Salam de biscuiţi reţetă
Salam de biscuiţi reţetă
Cu o jumatate de ora inainte de a ne apuca de preparare punem stafidele la hidratat in apa cat sa le acopere (sau in rom).
Rupem biscuitii in bucati mai mari si ii punem intr-un bol.
Taiem rahatul in cubulete, iar nuca o maruntim.
Punem peste biscuitii din bol, nuca, rahatul si stafidele scurse.
Laptele il vom amesteca cu cele trei linguri de cacao, cele trei linguri de zahar si untul si il vom pune la foc incet pana se va dilua totul.
Ridicam laptele de pe foc, adaugam esenta si il turnam peste ingredientele din bol, amestecandu-le bine sa se patrunda biscuitii si sa se omogenizeze totul.
Pregatim doua bucati de folie si intindem cate o jumatate din compozitia de biscuiti, apoi le vom rula impreuna cu folia, in forma de salam.
Dam bucatile de salam la frigider pentru 2-3 ore pana cand se va intari si se va putea portiona frumos.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii