autor:

merisor

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Salam de biscuiti

Autor: merisor (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iulie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: merisor (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iulie 2014

Ingrediente
400 gr biscuiti Pettite Beure, 150 gr rahat, 100 gr nuca, 50 gr stafide, 100 gr unt, 200 ml lapte, 3 linguri zahar, 3 linguri cacao, 1 varf lingurita sare, 1 lingurita esenta de rom

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

44 voturi

Mod de preparare

Cu o jumatate de ora inainte de a ne apuca de preparare punem stafidele la hidratat in apa cat sa le acopere (sau in rom).

Rupem biscuitii in bucati mai mari si ii punem intr-un bol.

Taiem rahatul in cubulete, iar nuca o maruntim.

Punem peste biscuitii din bol, nuca, rahatul si stafidele scurse.

Laptele il vom amesteca cu cele trei linguri de cacao, cele trei linguri de zahar si untul si il vom pune la foc incet pana se va dilua totul.

Ridicam laptele de pe foc, adaugam esenta si il turnam peste ingredientele din bol, amestecandu-le bine sa se patrunda biscuitii si sa se omogenizeze totul.

Pregatim doua bucati de folie si intindem cate o jumatate din compozitia de biscuiti, apoi le vom rula impreuna cu folia, in forma de salam.

Dam bucatile de salam la frigider pentru 2-3 ore pana cand se va intari si se va putea portiona frumos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Salam de biscuiti de post

Salam de biscuiti de post

Biscuitii se zdrobesc iar rahatul se taie cubulete. Margarina se pune la topit impreuna cu ciocolata

10 voturi    0 comentarii
1h
Retete de post
Salam de biscuiţi Omama

Salam de biscuiţi Omama

Se zdrobesc biscuiţii puşi într-o plasă de nailon pentru a nu se împrăştia. Se fierbe cam

26 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Iulia_Mazilu

    Iulia_Mazilu (Chef de cuisine):

    Excelenta reteta, am testat si am mancat rapid. Daca as putea, as da nota de 10+++. E chiar o nota micuta. :)

  • 23 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    regina , 29 ianuarie 2017

    Cat de tare trebuie sa fie salamul de biscuiti? Dupa 3 ore e inca moale!

  • Fara foto

    Moisiu Silvia , 25 decembrie 2015

    de ce nu pui rahat?

  • Anuta_Adascalitei

    Anuta_Adascalitei (Maestru bucatar) , 19 martie 2015

    E foarte buna dar fara zahar!

    • Fara foto

      Gabriel Voicu , 31 ianuarie 2015

      Sa va mai spun ce faceam in tinerete cu aceasta compozitie. faceam ,, perisoare,, si in mijloc puneam cate o visina din visinata, fara sambure . cine nu are, poate pune 1- 2 stafide ,,umflate ,, in apa cu esenta si scurse. sau mai simplu, un sfert de nuca . in final, tavaleam toate perisoarele prin nuca macinata sau tocata maruntel la cutit . se pot tavali si prin pesmet de biscuite .

    • Fara foto

      Gabriel Voicu , 31 ianuarie 2015

      Am uitat sa mai spun ca , uneori fierb totul impreuna : laptele + zaharul amestecat cu cacao + untul. racesc compozitia apoi pun esenta dorita apoi pun aceasta compozitie peste biscuiti sau invers. este bn sa avem ,, de rezerva ,, 5-10 biscuiti la care apelam daca cumva compozitia de salam ne pare cam ,,obosita,, ...moale. Tuturor va doresc un an mai bun , cu sanatate, realizari si cat mai multe bucurii .

    • Fara foto

      Valentin Cojocaru , 30 ianuarie 2015

      LA INCEPUT,CU MAI MULTI ANI IN URMA,SE FACEA SALAM DIN BISCUITI,DOAR CU UNT,CACAO ESENTA ROM,LAPTE SI ORNAT CU NUCA DE COCOS.

    • Fara foto

      Maria Stan , 26 ianuarie 2015

      Este f faina reteta. Am incercat o si in formula de mai sus, dar si doar cu nuci pisate, usor coapte (le am tinut vreo 10 min la cuptor, amestecand din cand in cand)...a iesit delicios.

    • Fara foto

      Gabriel Voicu , 25 decembrie 2014

      Nicu Bucur , dar daca am pune tocmai 2 linguri cu rom, nu va dati seama ce Bing Bang ar iesi?! glumim si noi...

    • Fara foto

      Gabriel Voicu , 27 noiembrie 2014

      ptr cine este mai novice in a face acest salam: dupa ce umpleti acest salam cu ce aveti, il rulati,strangeti -l bn cu manutile ca sa nu aiba ceva goluri de aer. dupa ce l-ati facut de grosimea dorita , puteti tavali salamul printr-un pesmet din biscuite... cine are nuci, da nucile prin masina de nuci sau la razuitoarea cea mica . tavaliti bn apasand usor ca sa se prinda de compozitie si o sa arate f frumos, ca un invelis. acuma il puteti infasura cat mai strans in folie si pune in frigider. la frigider, acest salam rezista destul de mult. eu l-am avut 2 saptamani si parca era si m gustos, cautati cacao bun si unt bun. am facut uneori si cu margarina ,,unirea,, si, era gustos .

    • susu

      susu (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2014

      este minunat, nu talmes balmes, reteta e foarte buna, facuta cu unt in loc de margarina, lapte, stafide, nuca si rahat

    • Fara foto

      Doina Bejenaru , 26 noiembrie 2014

      E foarte bun,, dar eu nu ii pun rahat!

    • Fara foto

      Marilena Fiscan , 26 noiembrie 2014

      Cel mai bun e cu de toate: si nuca si rahat si stafide! Sa incercati si cu alte fructe uscate sau confiate!!!!! :)

    • Fara foto

      Cristina Culea , 12 noiembrie 2014

      nu e deloc talmes balmes,e reteta originala care am mancat-o de cand eram copil.asa facea bunica,asa arata si cel cumparat

    • Fara foto

      Gabriel Voicu , 02 noiembrie 2014

      Eu trec cu facaletul peste biscuiti , rezulta bucatele mici si firimituri. taiem rahatul bastonase, cam 6-8 dintr-o bucata. untul il frec cu zaharul + cacao +esenta de rom . 1. - laptele rece il pun peste biscuitii din castron si nu il torn chiar tot, sa traga cat ii trebue . amestec. astept sa patrunda in biscuitii farmati . 2. - amestec apoi cu untul frecat cu zah, si cacao.+ nuci cine are si cui ii plac. 3.-rastorn compozitia pe folie. o nivelez cu un cutit intr-un dreptunghi in asa fel incat sa il pot rula ca pe o rulada. nu va asteptati ca sa se ruleze ca o coca. mai fortat decat de buna voie. 4.- pana sa-l rulam, punem in sir indian , pe lungime, rahatul . distanta intre siruri o hotaram noi. dupa ce terminam cu randurile de rahat, punem intre acele .randuri stafidele , de avem si de ne plac. intre acele randuri de rahat si stafide exista si carari fara umplutura. rulam , presam cat putem de strans ! abea acuma il infasuram in folie.! Ca umplutura puteti folosi si altceva . Dau trei idei: Untul frecat cu zahar + fulgi nuca de cocos + un galbenus. intins ca o umplutura de rulada. Visine din dulceata inloc de rahat si stafide, taiate si puse in randuri. Sau bagati in compozitia intinsa 2 banane cap la cap si rulati compozitia , sa nu uitam mai intai sa dezbracam bananele...

    • Fara foto

      Lucretia Rendler , 02 noiembrie 2014

      vreau sa incerc

    • Fara foto

      Marietta Fasui , 13 septembrie 2014

      complimente este foarte buna

    • Fara foto

      Elena Babiceanu , 12 septembrie 2014

      E BUONISIMOOOO

    • Fara foto

      Nicu Bucur , 11 septembrie 2014

      Sorina Mioara excelent formulat; părerea domniei tale. Mie îmi place (părere formată după preperare, respectiv degustare). Cu respect

    • Fara foto

      Sorina Mioara , 11 septembrie 2014

      Nicu Bucur nu ca ar fi nepriceputi , doar ca toate la in loc cred ca formeaza un talmes-balmes , parerea mea

    • Fara foto

      Nicu Bucur , 11 septembrie 2014

      Chiar aşa doamna Sorina. Ăştia habar n-au că există riscu' să se oprească planetele dacă pui rahat, stafide şi nuci în acelaşi salam de biscuiţi. Nişte nepricepuţi...

    • Fara foto

      Sorina Mioara , 11 septembrie 2014

      e bun dar si rahat si stafide si nuci ...?????pai ori de unele ori de altele ...

    • Fara foto

      Dinica Liliana , 03 septembrie 2014

      Excelent

    • Fara foto

      Lucia Gheorghe , 10 iulie 2014

      Foarte bun , eu am facut fara zahar.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

44 voturi

Ingrediente

  • 400 gr biscuiti Pettite Beure
  • 150 gr rahat
  • 100 gr nuca
  • 50 gr stafide
  • 100 gr unt
  • 200 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • 1 varf lingurita sare
  • 1 lingurita esenta de rom

Raporteaza reteta

Retete
de merisor
Rulouri cu crema de vanilie

Rulouri cu crema de vanilie

Untul impreuna cu untura le-am pus la topit. Faina am amestecat-o cu bicarbonatul si drojdia. Ouale

36 voturi    15 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Am desfacut pieptul de pui l-am spalat si l-am portionat in doua fiecare bucata, apoi l-am filat

21 voturi    17 comentarii
50 min
Retete de Craciun
Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Punem untul cu uleiul, ciocolata rupta, putina sare si zaharul intr-un vas, la foc incet pana se

7 voturi    2 comentarii
15 min
Dulciuri diverse

regina

Cat de tare trebuie sa fie salamul de biscuiti? Dupa 3 ore e inca moale!

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Prajitura de mere cu blat de gris