autor:

mariana scarlat

» » Retete de post

Salata de cruditati cu maioneza de post

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 martie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 martie 2012

Ingrediente
Ingrediente:, , -doi morcovi potrivit de mari, -o telina mijlocie, -o sfecla rosie mica, -un mar mare sau 2 potrivit de mari, -salata verde pentru decor, -o andiva, -sare, -piper, , Pentru maioneza:, -doi cartofi copti, -o lingura de mustar, -ulei de floarea soarelui, -zeama de lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Intai prepar maioneza. Zdrobesc cartofii copti cu o furculita sau cu presa de cartofi, adaug o lingura de mustar si zeama de lamaie si incep sa amestec totul ca la maioneza obisnuita. Din cand in cand adaug uleiul si amestec pana obtin cantitatea dorita de maioneza si are gustul pe care il doresc.
Morcovii, telina, sfecla si marul le rad pe razatoarea cu gauri mici si le pun in castronul cu maioneza pe masura ce le rad ca sa nu se oxideze. Amestec toate legumele cu maioneza, pun sare si piper dupa gust iar cand e gata amestecata pun salata in frunzele de andiva curatate si spalate. Farfuria pe care am asezat corabioarele din andiva am ornat-o cu salata verde taiata fideluta. In felul asta si corabioarele s-au asezat mai bine. Asa e si mai usor de servit cand ai musafiri sau cand te grabesti si nu ai timp prea mult de stat la masa.
Ideea cu frunzele de andiva am copiat-o de la prietena mea Alina.
Mereu mai inveti cate ceva. Niciodata nu poti spune ca le stii pe toate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de cruditati cu maioneza de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Fursecuri cu scortisoare

Fursecuri cu scortisoare

Aceste fursecuri nu sunt foarte dulci. Se freaca margarina cu zaharul pudra si doua linguri de scortisoara.

5 voturi    1 comentariu
1h
Retete de post
Negresa cu gem

Negresa cu gem

Hidratam stafidele in esenta de rom si vanilie. Puteti folosi orice fel de gem, de prune, gutuie,

13 voturi    1 comentariu
1h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 19 iunie 2015

    O idee pentru zilele astea de post.

  • iuliana tarnoveanu

    iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 18 martie 2012

    O bunatate!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

6 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • -doi morcovi potrivit de mari
  • -o telina mijlocie
  • -o sfecla rosie mica
  • -un mar mare sau 2 potrivit de mari
  • -salata verde pentru decor
  • -o andiva
  • -sare
  • -piper
  • Pentru maioneza:
  • -doi cartofi copti
  • -o lingura de mustar
  • -ulei de floarea soarelui
  • -zeama de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pr�jitura chinezeasc�

Pr�jitura chinezeasc�

Blatul Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt

3 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

1 vot    5 comentarii
45 min
Prajituri

mariana scarlat (Chef de cuisine)

O idee pentru zilele astea de post.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Placinta cu dovleac Placinta cu dovleac

Aluatul: Se pun toate ingredientele intr-un castron, se incorporeaza faina cat cuprinde si amestecam bine sa nu se mai lipeasca de

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Briose cu ciocolata (GlutenFree) Briose cu ciocolata (GlutenFree)

Mod de preparare: 1. Încălzește cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Într-un vas pune făina fără gluten, bicarbonatul,

1 vot    0 comentarii
1h
Delicii de post de la bloggeri
Pilaf de orez cu gust de ciuperci