Salata de cascaval cu oua si usturoi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Salata de  cascaval cu oua si usturoi

Ingrediente

  • 6 oua + 1 galbenus crud
  • 300 g cascaval afumat
  • usturoi dupa gust
  • sare, piper
  • ulei de masline
  • pentru decor: masline, castraveti, verdeata, rosie

Mod de preparare

Pentru aceasta salata fierb 6 oua tari si le racesc . Dintr-un galbenus de oua fiert si unul crud, fac o maioneza cu ulei de masline si o condimentez cu usturoi pisat si sarat. Cele 5 oua tari si albusul de la albusul ramas de la al saselea ou le toc maruntel in cubulete.

Imi place cascavalul afumat asa ca o bucata cam de 300 g o dau prin razatoarea de mere.

Pentru a aranja salata, folosesc boluri cu baza mica si incep prin a pune pe fundul bolului un strat de cascaval, apoi unul de ou tocat si peste ele pun un strat de maioneza usturoiata si urmez aceasta ordine pina ce se umple bolul, ultimul strat fiind de maioneza. Se orneaza bolul cu masline, castraveti , ardei gras,rosie, verdeata (ce avem prin casa ) si se da la rece pentru cel putin 2 ore.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Salata de icre

Salata de icre

Reteta de salata de icre. Cum faci acasa salata de icre.

Salata de icre
Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor