Se fierbe orezul in apa in care am pus putina sare. Se scurge si se trece prin jet de apa rece pentru a-l opri din umflat. Intr-un castron rasturnam orezul si il amestecam cu ceapa alba taiata pestisori, morcovul ras la ochiurile mari, ardeii taiati fideluta, maslinele negre fara samburi, castravetele taiat rongele.
Daca maslinele au samburi se scot astfel: pe un fund de lemn presam cu latul lamei cutitului maslina si samburele iese garantat.
Asezonam cu ulei de masline si otet diluat.
Amestecam usor cu lingura. Presaram deasupra marar sau patrunjel tocat marunt.
Post usor!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii