul,rahatul,stafidele,zaharul,esentele ,omogenizam, apoi adaugam

7 voturi    5 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Calistru Mihaela , 04 aprilie 2015

    Rețete fără cantități....după ureche.

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2010

    foarte bun!

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2010

    arata deosebit!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 02 martie 2010

      Delicios ! Si eu fac Salam de biscuiti;ne place mult.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 20 februarie 2010

      Îmi place reţeta ta, dar vroiam una de post!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

10 voturi

Ingrediente

  • -450g biscuiti Petit Beurre
  • -200g unt
  • -300ml lapte
  • -6 linguri de zahar
  • -3 linguri cacao
  • -300g rahat
  • -150g nuci
  • -150g smochine
  • -120g stafide
  • -1/2 fiola de esenta de vanilie
  • -1 fiola de esenta de rom

Raporteaza reteta

Retete
de Camelia Grosu
Gogosele umplute

Gogosele umplute

Apa, uleiul si sarea se dau in clocot, se iau de pe foc si se toarna faina dintr-o data toata batandu-se

13 voturi    7 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Chec din carne de porc

Chec din carne de porc

Se fierb 20 de minute ouale, le introducem apoi in apa rece, le curatam si le taiem in doua pe lung.

13 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Sos de carne

Sos de carne

Intr-o cratita se pune carnea, sucul de rosii, usturoiul curatat si taiat felii, mirodeniile, uleiul,

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Sosuri

mihaela cecilia (Chef de cuisine)

foarte bun!

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Pandispan cu fructe din compot