autor:

Mihaela11

» » Retete vegetariene

Salata de cuşcuş-specifica tarilor arabe

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 25 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 25 iulie 2010

Ingrediente
Avem nevoie de:, -1 cana de cuşcuş, -250 grame rosii mici, -1 ceapa mica, -1 conserva de boabe de naut, -2 linguri frunza de menta verde, -sare dupa gust, -piper proaspat macinat dupa gust, -coaja rasa de la o portocala( optional), -2 linguri seminte de migdale jumatati prajite in ulei de porumb, -2 linguri ulei de masline

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

16 voturi

Mod de preparare

Se pune cuşcuşul intr-un bol, se toarna peste el apa fierbinte si se lasa sa stea 5 minute.
Se trece apoi sub un jet de apa rece si se stoarce in maini bine.
Se adauga boabele de naut,coaja de portocala,1 lingura de ulei de masline,sare si piper dupa gust.
Intr-un bol separat se amesteca ceapa taiata marunt, rosiile taiate sferturi,frunzele de menta taiate mai mari , restul de ulei de masline, sare si piper dupa gust.
Se amesteca usor cu cuşcuşul si se aseaza pe un platou.
Se presara cu semintele de migdale prajite si se decoreaza dupa gust.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de cuşcuş-specifica tarilor arabe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Pangasius   cu legume

Pangasius cu legume

Morcovii, cartofii si conopida se curata si se spala. Ceapa se taie solzisori si se caleste impreuna

6 voturi    10 comentarii
40 min
Retete vegetariene
Paste cu  Rucola si Cherry

Paste cu Rucola si Cherry

Se pun pastele la fiert conform instructiunilor de pe pachet. Rosiile cherry se spala si se taie

3 voturi    1 comentariu
20 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 25 august 2010

    Am mâncat prima dată la Paris şi a devenit favorita mea. Şi acolo puneau suc de lămâie!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 27 iulie 2010

    Hmmmmm ce salatica buna am gasit aici ! Mai ai o portie si pentru mine ?

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 27 iulie 2010

    Armonie de culori, armonie de arome orientale, asta ai reusit !.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

      Nu este inclus in reteta , dar sotului meu ii place sa pun si 2 linguri de suc de lamaie in salata.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

      Plina de culoare poza.Imi plac salatele cu cuscus.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

      Foarte gustoasa si aspectoasa!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

      Foarte aromatã!!!frumoasã prezentarea ,felicitãri!

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

      Parca reteta ta se apropie de cel mai bun cuscus mancat de mine la Paris. Pacat ca nu am reteta aia, dar stiu ca avea si menta si ulei de masline. Multumesc de reteta. Ade

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 25 iulie 2010

      O bunatate,si mie imi place mult.*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

16 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -1 cana de cuşcuş
  • -250 grame rosii mici
  • -1 ceapa mica
  • -1 conserva de boabe de naut
  • -2 linguri frunza de menta verde
  • -sare dupa gust
  • -piper proaspat macinat dupa gust
  • -coaja rasa de la o portocala( optional)
  • -2 linguri seminte de migdale jumatati prajite in ulei de porumb
  • -2 linguri ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)

Am mâncat prima dată la Paris şi a devenit favorita mea. Şi acolo puneau suc de lămâie!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Saratele usoare vegane Saratele usoare vegane

Intr-un bol, se amesteca toate ingredientele treptat, intai cele uscate, dupa care se adauga uleiul si apa. Devine o compozitie destul

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Dulce cu susan Dulce cu susan

Susanul il prajesc10 minute in cuptor. Mierea, zaharul si margarina le topesc la foc mic, pana zaharul se dizolva complet, se adauga

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Sushi cu legume in crusta de marar