autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Salam de biscuiti

Autor: bucataria-sylviei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: bucataria-sylviei (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 mai 2010

Ingrediente
Am pornit de la inceput cu cantitati duble fata de cat specifica reteta de baza : 800 grame biscuiti ( petit beure am pus eu ), 4 lingurite de miere, 6 linguri pline cacao,6 linguri zahar, cca 600 ml lapte spunea reteta dar mi-e mi-a “luat” compozitia doar 450 ml cred ca depinde de biscuiti ai mei au fost mai moi ) ,4 linguri de nutella, esenta de rom, 1 lingura de unt, folie alimentara pt invelit salamul de biscuiti.

Dificultate: Medie Timp: 30 min

35 voturi

Mod de preparare

Preparare : Se zdrobesc biscuitii marunt, ( eu i-am facut cu robotul meu ) iar pe unii i-am rupt bucati mici si se adauga cele 6 linguri de zahar, cacao, mierea.
Laptele se incalzeste pe foc pana la fierbere impreuna cu cela 4 linguri de nutella si esenta de rom si untul. Amestecam incet pana la omogenizare fara sa lasam sa clocoteasca.Se adauga cand s-a racit putin amestecului de biscuiti .

Dupa ce am omogenizat bine punem compozitia in forma de sul in folie alimentara sau o punga transparenta si rulam. Eu am folosit de data asta punga transparenta ca nu am reusit cu folia mea a fost prea subtire. O parte l-am rulat simplu si o parte in fulgi de migdale .
L-am lasat la frigider de seara pana dimineata, daca va grabiti il puteti pune la congelator pentru cateva ore.
fost excelent al gust super leger si aromat. Mi-a placut mult reteta ca nu are canitati industriale de unt am facut-o deja de 2 ori si cred ca voi ramane si pe viitor la reteta asta .
Reteta asta am preluat-o de la Rivka de pe www.bucataras.ro si este sincer va spun cea mai buna reteta de salam de biscuiti care am facut-o, iti multumesc Rivka , super lejera si gustoasa reteta .
Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Salam de biscuiti

Salam de biscuiti

Se pune intr-o cratita laptele si zaharul pe foc.Cand incepe sa fiarba se trage la o parte,se pun

10 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Prajituri
Salam de biscuiti cu rahat

Salam de biscuiti cu rahat

Se pune pe aragaz laptele impreuna cu zaharul. Cand zaharul s-a topit se adauga untul. Cand s-a topit

23 voturi    8 comentarii
20 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 23 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Viorica Apostol , 16 mai 2015

    imi placeee

  • Fara foto

    VIORICA (Chef de cuisine) , 16 mai 2015

    imi place ca nu are zahar mult si nici unt sau marga.multa(deloc)

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 01 mai 2013

    Delicios !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

      Foarte bun!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2013

      Ce frumos! Fac si eu, este apreciat de familie.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2010

      Ft bun imi place ft mult si arata ft bine!

    • anaandronel

      anaandronel (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

      E foarte buna reteta si mie imi place cu rahat,ii da un pic de culoare,iar strunfilor mei le place pt ca eu pun ciocolata in loc de nutela

    • Fara foto

      bucataria-sylviei (Chef de cuisine) , 10 mai 2010

      Multumesc pentru aprecieri .

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

      Am admirat din nou salamul de biscuiti, delicios cu migdale.

    • Fara foto

      LALY , 09 mai 2010

      Si noua ne place foarte mult.Felicitari.

    • Fara foto

      bucataria-sylviei (Chef de cuisine) , 08 mai 2010

      Va multumesc mult, e foarte bun, cea mai lejera reteta care am gustat-o .

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 08 mai 2010

      Un desert deicios.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 08 mai 2010

      foarte bun!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 mai 2010

      Un desert delicios, bun cu fulgi de migdale, rapid, e la mare cautare ca nu trebuie preparat la cuptor.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      Preferatul meu!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      Foarte aromat si elegant prezentat.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      Cred ca este gustoasa... am s-o incerc si eu.

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      cel mai bun si mai usor de preparat

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      Simplu si delicios......

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      Foarte bun salamul de biscuiti. Am si eu o reteta, dar este total diferita...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      Un deliciu...

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      mamma mia ce bunnnn....cred ca nu a durat mult timp :) am saLvat reteta.

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      Ti-a iesit foarte bine,Lia.Nu am incercat inca cu fulgi de migdale,dar pare o idee buna.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

30 min

35 voturi

Ingrediente

  • Am pornit de la inceput cu cantitati duble fata de cat specifica reteta de baza : 800 grame biscuiti ( petit beure am pus eu )
  • 4 lingurite de miere
  • 6 linguri pline cacao,6 linguri zahar
  • cca 600 ml lapte spunea reteta dar mi-e mi-a “luat” compozitia doar 450 ml cred ca depinde de biscuiti ai mei au fost mai moi ) ,4 linguri de nutella
  • esenta de rom
  • 1 lingura de unt
  • folie alimentara pt invelit salamul de biscuiti.

Raporteaza reteta

Retete
de bucataria-sylviei
Ciulama/papricas de pui

Ciulama/papricas de pui

Intr-un vas punem la incins uleiul si adaugam zarzavaturile taiate cubulete mici cu putina sare

12 voturi    6 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Pizza cu tzuchinni si jamon crud afumat

Pizza cu tzuchinni si jamon crud afumat

Se framanta un aluat clasic, lasand sa stea in cuib prima data drojdia cu apa si zaharul timp de

1 vot    1 comentariu
1h 45 min
Paste si pizza
Pizza trois fromages cu ruccola

Pizza trois fromages cu ruccola

Aluatul il lasam la dospit 30-60 de minute si apoi il punem la frigider pentru inca 30 minute minim. Preparare

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Paste si pizza

VIORICA (Chef de cuisine)

imi place ca nu are zahar mult si nici unt sau marga.multa(deloc)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Inel cu stafide si scortisoara