Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Salam de biscuiţi reţetă

Ingrediente

  • 1 kg. de biscuiti simpli rupti in bucati mici
  • 100 gr. de miez de nuca maruntit
  • o jumatate de kilogram de rahat taiat in bucati mici
  • 50 gr. de stafide
  • o cana de zahar
  • 50 ml de lichior (visinata)
  • 3 linguri de cacao
  • o lingurita de scortisoara
  • un pachet de unt sau margarina pentru varianta de post
  • o cana si jumatate de apa

Mod de preparare

Salam de biscuiţi reţetă

Pasul 1:

Pregatim o cratita in care punem zaharul. Adaugam praful de cacao si apa si omogenizam.

Pasul 2:

Pregatim aragazul. Punem cratita cu zaharul, apa si cacao pe aragaz si amestecam. Lasam sa fiarba pana cand obtinem un sirop.

Pasul 3:

Taiem untul in cubulete. Punem untul peste siropul din cratita si amestecam pana cand acesta se topeste. Inchidem aragazul. Adaugam bucatile de rahat in cratita si omogenizam.

Pasul 4:

Turnam amestecul cald de zahar, cacao, unt si rahat peste biscuitii rupti. Punem nuca, stafidele, scortisoara, lichiorul si amestecam totul foarte bine.

Pasul 5:

Pregatim o folie pe care punem jumatate din compozitia facuta. Rulam si modelam sub forma de salam, avand grija ca acesta sa fie compact pe toata lungimea sa.

Pasul 6:

Pregatim o alta folie pe care asezam cealalta jumatate din compozitia de salam, rulam si modelam.

Pasul 7:

Lasam desertul la rece pentru cateva ore, apoi servim.

Reteta video completa o gasiti la: http://youtu.be/8SWG6ZBW7Ys

POFTA BUNA!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise