Ingrediente
1 kg. de biscuiti simpli rupti in bucati mici, 100 gr. de miez de nuca maruntit, o jumatate de kilogram de rahat taiat in bucati mici, 50 gr. de stafide, o cana de zahar, 50 ml de lichior (visinata), 3 linguri de cacao, o lingurita de scortisoara, un pachet de unt sau margarina pentru varianta de post, o cana si jumatate de apa
Dificultate: Redusa | Timp: 45 min
1 vot
Mod de preparare
Pasul 1:
Pregatim o cratita in care punem zaharul. Adaugam praful de cacao si apa si omogenizam.
Pasul 2:
Pregatim aragazul. Punem cratita cu zaharul, apa si cacao pe aragaz si amestecam. Lasam sa fiarba pana cand obtinem un sirop.
Pasul 3:
Taiem untul in cubulete. Punem untul peste siropul din cratita si amestecam pana cand acesta se topeste. Inchidem aragazul. Adaugam bucatile de rahat in cratita si omogenizam.
Pasul 4:
Turnam amestecul cald de zahar, cacao, unt si rahat peste biscuitii rupti. Punem nuca, stafidele, scortisoara, lichiorul si amestecam totul foarte bine.
Pasul 5:
Pregatim o folie pe care punem jumatate din compozitia facuta. Rulam si modelam sub forma de salam, avand grija ca acesta sa fie compact pe toata lungimea sa.
Pasul 6:
Pregatim o alta folie pe care asezam cealalta jumatate din compozitia de salam, rulam si modelam.
Pasul 7:
Lasam desertul la rece pentru cateva ore, apoi servim.
Reteta video completa o gasiti la: http://youtu.be/8SWG6ZBW7Ys
POFTA BUNA!