autor:

autor

» » Aperitive

Salata de creier imitatie de icre negre

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
2 creieri mici, miez de franzela, 15-20 masline, ½ pahar ulei, zeama de lamiie, sare

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

4 voturi

Mod de preparare

Se lasa creierul sa stea in apa rece 15-20 minute si se curata de pielite. Se pune la fiert cu putina sare si se lasa sa fiarba 15-20 minute. Se scoate, se lasa sa se raceasca si se trece prin sita impreuna cu miezul de franzela muiat in lapte si bine stors si citeva masline curatate de pielita si fara simburi. Se freaca toate acestea intr-un castron pina ce se transforma intr-o pasta cenusie. Se adauga putin cite putin ulei, zeama de lamiie si sare. Totul trebuie sa se prezinte alifios si consistent
Se asaza in farfurie in forma de piramida, se orneaza cu cornetul sau cu felii de lamiie de jur-imprejur, sau cu jumatati de masline in forma de flori.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de creier imitatie de icre negre" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Piftie de ciolan afumat

Piftie de ciolan afumat

Se curata bine ciolanul (daca e nevoie il parliti putin la aragaz) si il radeti cu un cutit, spalati-l

47 voturi    9 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu carne
Drob de pui

Drob de pui

Se pun la fiert pipotele, inimile și ficățeii spălați și curățați bine, cu puțină sare.

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010

    Cred ca este tare gustos...

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

    Trebuie incercata reteta asta ! Trebuie sa fie tare gustoasa....

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 decembrie 2009

    Trebuie sa fie buna!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 19 decembrie 2009

      imi place creierul si salata aceasta e delicioasa!

    • Estera Flori (Chef de cuisine) , 25 mai 2008

      cred ca este foarte gustoasa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

4 voturi

Ingrediente

  • 2 creieri mici
  • miez de franzela
  • 15-20 masline
  • ½ pahar ulei
  • zeama de lamiie
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

110 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

valentina ionita (Chef de cuisine)

Cred ca este tare gustos...

Retete

din Aperitive cu carne

Crema de mascarpone cu ton Crema de mascarpone cu ton

Se pun intr-un castron bucatile de ton (scurse de ulei) din conserva si fileurile de ansoa cu putin ulei propriu si se zdrobesc cu furculita

21 voturi    1 comentariu
15 min
Aperitive
Covrigi de primavara Covrigi de primavara

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras. Dupa

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
Rulada cu carne tocata si ciuperci