Salam de biscuiţi reţetă cu stafide

Salam de biscuiţi reţetă cu stafide

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Salam de biscuiţi reţetă cu stafide

Ingrediente

  • 500 gr biscuiti uscati
  • 100 gr stafide
  • 50 gr zahar
  • 1 pahar cu lapte
  • 1 pahar cu visinata
  • 50 gr nuca de cocos
  • coaja de la o portocala netratata
  • 50 gr unt
  • 30 gr cacao

Mod de preparare

Salam de biscuiţi reţetă cu stafide

Se sfarama biscuitii uscati cu mana,nu conteaza daca raman bucatele mai mari,cu lichidul pe care-l vom adauga,se vor inmuia si se formeaza o pasta.Se pune la incalzit laptele,dar nu lasam sa fiarba,adaugam stafidele ,coaja de portocala rasa,cacaoa,zaharul si amestecam bine.Se toarna aceasta compozitie peste biscuiti.Se amesteca bine si continuam cu paharul de visinata,apoi cu untul topit.Se amesteca din nou totul foarte bine si se pregateste o folie transparenta,de aluminiu,sau pt cuptor si adaugam aceasta pasta peste hartie.Se da forma unui salama si se baga la rece cateva ore.Cand s-a intarit se da prin nuca de cocos,se taie felii si se serveste.Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise