autor:

Bianca

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Salam de biscuiţi reţetă cu rahat

Autor: Bianca (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 august 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Bianca (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 august 2013

Ingrediente
500 gr biscuiti, 300 gr zahar, zahar vanilat, 200 gr unt, 260 ml lapte, 6 linguri de cacao, o esenta mica de rom, 350 gr. rahat

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

24 voturi

Mod de preparare

Salam de biscuiţi reţetă cu rahat

Se pune pe aragaz laptele impreuna cu zaharul. Cand zaharul s-a topit se adauga untul. Cand s-a topit untul adaugati cacao, esenta de rom si rahatul. Opriti ochiul, dupa care incepeti sa adugati biscutii. Amestecati bine compozitia obtinut-o si lasati-o sa se raceasca.



Apoi luati folie stretch si asezati compozitie, dandu-i o forma de salam. In acest moment puteti presara cocos pentru aroma, dar mai ales pentru aspect. Impachetati salamul in folie si dati-l la rece.



TIP: eu farmitez biscutii punandu-i in pungi pe care le asez pe o plaseta si ii zdrobesc cu ciocanul de snitele. In 30 de secunde sunt gata.



Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiţi reţetă cu rahat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Salam de biscuiţi reţetă cu rahat

Salam de biscuiţi reţetă cu rahat

Salam de biscuiţi reţetă cu rahat Mai intai rupem biscuitii bucatele. Rahatul il taiem cubulete

88 voturi    7 comentarii
2h
Retete de post
Salam de biscuiţi reţetă  cu nucă si rahat

Salam de biscuiţi reţetă cu nucă si rahat

Salam de biscuiţi reţetă  cu nucă si rahat Pregatim biscuitii si nuca: pe biscuiti ii pisam

56 voturi    21 comentarii
30 min
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Georgiana Tutueanu (Maestru bucatar):

    Dragii mei aceasta reteta este minunata, mi-a adus aminte de copilarie! Am adaugat suplimentar stafide si a iesit super. Pofta mare!

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Georgiana Cristina , 23 decembrie 2015

    reeta este buna

  • Fara foto

    Neculai Ardeleanu Cornelia , 23 iunie 2015

    FF BUN POFTA BUNA

  • Fara foto

    Dorina Gavan , 12 mai 2015

    L-am facut, se leaga foarte bine dar, dupa parerea mea, e prea mult zahar, mai ales ca se pune si rahat destul de mult, si cacao e prea multa. Cred ca 200 de gr de zahar ar fi suficient si vreo 4 linguri de cacao.

    • Fara foto

      Caramalau Carmen , 01 mai 2015

      Am facut-o si e foarte gustoasa !

    • Fara foto

      Andreea Parnau , 17 martie 2015

      Sper sa fie buna... :)

    • Fara foto

      Michela Stoleriu , 03 ianuarie 2015

      Sper sà imi reuseascà.....

    • Fara foto

      Daniela Popescu , 23 decembrie 2014

      PROBEZ ACUM...

    • Fara foto

      , 15 aprilie 2014

      Buna reteta!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

24 voturi

Ingrediente

  • 500 gr biscuiti
  • 300 gr zahar
  • zahar vanilat
  • 200 gr unt
  • 260 ml lapte
  • 6 linguri de cacao
  • o esenta mica de rom
  • 350 gr. rahat

Raporteaza reteta

Retete
de Bianca
Frigarui la cuptor din piept de pui si legume

Frigarui la cuptor din piept de pui si legume

Se pregatesc toate ingredientele pentru ca mai apoi asezatul lor pe betisoare sa mearga repede. Se

15 voturi    11 comentarii
59 min
Mancaruri cu carne
Tarta cu branza dulce si stafide

Tarta cu branza dulce si stafide

In primul rand se pun stafidele la hidratat in esenta de vanilie cu putina apa (sau ceva ceai de

1 vot    3 comentarii
59 min
Prajituri
Dulceata de dovlecei

Dulceata de dovlecei

Dovleceii trebuie sa fie mai batrani si mai mari, intrucat se curata si mai usor de seminte si se

5 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Sucuri si compoturi de fructe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tiramisu cu kiwi Tiramisu cu kiwi

Se freaca oul cu zaharul si coaja de lamaie rasa pana se obtine un amestec cremos.Se adauga faina,apa si se fierbe compozitia la bain-marie,amestecand

0 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Tiramisul meu Tiramisul meu

Se prepara 700ml de cafea expresso si se lasa la racit. Se separa albusurile de galbenusuri. Cele 6 galbenusuri se freaca cu 210g zahar

19 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura Semiluna