SALATA DE ANDIVE RAFINATA

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6-8 Andive nu prea mari
  • 100 gr sunca
  • 1 grepfrut
  • 1 pahar de maioneza
  • piper alb
  • putina zeama de lamaie
  • 2 oua fierte tari
  • sare

Mod de preparare

Andivele se curata si spala bine, se taie transversal in bucati de cca 2 cm grosime, se stropesc cu zeama de lamaie, se sareaza putin si se pun intr-un castron de sticla. Se adauga maioneza, piperul, ouale fierte tari taiate rondele, 2/3 din cantitatea de felii de sunca taiate in patrate de cca 2x2 cm si bucati de miez de grepfrut, curatate de pielita. (Fiecarei feliute de grepfrut i se inlatura camasa alba cu grija sa nu spargeti celulele miezului) Se amesteca usor.

Restul de sunca se aseaza frumos deasupra. Se infinge un miez mic de andiva putin desfacut, in mijlocul castronului cu salata, ca decor.

E o salata rafinata, care se poate servi atat ca aperitiv cat si la sfarsitul unei mese festive.

Cei care mananca dietetic, pot amesteca maioneza cu cateva linguri de iaurt foarte proaspat, scurs de zer.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise