autor:

Lia Maria

» » Prajituri

Salam de biscuiti de post

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 martie 2011

Ingrediente
500g biscuiti de post, 500g rahat, 100g stafide, 30ml rom, 1 cana apa, 125g margarina vegetala, 50g cacao, 100g nuca de cocos

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

20 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol mic, punem stafidele la inmuiat in rom.
Maruntim biscuitii in robot sau ii punem intr-o punga si-i sdrobim cu sucitoru, apoi ii punem intr-un bol incapator, adaugam cacaoa si amestecam.
Rahatul il taiem cubulete, il punem intr-o craticioara, adaugam cana de apa si lasam sa dea cateva clocote si sa se mai topesca rahatul, dar nu de tot si tragem cratita de pe foc. Adaugam margarina, amestecam bine pana ce se topeste, punem stafidele, omogenizam si rasturnam amestecul peste biscuiti.
Cu o paleta amestecam totul pana se formeaza o coca.
Intindem o folie pe masa de lucru, rasturnam coca si cu mainile umede ii dam forma unui cilindru pe care-l tavalim prin nuca de cocos (vezi foto).
Infasuram „salam-ul” in folie, cat mai strans si-l dam la rece pentru cel putin 4h.
Se taie in felii si se serveste.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Salam de biscuiti de post

Salam de biscuiti de post

Biscuitii se zdrobesc iar rahatul se taie cubulete. Margarina se pune la topit impreuna cu ciocolata

10 voturi    0 comentarii
1h
Retete de post
Salam de biscuiti - de post

Salam de biscuiti - de post

Pentru varianta "de dulce" se inlocuieste 150 ml de apa cu lapte si margarina cu unt. Se rup biscuitii

23 voturi    2 comentarii
30 min
Retete de post

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 martie 2011

    Este foarte bun, am facut si eu dar m-am jucat cu formele, tot de post este si reteta mea.

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 20 martie 2011

    Numai bun pentru mine!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 19 martie 2011

    Ce frumos si aromat!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 19 martie 2011

      Un deliciu, mai ales de post:)

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 18 martie 2011

      o bunatate salamul tau si dau *****....mai ai ? ma invit:) felicitari

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 18 martie 2011

      Hmmm...ce bun e ..ne place mult!!!:)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

20 voturi

Ingrediente

  • 500g biscuiti de post
  • 500g rahat
  • 100g stafide
  • 30ml rom
  • 1 cana apa
  • 125g margarina vegetala
  • 50g cacao
  • 100g nuca de cocos

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Este foarte bun, am facut si eu dar m-am jucat cu formele, tot de post este si reteta mea.

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Biscuiţi cu merişoare şi alune