autor:

autor

» » Aperitive

Salata de creier imitatie de icre negre

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
2 creieri mici, miez de franzela, 15-20 masline, ½ pahar ulei, zeama de lamiie, sare

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

4 voturi

Mod de preparare

Se lasa creierul sa stea in apa rece 15-20 minute si se curata de pielite. Se pune la fiert cu putina sare si se lasa sa fiarba 15-20 minute. Se scoate, se lasa sa se raceasca si se trece prin sita impreuna cu miezul de franzela muiat in lapte si bine stors si citeva masline curatate de pielita si fara simburi. Se freaca toate acestea intr-un castron pina ce se transforma intr-o pasta cenusie. Se adauga putin cite putin ulei, zeama de lamiie si sare. Totul trebuie sa se prezinte alifios si consistent
Se asaza in farfurie in forma de piramida, se orneaza cu cornetul sau cu felii de lamiie de jur-imprejur, sau cu jumatati de masline in forma de flori.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de creier imitatie de icre negre" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Pui shanghai

Pui shanghai

Pieptul de pui se spala si apoi se taie fasiute.Se condimenteaza cu sare si piper. Facem urmatorul

11 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Chiftelute cu trandafiri de paine

Chiftelute cu trandafiri de paine

Amestecam bine carnea cu oul, sarea, piperul, boiaua, adaugam ceapa razuita, cartofii (curatati,

2 voturi    2 comentarii
40 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010

    Cred ca este tare gustos...

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

    Trebuie incercata reteta asta ! Trebuie sa fie tare gustoasa....

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 decembrie 2009

    Trebuie sa fie buna!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 19 decembrie 2009

      imi place creierul si salata aceasta e delicioasa!

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 25 mai 2008

      cred ca este foarte gustoasa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

4 voturi

Ingrediente

  • 2 creieri mici
  • miez de franzela
  • 15-20 masline
  • ½ pahar ulei
  • zeama de lamiie
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

valentina ionita (Chef de cuisine)

Cred ca este tare gustos...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornulete cu crenvursti