Salata de icre facuta in casa

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Salata de icre facuta in casa

Ingrediente

  • 100 g icre sarate
  • 200 ml ulei de floarea soarelui
  • sucul de la 1 lamaie potrivita
  • 2-3 linguri de mustar.

Mod de preparare

Se verifica icrele daca nu sunt foarte sarate. Daca sunt extrem de sarate, se pun intr-un tifon care se leaga sa nu se risipeasca si se spala cu un jet de apa sau se lasa intr-un vas cu apa cateva minute, dupa care se storc de apa usor. Ele trebuie sa fie mai sarate decat sunt in final, dar nu exagerat de sarate.

Se pun intr-un bol in care le vom prepara, si se mesteca cu furculita pentru a se sparge si pentru a alege eventualele pielite care au mai ramas.

Se adauga mustarul si sucul de lamaie si se amesteca cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza bine totul. Cand incep sa se umfle adaugam uleiul dintr-un vas cu picurator amestecand continuu in acelasi sens. Cand se ingroasa prea tare, le stropim cu 2-3 linguri de apa rece, omogenizam bine si continuam cu uleiul. Stropirea cu apa e necesara de maxim 2-3 ori pana finalizam, nu mai mult. Sunt gata cand devin pufoase si tari. Se scot intr-un vas in care le putem pastra la frigider si le ornam cu masline sau le lasam asa pana la servire.

Eu nu sunt de acord cu adaugarea de gris sau paine pentru ca le altereaza gustul de peste care mie imi place in mod deosebit.

De asemenea, eu adaug ceapa taiata marunt numai la masa, cand se mananca, pentru ca ceapa cruda are proprietatea de a atrage din mediul inconjurator tot felul de microbi si virusi daca e cruda si este expusa prea mult la aer, chiar si la cel din frigider si chiar daca e adaugata in diferite compozitii. Daca punem ceapa de la inceput in icre, ne vor putea provoca indigestie fara sa stim de ce.

Icrele se pot servi si cu masline in loc de ceapa, sau dupa preferinte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Incearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Somonul se condimenteaza cu sare si piper.

Somon cu ciuperci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise