Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Salam de biscuiţi reţetă

Ingrediente

  • 250 gr biscuiti simpli
  • 250 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 50 gr cacao + putina cacao (sau pudra de ciocolata) pentru folie
  • rahat turcesc (sau stafide inmuiate in apa calduta sau 2 lingurite cafea instant)
  • 120 ml lapte
  • esenta de rom (sau vanilie)

Mod de preparare

Salam de biscuiţi reţetă

Zdrobiti biscuitii cu mana pana obtineti bucatele mici. Amestecati cu rahatul (sau stafidele) taiat bucati mici, daca folositi.

Intr-o craticioara puneti 60 ml lapte si zaharul si fierbeti pana se face un sirop legat (cca 1 minut dupa ce incepe sa faca spuma siropul).

Adaugati untul si amestecati pana se topeste.

Adaugati cacaua (si cafeaua daca folositi) dizolvata in 60 ml lapte. Adaugati si esenta de rom. Lasati sa dea un clocot.

Turnati treptat siropul peste biscuiti, amestecand din cand in cand pana vedeti ca se leaga biscuitii si se inmoaie un pic. S-ar putea sa nu aveti nevoie de tot siropul.

Pe o folie de plastic presarati putina cacao (sau pudra de ciocolata) si puneti jumatate din compozitie. Rulati strans sub forma de rulou si impingeti din ambele capete sa scoateti aerul din salam. Legati strans la ambele capete si dati salamul de biscuiti la frigider cateva ore sau peste noapte.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure