autor:

Ela

» » , Retete de post, Retete vegetariene

Salata de linte cu rosii sotate

Autor: Ela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 martie 2014

Ingrediente
2 cepe verzi (sau 1 ceapa uscata), 2 fire usturoi verde, 4-5 catei de usturoi, 3-4 linguri ulei de masline, sare, piper, 1/2 lingurita mirodenia (merge si doar cu sare si piper ), 75 gr linte (eu am avut verde), 75 gr bulgur, 4-5 rosii, 1 legatura patrunjel, zema de la o lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

3 voturi

Mod de preparare

Intr-o tigaie punem la calit ceapa si usturoiul taiate marunt, apoi adaugam cateii de usturoi maruntiti cu aparatul. Adaugam rosiile taiate cubulete si lasam la sotat cateva minute, la foc iute pana se evapora lichidul.



Separat, se fierbe lintea, schimbandu-se apa de doua ori. Cand e bine fiarta, o strecuram si o adaugam impreuna cu bulgurul ( pe care l-am fiert 5 minute in apa cu sare, apoi l-am strecurat ) peste amestecul de rosii.



Lasam pe foc inca un minut pana ce acestea s-au combinat , apoi tragem tigaia de pe foc si adaugam patrunjelul. Cand s-a racit, asezonam cu zeama de lamaie. Se poate servi atat calda cat si rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de linte cu rosii sotate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
CROCHETE CU CIUPERCI

CROCHETE CU CIUPERCI

Ciupercile se taie lamele ,se inabusa in 50 ml ulei,se condimenteaza cu sare si piper ,dupa care

2 voturi    3 comentarii
1h
Retete vegetariene
Un alt fel de piure

Un alt fel de piure

- se face un piure normal de cartofi (cartofii se curata de coaja,se taie bucati si se fierb in

6 voturi    8 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Iulian_Fazacas

    Iulian_Fazacas (Chef de cuisine) , 05 august 2014

    "bulgur"="faizosag"

  • Fara foto

    Ilie Monica , 02 aprilie 2014

    ce este:"bulgur?"

  • Ela

    Ela (Chef de cuisine) , 07 martie 2014

    Bine Vicky, multumim de sfat! O sa-l incerc cum spui !

    • Tabita_Tabita

      Tabita_Tabita (Chef de cuisine) , 07 martie 2014

      eu bulgurul il fierb mereu, chiar mai mult decat zice in reteta. depinde si ce tip de bulgur e. oricum imi place mult reteta, perfecta pentru perioadele recii dar si vara daca se mananca rece.

    • Fara foto

      Vicky Wilde , 06 martie 2014

      Bulgurul nu se fierbe, se lasa sa inmoaie in apa timp de 2-3 ore si apoi se scurge. Doar facem salata, nu coliva...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

3 voturi

Ingrediente

  • 2 cepe verzi (sau 1 ceapa uscata)
  • 2 fire usturoi verde
  • 4-5 catei de usturoi
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita mirodenia (merge si doar cu sare si piper )
  • 75 gr linte (eu am avut verde)
  • 75 gr bulgur
  • 4-5 rosii
  • 1 legatura patrunjel
  • zema de la o lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Ela
Tort cu ciocolata, bezea si crema de lapte

Tort cu ciocolata, bezea si crema de lapte

Blatul de ciocolata: Ciocolata, untul, frisca si uleiul se pun intr-o craticioara la foc mic

53 voturi    13 comentarii
4h 10 min
Torturi
Hummus cu avocado

Hummus cu avocado

Am avut o punguta de naut pe care am lasat-o 16 ore la inmuiat, apoi am fiert nautul aproximativ

5 voturi    9 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Iulian_Fazacas (Chef de cuisine)

"bulgur"="faizosag"

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Vegeta de casa Vegeta de casa

Amestec de legume uscate la cuptor, la foc mic, in mai multe etape, astfel incat legumele sa nu se arda, ci doar sa se deshidrateze

2 voturi    1 comentariu
48h 20 min
Conserve si muraturi
Saratele usoare vegane Saratele usoare vegane

Intr-un bol, se amesteca toate ingredientele treptat, intai cele uscate, dupa care se adauga uleiul si apa. Devine o compozitie destul

1 vot    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Mancarica de telina cu mastine