autor:

Ela

» » , Retete de post, Retete vegetariene

Salata de linte cu rosii sotate

Autor: Ela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 martie 2014

Ingrediente
2 cepe verzi (sau 1 ceapa uscata), 2 fire usturoi verde, 4-5 catei de usturoi, 3-4 linguri ulei de masline, sare, piper, 1/2 lingurita mirodenia (merge si doar cu sare si piper ), 75 gr linte (eu am avut verde), 75 gr bulgur, 4-5 rosii, 1 legatura patrunjel, zema de la o lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

4 voturi

Mod de preparare

Intr-o tigaie punem la calit ceapa si usturoiul taiate marunt, apoi adaugam cateii de usturoi maruntiti cu aparatul. Adaugam rosiile taiate cubulete si lasam la sotat cateva minute, la foc iute pana se evapora lichidul.



Separat, se fierbe lintea, schimbandu-se apa de doua ori. Cand e bine fiarta, o strecuram si o adaugam impreuna cu bulgurul ( pe care l-am fiert 5 minute in apa cu sare, apoi l-am strecurat ) peste amestecul de rosii.



Lasam pe foc inca un minut pana ce acestea s-au combinat , apoi tragem tigaia de pe foc si adaugam patrunjelul. Cand s-a racit, asezonam cu zeama de lamaie. Se poate servi atat calda cat si rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de linte cu rosii sotate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Orez African picant

Orez African picant

Acest orez este un deliciu, merge ca garniturã la orice mâncare, dar în special cu creveti prãjiti

8 voturi    2 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Tocanita de ciuperci Pleurotus

Tocanita de ciuperci Pleurotus

Intrun cratit punem uleiul la incins, adaugam ceapa curatata, spalata, taiata marunt. Calim ceapa

12 voturi    5 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Iulian_Fazacas

    Iulian_Fazacas (Chef de cuisine) , 05 august 2014

    "bulgur"="faizosag"

  • Fara foto

    Ilie Monica , 02 aprilie 2014

    ce este:"bulgur?"

  • Ela

    Ela (Chef de cuisine) , 07 martie 2014

    Bine Vicky, multumim de sfat! O sa-l incerc cum spui !

    • Tabita_Tabita

      Tabita_Tabita (Chef de cuisine) , 07 martie 2014

      eu bulgurul il fierb mereu, chiar mai mult decat zice in reteta. depinde si ce tip de bulgur e. oricum imi place mult reteta, perfecta pentru perioadele recii dar si vara daca se mananca rece.

    • Fara foto

      Vicky Wilde , 06 martie 2014

      Bulgurul nu se fierbe, se lasa sa inmoaie in apa timp de 2-3 ore si apoi se scurge. Doar facem salata, nu coliva...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

4 voturi

Ingrediente

  • 2 cepe verzi (sau 1 ceapa uscata)
  • 2 fire usturoi verde
  • 4-5 catei de usturoi
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita mirodenia (merge si doar cu sare si piper )
  • 75 gr linte (eu am avut verde)
  • 75 gr bulgur
  • 4-5 rosii
  • 1 legatura patrunjel
  • zema de la o lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Ela
Tort cu ciocolata, bezea si crema de lapte

Tort cu ciocolata, bezea si crema de lapte

Blatul de ciocolata: Ciocolata, untul, frisca si uleiul se pun intr-o craticioara la foc mic

65 voturi    13 comentarii
4h 10 min
Torturi
Hummus cu avocado

Hummus cu avocado

Am avut o punguta de naut pe care am lasat-o 16 ore la inmuiat, apoi am fiert nautul aproximativ

5 voturi    9 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Iulian_Fazacas (Chef de cuisine)

"bulgur"="faizosag"

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Rondele de vinete la cuptor Rondele de vinete la cuptor

Se alege o vanata mare si se taie tot cu coaja in discuri rotunde aproximativ de 1.5 cm grosime. Luam un cutit, in fiecare bucata de

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Mancarica de gogosari putin picanta-reteta de post Mancarica de gogosari putin picanta-reteta de post

Se coc gogosarii intr-un ceaun de tuci in ulei, se pun intr-un vas cu capac si se presoara cu sare, asa se vor curata usor de pielite.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi noi cu marar